Osvetleni pracovni plochy
- Pepa z depa
... jen podotknu, když pomineme blikání, že LED pokryjí podstatnou část barevného spektra, zářivky ani zdaleka, vidíte pak jako lehce barvoslepý po celé dílně 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
coz zdravi mnoho neprospiva, napr. poruchy spankuPepa z depa píše: LED pokryjí podstatnou část barevného spektra
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
když už tady píšte takové závěry že 90"% trhu s LED je špatný tak by možná stálo za to napsat kterejch těch 10% je k něčemu?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
na to ti IMHO nikdo neodpoví. Zálěží, kde a co nakoupíš...RaS píše:když už tady píšte takové závěry že 90"% trhu s LED je špatný tak by možná stálo za to napsat kterejch těch 10% je k něčemu?
Sám mám 30W LED reflektor, první vydržel rok (reklamace, výměna za jiný 30W), ten svítí dodnes.
Pravdou je, že odešel jen zdroj, ne LEDka (kompaktní chip, bílá 6500K), ale světlo u mašinky je vynikající. (malej prostor, odraz rohem mezi stropem a stěnou...)
Docela by se ti nad tu "tvoji krásku" takovej taky hodil, IMHO

- Kilovolt
- Sponzor fora
Mno s tím zdrojem- vždy mě rozesměje, když si někde přečtu, že svítidlo s LED vydrží 10000 a víc hodin. Nikde ale nenapíšou, že to má nějakej zdroj, kterej těch x tisíc hodin prostě nedá při tom zapínání-vypínání. No a nakonec dost často to taky vzdá samotná LED, protože má malej chladič a uhřeje se k smrti, nebo do ní výrobce pustí trošku víc proudu (aby to svítilo pořádně
),případně kombík obojího, no a LED to prostě vzdá.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Ahojky
k osvětlování mám co říci -od sedmnácti jsem zvukařka a osvětlovačka ....
Ráda experimentuji a z profesionální praxe jsem se dostala i k xenonovým výbojkám ,které bývaly jen s velikým příkonem a do promítacích strojů...a velice nebezpečnou manipulací při výměně -nebezpečí výbuchu a to je pak vše kolem zdemolované...
Jak šel čas se stále zmenšovaly a v ateliéru používám světla KOBOLD a SACHTLER s příkonem 270W ...opřené o strop nebo odrazné folie...
-stále docela respekt pro manipulaci
Nedávno xenonky do aut s ještě docela velkým předřadníkem .. a dnes již kompaktní s příkonem 35W přímo na 12V a to již stálo za experiment - svítí dokonale a zase o strop ,mám dvě a spokojenost že přidám třetí ,zdroje Meanwell nebo jiné na DIN lištu
-nechají si líbit skoro cokoliv a bezpečné
povídání a cena na eBay ,jen si vybrat
PS.:..."chcete Teslu nebo Osram - já si je osram sám .." stejně je to všechno z Číny i Philips a další třeba i s nápisem automobilky co je osadí do nového auta - měla možnost rozebrat různé kusy a jsou ze stejné fabriky

k osvětlování mám co říci -od sedmnácti jsem zvukařka a osvětlovačka ....
Ráda experimentuji a z profesionální praxe jsem se dostala i k xenonovým výbojkám ,které bývaly jen s velikým příkonem a do promítacích strojů...a velice nebezpečnou manipulací při výměně -nebezpečí výbuchu a to je pak vše kolem zdemolované...
Jak šel čas se stále zmenšovaly a v ateliéru používám světla KOBOLD a SACHTLER s příkonem 270W ...opřené o strop nebo odrazné folie...
-stále docela respekt pro manipulaci
Nedávno xenonky do aut s ještě docela velkým předřadníkem .. a dnes již kompaktní s příkonem 35W přímo na 12V a to již stálo za experiment - svítí dokonale a zase o strop ,mám dvě a spokojenost že přidám třetí ,zdroje Meanwell nebo jiné na DIN lištu

-nechají si líbit skoro cokoliv a bezpečné
povídání a cena na eBay ,jen si vybrat
PS.:..."chcete Teslu nebo Osram - já si je osram sám .." stejně je to všechno z Číny i Philips a další třeba i s nápisem automobilky co je osadí do nového auta - měla možnost rozebrat různé kusy a jsou ze stejné fabriky

Uz pred radou roku jsem testoval HIDku z vraku AllRoada na sviceni v dilne. Origo svetla maji velkou rozptylovou cocku, svetlo je hodne intezivni a pekne homogenni. Bohuzel VN me obcas "kouslo", tak jsem usoudil, ze do kovo dilny to nebude to prave 

Ahojky Elbarto
Osram docela chytře přepracoval "balasty-předřadníky" - rozdělil je na dvě části jednu do patice D1S a druhou část do předřadníku a tím je dosaženo ,že mezi těmito dvěma celky je už "jen" cca 85 voltů a nezbytných 23 kilovolt je v patici xenonky prakticky nedostupných ... je tak zabráněno možné smrti při neodborné manipulaci pod napětím a také jako vedlejší efekt je možné umístit předřadník do větší vzdálenosti od parabol světlometů ..
Podle mne je nutné svítit na strop a odrazem nasvítit místnost -současně se tak brání přímému pozorování baňky-poškození zraku je dobré dát zdroj světla na silné mléčné plexi/sklo pod strop tak cca 50cmx50cm nebo instalovat tak aby na baňku nebylo přímo vidět...
třeba je možné využít silné sklo z osobní váhy (té která si mne neváží
)
Záleží na "barevné teplotě" jakou si kdo vybere a podle mne je nej denní 4300K ,ostatní vyšší teploty jsou pro blbouny nejapné co mají místo auta kočkolap
Částečně se dá barva upravit takzvaným denním filtrem (žlutorůžový)-ten pokud je skleněný odstraní i UV část spektra .

Osram docela chytře přepracoval "balasty-předřadníky" - rozdělil je na dvě části jednu do patice D1S a druhou část do předřadníku a tím je dosaženo ,že mezi těmito dvěma celky je už "jen" cca 85 voltů a nezbytných 23 kilovolt je v patici xenonky prakticky nedostupných ... je tak zabráněno možné smrti při neodborné manipulaci pod napětím a také jako vedlejší efekt je možné umístit předřadník do větší vzdálenosti od parabol světlometů ..
Podle mne je nutné svítit na strop a odrazem nasvítit místnost -současně se tak brání přímému pozorování baňky-poškození zraku je dobré dát zdroj světla na silné mléčné plexi/sklo pod strop tak cca 50cmx50cm nebo instalovat tak aby na baňku nebylo přímo vidět...
třeba je možné využít silné sklo z osobní váhy (té která si mne neváží

Záleží na "barevné teplotě" jakou si kdo vybere a podle mne je nej denní 4300K ,ostatní vyšší teploty jsou pro blbouny nejapné co mají místo auta kočkolap

Částečně se dá barva upravit takzvaným denním filtrem (žlutorůžový)-ten pokud je skleněný odstraní i UV část spektra .
Já si chtěl původně vyrobit taky "led ring" ale nakonec mi přišlo výhodnější vyrobit dva plochý moduly a ty umísti po bocích frézovací nástavby, protože tak pokryjí světlem větší plochu, nepletou se pod ruce při povolování nástrojů a nemusí k nim být pružný přívod.