Nebo kdyby jste někde potkali nějaký pěkný kousek na aukcích v Německu a Švýcarsku nebo výprodejích firem za rozumnou cenu.
Novej bude asi mimo moje účetní dimenze.
Děkuji

Nebo i něco takového:
Ano mám.fmodel píše:A tu klimatizovanou místnost aby to tak měřilo už máš ??
Nechci bejt rejpavej .... ale pokud vím na metrologii je nějakej zákon (výroba a opravy měřidel) a pokud nebudeš mít ty měřidla na kontrolu s platnými atesty, který musíš pravidelně celkem draze obnovovat tak to stejně nemůžeš dělat oficiálně.martasg1 píše:Ano mám.fmodel píše:A tu klimatizovanou místnost aby to tak měřilo už máš ??
19 +-2 stupňe. Není to ideální - správně by mělo být 21 +-1, ale když udělám ještě nějaké úpravy tak se na 19 +-1 dostanu a budu počítat s nějakou pevnou odchylkou od 21.
Příměrné nářadí už zaškrabávám při této teplotě.
Mytutoy 0,002 už bohužel nejsou dostačující.
Mnoho lidí mě žádá o ověřování přesností jejich příměrných pravítek, desek, vedení brusek apod.
Na barvu je to fajn, ale chtěl bych mít také další možnosti měření.
Rozumím ti... a souhlasím s tebou - ne ne profesionálně s atestem takové služby neposkytuju ani neplánuju je takto poskytovat.Engineer píše: Nechci bejt rejpavej .... ale pokud vím na metrologii je nějakej zákon (výroba a opravy měřidel) a pokud nebudeš mít ty měřidla na kontrolu s platnými atesty, který musíš pravidelně celkem draze obnovovat tak to stejně nemůžeš dělat oficiálně.
Tohle je o investicích v řádech stovek litrů až miliony .... není to jen o tý klimatizovaný místnosti. Zbytečně si komplikuješ život.... tohle nemá smysl a ani to nejde dělat jako "hobby" produkce.
Granit 00 by mě stál nehorázný peníze a bez atestu bazarový bych mu nevěřil.shower píše:Ahoj,
voči čomu to kontroluješ?
predpokladám nejaký granit presnosti 00 ...
On vhodný je. Jen je náchylnější na poškození, když na něj pokládáš díl a vyklouzne ti. Další věc je, že granitovou desku budeš muset časem nechat přebrousit a to je dost nákladná záležitost. Moc firem to nedělá. S litinou je to jednodušší.shower píše:Ja práve poškuľujem po nejakej 00 aby som mal v dielni dačo presné na meranie
prečo granit nie je vhodný na zaškrabávanie? predpokladám, že kvôli nevhodnému odtlačku farby, aj keď YouTube je
plný videí o zaškrabávaní a všetci používajú granit