Digitální řízení CNC 3osy a motory 10Nm

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
martasg1
Sponzor fora

27. 10. 2015, 9:38

Prodám řízení CNC sestavené z digitálních driverů nejvyšší řady od Leadshine, oddělovací desky a zdroje 60V-7A, 12V-1A z cncshopu. Plus dva nepoužité motory velikosti NEMA 34 10Nm se 3ks spojkami také nepoužitými z cncshopu.

Na vše je ještě půl roku záruka. Pouze jeden driver jsem ze zvědavosti odkrytoval :) tzn. porušil záruční nálepku, ale vše je 100% funkční.

Drivery 3ks typ EM806 - driver pro 2-fázové krokové motory, 80V, 8.2A viz foto.
S drivery se krásně dá pomocí SW v PC přes sériový port vyladit rezonanční frekvence. Je to pak tiché skoro jako servo.
Drivery jsem používal se slabšími motory NEMA 23 s přesnými kuličkovými šrouby v C5 stoupání závitu 8mm a úplná spokojenost - polohují přesně, rychle, bez pískání a chvění.
Z motorů NEMA 23 vytáhli dvakrát více než původní Toshiba driver, takže mě velice mile překvapily až jsem byl zvědavej a jeden driver odkrytoval abych viděl jak jsou řešeny.
Mohu prozradit, že uvnitř je procesor, DA převodníky pro měření proudů, Mosfet můstky dimenzované pro 15A a 145V na masivním chladiči. Dále je uvnitř spínaný zdroj pro číslicové obvody, takže nevyžaduje další napájení.
Frézku už jsem v létě prodal a nyní kupuju profi obráběcí stroj takže už nebudu potřebovat.

Ceny bych spočítal takto:
- drivery 3x 2300 Kč
- motory 2x 1400 Kč
- zdroj 1100 Kč
- oddělovací deska 450 Kč
- spojky 3x 300 Kč
- krabice 400 Kč
- kabeláž 200 Kč
- práce instalace a zapojení 400 Kč
(součet 13.150 Kč) a prodejní cena za celek tedy dejme tomu 12.000 Kč k jednání... (nákupní cena komponent byla někde kolem 16.500 Kč před rokem v létě)

Nejlépe jako celek.

UPOZORNĚNÍ: zařízení jako celek nemá elektrickou revizi a proto prodávám jako komponenty a neručím za případné způsobené škody a újmy na zdraví způsobené jejím neodborným používáním. Pokud zařízení koupí člověk bez elektrotechnického vzdělání doporučuji nechat zapojit a zkontrolovat odborníkem.
Přílohy
DSCF9261.JPG
DSCF9260.JPG
DSCF9259.JPG
DSCF9255.JPG
DSCF9254.JPG
DSCF9252.JPG
DSCF9251.JPG
DSCF9250.JPG
DSCF9249.JPG
DSCF9248.JPG
DSCF9247.JPG
DSCF9246.JPG
DSCF9245.JPG
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Thomeeque

27. 10. 2015, 6:25

martasg1 píše:Pouze jeden driver jsem ze zvědavosti odkrytoval :)
Byla tam TB6560, že jo? :) Zdokumentovals to? Taky by mě to zajímalo :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
martasg1
Sponzor fora

27. 10. 2015, 8:32

Thomeeque píše:
martasg1 píše:Pouze jeden driver jsem ze zvědavosti odkrytoval :)
Byla tam TB6560, že jo? :) Zdokumentovals to? Taky by mě to zajímalo :)
No tak to snad nemůžu brát ani jako vtip :) samozřejmě že nikoliv :twisted:

Driver je osazený DSP MCU s vlastním firmware a komparátory. Rozdíl mezi TB6560 a tímto driverem je obrovský - například dynamická změna slow decay a fast decay podle otáček, dále vzorkovací frekvence PWM 40kHz oproti 11kHz na Toshibě a mohl bych pokračovat. Dělal jsem měření osciloskopem.
martasg1
Sponzor fora

