Mex píše:Jseš muž činu, klobouk dolu.
Dlouho jsem nic většího nedělal, tak už jsem měl absťák
Mex píše:A máš to velmi hezky namalované, to jsi tu pisátkovou technologii pěkně vymazlil.
Děkuju!
Mex píše:Co je ten poslední obrázek? To je napájivá maska, udělaná toner-transferem?
Nene, to je jen hodně kontrastní a barevně nepříliš věrná fotka vyleptaného plošňáku. Fotim to v noci při umělym světle a k tomu ještě starym foťákem, v novym se aktivovalo kurvítko
Mex píše:Problém při výrobě se dal čekat. Pokud ty Tvoje původní drivery nejsou úplně blbé, tak jim musí docházet, že je chceš nahradit novými, mladšími a progresivnějšími. To není nikomu příjemné, a tak se celkem pochopitelně brání
Hehe, uvidíme, kdo z koho
Mex píše:Kdybych si chtěl vymýšlet, tak bych ještě trochu roztáhl do šířky měď mezi driverem a svorkami, i když by se musela k pinu driveru pak zužovat. To už teď asi nezměníš, ale je možné na všechny silové rozvody (hlavně ten, co vede dookola kolem svorek) položit drát a plošně to proletovat.
Ale určitě bych tam nasázel ještě nějaké SMD kondenzátory, třeba 2x 1M v pouzdrech 1206 pro každou osu. To je ještě pořád dá udělat zespodu mezi ty souběžné části vedení napájení (možná jsi to tak plánoval?).
Jj, šlo by to, ale nestačí, že jsou takovýdle kondíky na těch jednotlivých modulech?
Mex píše:Jsem hodně zvědavý na výsledky. Nejen na hebký a něžný běh frézky, ale i na teplotu chipů na těch sranda-driverech.
Uvidíme, nechal jsem tam nějaký prostor na případný velký chladič (mám k tomu pidi chladiče a krabice je aktivně větraná, tak to třeba nebude potřeba).
testone píše:pěkný
ta pisátková technologie mě taky bere
azamo píše:Vypadá to hodně dobře .
Děkuju!
azamo píše:Můžeš nám prozradit nějaké info ?
Co je to za pisátko , rychlosti .atd .
Jo a v čem děláš G kód ?
Beze všeho, já prozradim i co nevim

Zásadní vlákna k pisátku jsou
pohyblivý držák fixky a
Kreslit, leptat, vrtat a řezat na jedno upnutí, základní trik spočívá v tom pohyblivém držáku. Rychlost používám F2000 (jelo to pěkně i F3000, ale nechávám si radši rezervu, navíc rozdíl neni až tak velkej, je tam spousta krátkých úseků a ty jsou dané spíš rampama, který teď z hlavy nevim, ale mrkni na to video). Pro zajímavost tento obrazec to kreslilo zhruba 20 minut. G-kód vzniká konverzí HPGL výstupu z Eagle, konverzní program používám vlastní, zatim jsem ho nikde nezveřejňoval, je to takový bastl.
Pokračování (bohužel nebylo moc času, zase až večer):
Brou, T.