MULTIFIX:

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2015, 9:49

Mám tady originál áčkové držáky z Multifixu, asi 5 ks, nemám k nim ale originál Suisse (dva už mě utekly) :) Nejsem si úplně jistý, jestli ty kopie co se dají koupit v setu, a je úplně jedno jaká značka co tady elbarto zmiňoval, by s těma držákama nějak nekolidovala, vyvalit 400€ a zjistit, že ty co mám doma stejně nepoužiju by mě moc velkou radost neudělalo.

Dalším mínusem je podle mě dost složitý systém toho lůžka na copy it right, protože něco přes dva litry za lůžko se mi zdá docela dost.
Právě proto se mě líbí Tripan, který je geniálně jednoduchý a výroba držáků v dostatečném množství by byla docela laláč, na výrobu pro sebe mě ale jaksi nezbývá čas, navíc jsem si tak nějak zvykl na čtyřnožovku :roll:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
GeeSnake
Sponzor fora

2. 10. 2015, 10:11

No a kdyby si se jich chtěl zbavit, měl bych zájem.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
elbarto

2. 10. 2015, 2:08

Pouzitou original hlavu jsem pred par dny na ebay videl a z ceny jsem si docela cvrknul :-( Zda bude pasovat origos na OEM bude zajimavy pokus. Pokud Ctibor nevezme vsechno, stavim se do fronty.
fofo

2. 10. 2015, 5:25

Na tom origo multifixe mi vadi, to ze ten nosic drziakov je iba pre jeden drziak/adapter teda nastroj. Ten nosic co ponuka ten turek je na dva drziaky. Pride mi to pohodlnejsie a rychlejsie iba pretocit cely nosic a mat okamzite k dispozici potrebny nastroj ako sa zakazdym zdrziavat vymenou za iny drziak s potrebnym nastrojom.
milan584

3. 10. 2015, 9:30

tumlik píše:Mám tady originál áčkové držáky z Multifixu, asi 5 ks, nemám k nim ale originál Suisse (dva už mě utekly) :) Nejsem si úplně jistý, jestli ty kopie co se dají koupit v setu, a je úplně jedno jaká značka co tady elbarto zmiňoval, by s těma držákama nějak nekolidovala, vyvalit 400€ a zjistit, že ty co mám doma stejně nepoužiju by mě moc velkou radost neudělalo.

Dalším mínusem je podle mě dost složitý systém toho lůžka na copy it right, protože něco přes dva litry za lůžko se mi zdá docela dost.
Právě proto se mě líbí Tripan, který je geniálně jednoduchý a výroba držáků v dostatečném množství by byla docela laláč, na výrobu pro sebe mě ale jaksi nezbývá čas, navíc jsem si tak nějak zvykl na čtyřnožovku :roll:
Originál "starý" Multifix (pozdější Amestra) je s těma parodiema :lol: z asie rozměrově nekompatibilní, navíc po stránce přesnosti (opakovatelnosti upínání) to taky srovnávat nelze. Mj. je to přesně samé jako Tripan, nebo staré prizmatické quick change držáky od Schaublina - opakovatelnost původních je i do 0.005mm na dílci, nové čínské jsou vyrobené s pečlivostí :D a přesností :mrgreen: jako cokoli pro hobby z číny.
milan584

3. 10. 2015, 9:52

WatchManiac píše:http://www.deuss.de/resource/DEUSS-Katalog.pdf strana 34 - 35... že vraj originál.
To je samozřejmě taky kopie nejspíš taky asi z číny - originál - "původní" se pozná (kromě toho, že je udělaný podstatně lépe ) podle máčknutého nápisu
ORIGINAL MULTIFIX
TYPE "X"
J.F.MINDER GENEVA
MADE IN SWITZERLAND
(všechno velká písmena, čtyři řádky)
Vyráběly se do roku 74, Mivesa do r.83
RaS

3. 10. 2015, 10:24

že by číňan nedokázal vygravírovat 4 řádky textu?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
milda87
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2015, 11:27

A kolik asi bude opakovatelná přesnost na číňanské kopii multifixu? Má ho tady vůbec někdo?

Tady jsem vyštrachal fotky od soustružníka (má ten samý soustruh jako já /C8C/,ale jako malý soustruh na drobotinu).
Ale jestli je ten jeho multifix originál nebo ne to netuším....
DSC03114.JPG
DSC03113.JPG
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2015, 12:03

cinan opakovatelne polohuje hodne pod stovkou
spokojenost
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
milan584

3. 10. 2015, 12:05

RaS píše:že by číňan nedokázal vygravírovat 4 řádky textu?
Jo, jsou ty držáky všechny stejný :D - úplně stejně jako je to s kleštinama - ( Rego-Fix a Schaublin versus Proma :mrgreen: ESX).
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2015, 12:08

ten cinan na tom ma dost mizerny sroubky a dalsi takovy drobnosti ktery nehrajou roli kdyz je to v dusledku za zlomek ceny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
GeeSnake
Sponzor fora

3. 10. 2015, 1:07

fofo píše:Na tom origo multifixe mi vadi, to ze ten nosic drziakov je iba pre jeden drziak/adapter teda nastroj. Ten nosic co ponuka ten turek je na dva drziaky. Pride mi to pohodlnejsie a rychlejsie iba pretocit cely nosic a mat okamzite k dispozici potrebny nastroj ako sa zakazdym zdrziavat vymenou za iny drziak s potrebnym nastrojom.
to je právě to nepochopení systému, turek má dva nástroje, a než je přiblbě povolí, otočí, utáhne, tak já to na multifixu mám taky, ale já mám úplně stejně rychle třetí, čtvrtý.....až do počtu držaků které vlastním. O přesnosti nemluvě, navíc mám možnost usadit jeden nůž v několika polohách, a to i opakovaně, i přesně. Tak.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2015, 1:11

GeeSnake píše:No a kdyby si se jich chtěl zbavit, měl bych zájem.
Chlapci, to co zapluje do mého přístavu tu většinou spouští kotvy natrvalo :)
fofo píše:Na tom origo multifixe mi vadi, to ze ten nosic drziakov je iba pre jeden drziak/adapter teda nastroj. Ten nosic co ponuka ten turek je na dva drziaky. Pride mi to pohodlnejsie a rychlejsie iba pretocit cely nosic a mat okamzite k dispozici potrebny nastroj ako sa zakazdym zdrziavat vymenou za iny drziak s potrebnym nastrojom.
Dobře, a jaký to má tedy uživatelský komfort oproti čtyřstranné hlavě s přesnou aretací když se tomu říká "quick" . V tom, že si šteluješ šroubkem výšku nože? :roll: Tak ale to ti budou pořád dvě kudly chybět.......
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Horalll

10. 10. 2015, 1:05

multifix je gut, když je spousta držáků- ehm neválí se tedy někomu držáky B ?
koupím popř. výměna za Tripan
Snímek 260.jpg
Snímek 239.jpg
Chos(Chodský soustr. home made(už není, teď Martin km200)a Soustr. V.Suchý, Čtyřkoly Praha(něco jako Volman)
Tos FN32, 676P, V32B-edit na V20A
edit z Martin KM 200 na špagetu Grazioli Dania 200
edit z CDC30 na Bussmann 50tun, šeping Gack atd.
milda87
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2016, 8:42

Ahoj, objevil jsem na trubce video,kde je od 3.00 testována opakovaná přesnost multifixu...

https://www.youtube.com/watch?v=zb0IQPHbU0g" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“