Poptávky výroby DPS

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Mex

2. 10. 2016, 9:28

martasg1 píše:Ty asi nerozumíš tomu co píšu viď? Psal jsem že to nevydělá peníze
Ale jo, rozumím.
Prostě tobě výroba tišťáku nevydělávala, tak jsi začal dělat něco, co ti vydělává víc.
Pro tebe asi správné rozhodnutí, zejména když jsi v té původní činnosti už neviděl prostor pro optimalizaci.
martasg1
Sponzor fora

2. 10. 2016, 9:49

Mex píše:
martasg1 píše:Ty asi nerozumíš tomu co píšu viď? Psal jsem že to nevydělá peníze
Ale jo, rozumím.
Prostě tobě výroba tišťáku nevydělávala, tak jsi začal dělat něco, co ti vydělává víc.
Pro tebe asi správné rozhodnutí, zejména když jsi v té původní činnosti už neviděl prostor pro optimalizaci.
Ty si meleš pořád tu svou viď... :) tady v ČR prostě nejsou zákazníci co by jakoukoliv optimalizaci a invoaci zaplatily... chápeš?
Tady chce každej všechno zadarmo... proč asi tady všichni prodávají výrobky do zahraničí? Protože v ČR chcíp pes a obyčejní lidé berou platy které jim vyzbydou na jídlo a nájem nic víc...
Neni tady v ČR kupní síla prostě... proto jsem s tím skončil... ale mel si co chceš... mě je to fuk :lol:
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
pafik

3. 10. 2016, 9:20

Chlapci nehádejte se, oba máte pravdu a všechno je relativní. Kvalita je relativní, u čehokoliv. (Skodovky jsou kvalitní proti čínskejm autům a nekvalitní proti Rollsu. (Schválně uvádím velký kontrasty, aby se to zase nezvrhlo). Se spojema je to taky tak, Kohout dělá kvalitní spoje do třídy xy, neprokovené, nevrtané, pro vyšší třídu je třeba se obrátit jinam a připravit si řádově víc peněz. Pokud někdo potřebuje malovýrobu, desítky kusů spoje, je pro něj neúnosné všechno procházet a kontrolovat, jestli nemá někde vlasové zkraty nebo přerušení. Pokud si takový člověk nechá dělat spoje u někoho, kdo je zaměřenej na kusovku, pak je blb. Já když si nechám dělat pro svoje potřeby jeden-dva kousky, tak mi nevadí je proti světlu před osazením prohlídnout. Zato mám ty dva spoje místo za dva tisíce jen za tři stovky. Každý má svůj okruh zákazníků. Kohoutovi choděj předlohy bez vrtacího plánu, dokonce bez naznačených bodů uprostřed pájecích plošek, ale rozvrtat to lidi chtěj. Místo aby řekl, dodejte si pořádnou předlohu i s otvorama, jinak nevrtám, tak se snaží vyhovět. A jelikož na to nemá vrtačku s desetinásobným zvětšením a nitkovým křížem, jako byla ve výzkumáku pro ruční vrtání (prokovy vrtala mašina řízená páskou), tak holt to není úplně vycentrovaný. Koupit si na aukru nějakou "cnc frézku" na vrtání by určitě nebyl problém, ale k tomu by musel zákazník dodat podklady. Jinak si jí může vystavit do vitríny. To není primárně o penězích. Kohout má prostě svoje zákazníky, kteří jsou na něco zvyklí, jak tu někdo psal, udělá spoj i z časopisu, když je začne nutit dodávat podklady o třídu lepší, tak začnou hledat jinde.
Tož asi tak.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2016, 9:36

tak ja pridam svoji spetku do mlyna
objednavam u pragoboardu v poolu
snad z nejake setrvacnosti ale nemam duvod menit

cenu odhaduju tak na dvojnasobek kohouta
ale jsem spokojeny
neni to zadny kompromis
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
vvitty

