Badina's CNC
Jaxi na to přišel?badina píše:Copak ono se do hliníku škrábe, ale dvojkou frézou a to, jaxi asi nebude to, co chcete vidět

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Ano i slyšet. Né že tam daš nějakou hudbu.
už jsem to nékde zahlédl na youtube.
píšou tam posuvy a otáčky ale je slyšet našlapaná hudba jak na dizce.
Né klidně tady něco hoď. S tvou konstrukcí to musí frčet super. Né? ??

Né klidně tady něco hoď. S tvou konstrukcí to musí frčet super. Né? ??
Tak video to zrovna není, ale v něčem je to také trochu zajímavé. Doposud nikoho nezajímal ten otvor v zadní části - ten otvor s otazníkem.
Nějaké to foto ze stavby níže.
Pro někoho to nebude možná zas až takové překvapení, ale je to místo pro 4. osu. Celé je to navržené pro trvalé umístění aby tam mohla být a nezabírala místo na desce, ale v krajním případě lze samozřejmě odebrat.Nějaké to foto ze stavby níže.
Světlo na konci tunelu může být blížící se vlak.
Pro všechny z Vás, kdo jste čekal na nějaké to škrábání hliníku, je tu krátká ochutnávka z obrábění základové desky čtvrté osy.
Fréza jednobřitá celokarbidová DATRON pr.10mm
Otáčky 10000
Posuv 720mm/min (0.72m/min, 12mm/s)
Hloubka "Z" 1mm
Fréza jednobřitá celokarbidová DATRON pr.10mm
Otáčky 10000
Posuv 720mm/min (0.72m/min, 12mm/s)
Hloubka "Z" 1mm
Světlo na konci tunelu může být blížící se vlak.
Ahojky
Celkem dos husté.
kolik bxl boční krok neboli překryti.
Sice jsem musel rychle stáhnou hlasitost pač mi to chtělo utrhnout repráky.
ale super. Já jsem s jednobřitkou do hliníku ještě nehrál. Natož 10tkou. Gratuluji za pěkné video. Už bylo na čase.
Ja do hliníku používám teď už jen TK 3 nebo 4 břitky super posuvy tak kolem 2.5 m/min to je paráda.
Diky za video a nad jich bude vic.
Celkem dos husté.

Sice jsem musel rychle stáhnou hlasitost pač mi to chtělo utrhnout repráky.

Ja do hliníku používám teď už jen TK 3 nebo 4 břitky super posuvy tak kolem 2.5 m/min to je paráda.
Diky za video a nad jich bude vic.

ještě jsi si pod tím mohl udělat nějaký dva šuplíky kam by padala emulze a špony.. v horním jen nějaké síto aby protékala emulze dolu.. když by byl šuplík plnej tak bys ho jen vysunul a vysypal.. takhle to čištění musí být hroznej opruz..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RAS:
Jo jo to máš pravdu. To čištění opruz je.
Ale o proti tomu jak to vypadalo v naši dílně alias pokoji kde mašinku máme. To je teđ zlaté.
.
A jseme radi. Jen už nechladíme lihem.
po otevření to bylo opravdu na vybulení. Koupili jsem na vyzkoušenì 1L koncentrátu bez lihového aroma. Tedy bez zápachu. Supercut 2000 a je to o hodně lepšì než lih. I co se týka vlastnosti chlazeni při obráběni. Hlaně hliníku.
Jo jo to máš pravdu. To čištění opruz je.

Ale o proti tomu jak to vypadalo v naši dílně alias pokoji kde mašinku máme. To je teđ zlaté.

A jseme radi. Jen už nechladíme lihem.