Nejaky cas mam v hlave, ze si postavim jednoduchy 4-taktny benzinovy motor.. nieco ako Hit - Miss
Nasiel som na webe takyto zaujimavy pripravok na vyrobu vaciek do 4-taktovych modelov motorov
http://modelenginenews.org/techniques/h ... ms.html#t2
vedel by mi niekto po lopate vysvetlit ako fo funguje?
Ja som si to niekolko krat precital.. cez translator a netusim ako to funguje..
Dik
Riso
Pripravok na vyrobu vacky - vysvetlenie
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
me tohle prijde jako dost nestastny pripravek
spis bych pouzil treba neco jako pantograf a na nej dal treba flexu
matecni vacku bych udelal na frezce (nebo si nechal od nekoho tu udelat)
spis bych pouzil treba neco jako pantograf a na nej dal treba flexu
matecni vacku bych udelal na frezce (nebo si nechal od nekoho tu udelat)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Princip je docela jednoduchý.
V tom přípravku je budoucí vačka upevněna tak, aby byla mimo osu otáčení soustruhu a při otáčení jí nůž obrábí vždy pouze na části obvodu. Podle té tabulky dole se pak ta budoucí vačka pootáčí o dané stupně a soustruží vybrané vačky. Bohužel výsledný tvar je dost nedokonalý viz předposlední obrázek (http://modelenginenews.org/techniques/images/sh07.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;) a musí se to ještě ručně dobrousit.
V tom přípravku je budoucí vačka upevněna tak, aby byla mimo osu otáčení soustruhu a při otáčení jí nůž obrábí vždy pouze na části obvodu. Podle té tabulky dole se pak ta budoucí vačka pootáčí o dané stupně a soustruží vybrané vačky. Bohužel výsledný tvar je dost nedokonalý viz předposlední obrázek (http://modelenginenews.org/techniques/images/sh07.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;) a musí se to ještě ručně dobrousit.
no tak v principu může tu vačku obrábět ne po 5ti stupních ale třeba po 1st a pak tak zubatá nebude.. nicméně musí to být strašnej opruz to takhle dělat.. já obdobně kdysi frézoval vačky ve 4té ose a po 1st už to bylo OK.. tam to bylo vyrobitelné podle mě mnohem jednodušeji..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
pokud se nehodláš živit vačkama tak je rada jednoduchá, na dvoupalcové vačky třeba do minibike používáme 3osé centrum, upínám do univerzálky na stojáka a frézuje se první palec čímkoliv a druhý ,tedy spodní frézou na T drážky nebo kotoučovkou.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaujalo ma to preto lebo sustruh doma mam.. pripravok vyzera jednoducho a vedel by som to urobit aj doma..
Konecne dobrusenie vacky rukou by som musel zvladnut. to mi je jasne..
S ostanymi strojmi je "problem" lebo musim otravovat ludi okolo mna..a to nie je moc jednoduche...
Aj tu je vela ochotnych ludi, takze mozem oslovit niekoho tu, keby horelo..
S ostanymi strojmi je "problem" lebo musim otravovat ludi okolo mna..a to nie je moc jednoduche...

pokud ta vačka bude to poslední co ti bude scházet ta ti ji udělám .darc píše:Zaujalo ma to preto lebo sustruh doma mam.. pripravok vyzera jednoducho a vedel by som to urobit aj doma..
a co když má vačka 8palců a půl metru?fmodel píše:pokud se nehodláš živit vačkama tak je rada jednoduchá, na dvoupalcové vačky třeba do minibike používáme 3osé centrum, upínám do univerzálky na stojáka a frézuje se první palec čímkoliv a druhý ,tedy spodní frézou na T drážky nebo kotoučovkou.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
no pak už jen klasická výroba 4oska předfrézovat a potom dojet kopírovací bruskou na vačky.RaS píše:a co když má vačka 8palců a půl metru?fmodel píše:pokud se nehodláš živit vačkama tak je rada jednoduchá, na dvoupalcové vačky třeba do minibike používáme 3osé centrum, upínám do univerzálky na stojáka a frézuje se první palec čímkoliv a druhý ,tedy spodní frézou na T drážky nebo kotoučovkou.
Beriem ta za slovo..fmodel píše:pokud ta vačka bude to poslední co ti bude scházet ta ti ji udělám .darc píše:Zaujalo ma to preto lebo sustruh doma mam.. pripravok vyzera jednoducho a vedel by som to urobit aj doma..

Dakujem za ponuku..
jasně ale jak jsem psal když to bude to poslední ,protože hromada kamarádů neco začne ,potom něco potřebuje a pak to nedodělá,prostě škoda práce .darc píše:Beriem ta za slovo..fmodel píše:pokud ta vačka bude to poslední co ti bude scházet ta ti ji udělám .darc píše:Zaujalo ma to preto lebo sustruh doma mam.. pripravok vyzera jednoducho a vedel by som to urobit aj doma..
Dakujem za ponuku..
fmodel
mne sice niektore veci trvaju dlhsie kym ich dorobim, ale vacsinu dokoncim..
Aj ozubene kolecka na moj posledny parny motor som si daval robit kamaratovi z fora.. (nie z tohto)
Mal som sice kupene z hobbykingu nejake ocelove pastorky, ale mosadzne sa hodili viac.. urobil mi dve sady.. takte este mam jednu do rezervy..
Ked som mu poslal foto motoru, tak povedal ze by si ho dal do obyvaku na policku a kazdemu by sa nim chvalil..
podla mna nechat tam tie ocelove, bol by som za barbara .-) Riso
mne sice niektore veci trvaju dlhsie kym ich dorobim, ale vacsinu dokoncim..
Aj ozubene kolecka na moj posledny parny motor som si daval robit kamaratovi z fora.. (nie z tohto)
Mal som sice kupene z hobbykingu nejake ocelove pastorky, ale mosadzne sa hodili viac.. urobil mi dve sady.. takte este mam jednu do rezervy..
Ked som mu poslal foto motoru, tak povedal ze by si ho dal do obyvaku na policku a kazdemu by sa nim chvalil..

podla mna nechat tam tie ocelove, bol by som za barbara .-) Riso