3. 10. 2016, 9:39

0xDECAFF píše:
vvitty píše:100% e-test neni zas tak 100%. Nebo jsem zvykly na jinych 100% :-) Uz jsem mel na desce vlasovy zkrat.
Jak velká zakázka to byla? Stalo se mi to jen jednou v 250ks várce na jedné desce (na dvou dalších bylo vidět že zkrat našli a opravili). Nakonec za to byla i sleva. U menších objednávek zatím nikdy problém nebyl..
1 deska z 50ks. Vzhledem k tomu ze ty desky stejne sly dal na rozfrezovani na rozmery 5 x 30mm (takze hodnota odepsaneho materialu nezajimava) a k dodavce prisly 4 desky navic jsem to neresil... jen proste ten test neni 100%.
t256

3. 10. 2016, 9:51

S pragoboardem mam taky dobre zkusenosti. Napr. na desku cca 20x40cm s prokovy a maskou v kusovce jsem nic levnejsiho nez jejich pool servis ani nenasel.
tarvisio

5. 10. 2016, 3:28

Objednáno z Plosnaky.cz , spokojenost , 130 x 60 mm.
IMG_2016.jpg
martasg1
Sponzor fora

5. 10. 2016, 3:31

Pěkný...
Thomeeque

5. 10. 2016, 3:38

tarvisio píše:Objednáno z Plosnaky.cz , spokojenost , 130 x 60 mm.
Počet kusů, cena, doba dodání..? Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
tarvisio

5. 10. 2016, 3:46

Objednán 1 ks, cena celkem na Slovensko 8,87 €, Objednáno v pátek - dorazilo ve středu.
plosnakycz
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2016, 11:20

Nedělám nejlevnější desky v republice ani nejkvalitnější, ale většina zákazníků oceňuje rychlost dodání, dostatečnou kvalitu a přiměřenou cenu - na stránkách je zároveň kalkulátor výsledné ceny.

Nejlevnější destičku mám za 80kč včetně pošty (pošta je 30kč), nevrtanou. Pokud je pro někoho tato částka stále moc, já to chápu, jako student jsem měl hluboko do kapsy a radši jsem hodiny dřel abych ušetřil, dneska to vidím obráceně, můj čas věnuji rodině/koníčkům a někoho zaplatím aby mi to udělal.

http://www.plosnaky.cz rozvíjím 6 let, na začátku to bylo všelijaký, ale snažím se to posouvat dál. Jsem programátor, je to pro mě především didaktické cvičení. Napsal jsem desítky utilit, abych maximálně automatizoval proces. Jsme v jednadvacátém století, nechápu, jak si může firma účtovat za zpracování dat nějaký poplatek. "Zmáčknu čudlík" a jakýkoliv vstupní formát dostanu ve standardním výstupu, který hned použiji na filmy, na vrtačku atd. A nápadů jak to ještě víc integrovat, zpříjemnit a zjednodušit mám plnou hlavu. Umím detekovat otvory v desce, nepotřebuji vrtací data, napsal jsem si "grafický editor", kde podle podkladů mohu dělat korekce vrtání. Jenom v software mám svojí prací stovky tisíc.

Výrobou desek se dá uživit i v mém měřítku. Je to jen o přístupu. Když mi zákazník zavolá v 19 hodin v sobotu, že nutně potřebuje druhý den desku, tak jí prostě druhý den v 10 hodin má, když nespěchá, vyslechnu si příběh spojený s deskou, já jsem spokojený, zákazník je spokojený. Nechci na plošnácích vydělat na dvě vily a mercedes, chci dělat dobrou službu, přesně takovou, jakou jsem před 6 lety nenašel, a proto jsem sám začal. Jak já nenáviděl, když jsem napsal poptávku a dva dny čekal email s odpovědí, když vůbec přišel.
darc

6. 10. 2016, 7:27

plosnakycz píše:Nedělám nejlevnější desky v republice ani nejkvalitnější, ale většina zákazníků oceňuje rychlost dodání, dostatečnou kvalitu a přiměřenou cenu - na stránkách je zároveň kalkulátor výsledné ceny.