27. 10. 2015, 10:23

Sleva na 11.500 Kč
Thomeeque

28. 10. 2015, 8:59

martasg1 píše:Driver je osazený DSP MCU s vlastním firmware a komparátory. Rozdíl mezi TB6560 a tímto driverem je obrovský - například dynamická změna slow decay a fast decay podle otáček, dále vzorkovací frekvence PWM 40kHz oproti 11kHz na Toshibě a mohl bych pokračovat. Dělal jsem měření osciloskopem.
No já bych byl rád za pokračování, zvlášť pokuds na to šel takhle vědecky, to jsi měl založit vlákno a naházet to tam :) Akorát k tomu PWM u Toshiby - frekvence není napevno 11kHz, je to určeno externím kondíkem, určujícím frekvenci vnitřních hodin, dá se jít hodně vysoko (já tam mám PWM kolem 50kHz). O dynamickém přizpůsobení decay módu a dalších vychytávkách si samozřejmě můžu nechat zdát :)

Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
martasg1
Sponzor fora

28. 10. 2015, 9:40

Rád bych se rozepsal, ale není teď čas. Potřebuju vyklidit dílnu pro stroj tak prodávám hodně věcí. Tak snad až jindy. Teď bych byl rád kdyby se to prodalo a někomu to dobře sloužilo :)
martasg1
Sponzor fora

28. 10. 2015, 10:26

Ještě pár fotek motorů... jsou nové, nepoužité ještě s půl roční zárukou.

Cena 11.500,. Kč za celek.
Přílohy
DSCF9290.JPG
DSCF9291.JPG
DSCF9292.JPG
DSCF9293.JPG
DSCF9297.JPG
Mex

28. 10. 2015, 3:18

Thomeeque píše:O dynamickém přizpůsobení decay módu a dalších vychytávkách si samozřejmě můžu nechat zdát :) Dík, T.
Je to v tomhle vlákně hodně OT, ale když už to tak začalo ...
Pokud bych byl přesvědčený, že změna decay modu při různé rychlosti něco zásadního přinese, tak by nebyl problém to realizovat i s tou Toshibou. Decay se nastavuje 2 piny, a ty by klidně mohl ovládat buď software (podobně, jako třeba TinyG2 umí pomocí SW řídit proud motorů), nebo to udělat čistě pomocí HW. Dát tam monostabil a trochu triviální kogiky, pak by při vyšší frekvencí pulzů STEP byl decay jiný, než při nízké frekvenci.
martasg1
Sponzor fora

28. 10. 2015, 4:00

Kolegové potřebuju to prodat a ne diskutovat o Toshibě která není v tomto driveru, založte prosím někdo vlákno bokem a tam diskutujme. Tady je to o prodeji driverů Leadshine a toto už je od věci. Nenafukujte prosím už toto vlákno věcmi nepodstatnými pro prodávaný předmět.

Děkuji :wink:
petyrekk

29. 10. 2015, 7:42

SZ
KDO NIC NEDĚLÁ,NIC NEPOKAZÍ.
martasg1
Sponzor fora

30. 10. 2015, 12:43

Prodáno
Thomeeque

1. 11. 2015, 6:26

Mex píše:
Thomeeque píše:O dynamickém přizpůsobení decay módu a dalších vychytávkách si samozřejmě můžu nechat zdát :) Dík, T.
Je to v tomhle vlákně hodně OT, ale když už to tak začalo ...
Pokud bych byl přesvědčený, že změna decay modu při různé rychlosti něco zásadního přinese, tak by nebyl problém to realizovat i s tou Toshibou. Decay se nastavuje 2 piny, a ty by klidně mohl ovládat buď software (podobně, jako třeba TinyG2 umí pomocí SW řídit proud motorů), nebo to udělat čistě pomocí HW. Dát tam monostabil a trochu triviální kogiky, pak by při vyšší frekvencí pulzů STEP byl decay jiný, než při nízké frekvenci.
Jasně - že si o dynamickém přizpůsobení decay módu můžu nechat zdát byly nevhodně zvolený slova, dalo by se s tim pohrát a možná by to i stálo za to. S decay módem jsem trochu laboroval shodou okolností den před tím, když jsem nový driver finálně nastavoval před zavíkovánim krabice, u motorků na mym zázraku™ má decay mód vliv dost velikej - slow decay má menší odběr a větší páru v nizkých otáčkách (resp. minimálně při zastaveném motoru a 20% proudu), na druhou stranu nezvládá tak dobře regulovat proud (proto má možná tu větší páru při zastaveném motoru a 20% proudu :)) a výsledek je velmi kostrbatý chod mikrokroků (a potažmo rambajz jak u halfstepu). Nakonec jsem to nastavil na 50% u XY a 100% u Zka. PWM frekvenci mám 100kHz (špatně jsem to prvně měřil) a dost přemejšlim, jestli jsem to poněkud nepřepísk, pokud profi drivery jednou na 40kHz :)

T.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“