Nejlevnější destičku mám za 80kč včetně pošty (pošta je 30kč), nevrtanou. Pokud je pro někoho tato částka stále moc, já to chápu, jako student jsem měl hluboko do kapsy a radši jsem hodiny dřel abych ušetřil, dneska to vidím obráceně, můj čas věnuji rodině/koníčkům a někoho zaplatím aby mi to udělal.

http://www.plosnaky.cz rozvíjím 6 let, na začátku to bylo všelijaký, ale snažím se to posouvat dál. Jsem programátor, je to pro mě především didaktické cvičení. Napsal jsem desítky utilit, abych maximálně automatizoval proces. Jsme v jednadvacátém století, nechápu, jak si může firma účtovat za zpracování dat nějaký poplatek. "Zmáčknu čudlík" a jakýkoliv vstupní formát dostanu ve standardním výstupu, který hned použiji na filmy, na vrtačku atd. A nápadů jak to ještě víc integrovat, zpříjemnit a zjednodušit mám plnou hlavu. Umím detekovat otvory v desce, nepotřebuji vrtací data, napsal jsem si "grafický editor", kde podle podkladů mohu dělat korekce vrtání. Jenom v software mám svojí prací stovky tisíc.

Výrobou desek se dá uživit i v mém měřítku. Je to jen o přístupu. Když mi zákazník zavolá v 19 hodin v sobotu, že nutně potřebuje druhý den desku, tak jí prostě druhý den v 10 hodin má, když nespěchá, vyslechnu si příběh spojený s deskou, já jsem spokojený, zákazník je spokojený. Nechci na plošnácích vydělat na dvě vily a mercedes, chci dělat dobrou službu, přesně takovou, jakou jsem před 6 lety nenašel, a proto jsem sám začal. Jak já nenáviděl, když jsem napsal poptávku a dva dny čekal email s odpovědí, když vůbec přišel.
Pane drzima paste, nedaj sa odradit neprajníkmi..
Skoda ze som tvoje stranky nenasiel pred tym, bohuzial na slovensku mi manik vyrobil plosnaky podla schémy, ktore boli zle... ked sme na to dosli, ze tam je chyba, vyrobil nove za ktore pytal peniaze, kedze ma tlacil cas, neostavalo mi nic ine iba zaplatit ich znovu..
Takze da sa podnikat aj tak....
vvitty

6. 10. 2016, 8:38

plosnakycz píše:... Jsme v jednadvacátém století, nechápu, jak si může firma účtovat za zpracování dat nějaký poplatek. "Zmáčknu čudlík" a jakýkoliv vstupní formát dostanu ve standardním výstupu, který hned použiji na filmy, na vrtačku atd. A nápadů jak to ještě víc integrovat, zpříjemnit a zjednodušit mám plnou hlavu. Umím detekovat otvory v desce, nepotřebuji vrtací data, napsal jsem si "grafický editor", kde podle podkladů mohu dělat korekce vrtání. Jenom v software mám svojí prací stovky tisíc.
Jestli to ze si firma uctuje za prevod nestandardnich formatu neni prave dusledek toho ze na to nestaci jen cudlik ale musi byt i neco za tim cudlikem... a nekdo kdo ten cudlik zmackne...
Naposledy upravil(a) vvitty dne 6. 10. 2016, 10:39, celkem upraveno 3 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2016, 9:01

treba to je taky o tom ze ty software ktery sis napsal jine firmy stoji statisice a potrebujou ty penize dostat zpet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
martasg1
Sponzor fora

6. 10. 2016, 9:22

Úžasný a dojemný...

Závěrem bych použil větu co říkala moje babička:

Pánbůh ti to oplať :lol:

Takže závěrem tě obdivuju a přeju ti hodně úspěchů v podnikání.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“