Horizontka TOS H63
ono problém je spíš v tom, že to přefrézování a přebroušení toho lože bude stát víc jak dvě takový mašiny..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jo a jak ses ptal na to hoblování tak kolega si před 10lety nechal hoblovat boky na litinové desce plocha 200x2000 na obou stranách a bylo to kupodivu za pár korun ,víc dal za vyvrtání děr na lineáry.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Je možné, že repase vedení vyjde na více než byla cena stroje, ale hodnota stroje bude adekvátně navýšena, hlavně pokud to bude nějak podložitelné ( protokolem, atd.). Momentálně řeším něco podobného. Investovat do FU 2A nebo ne....RaS píše:ono problém je spíš v tom, že to přefrézování a přebroušení toho lože bude stát víc jak dvě takový mašiny..
U mě to má dvě roviny, obrábění mě neživí a mašinu mám jako sekundární proces z důvodu soběstačnosti, takže je pro mě nesmysl "zvednout" hodnotu mašiny na úkor pořízení třeba příslušenství a nástrojů. Prostě si to v tuhle chvíli nemůžu dovolit. Rád bych to nechal všechno přebrousit, ale ta doba ještě nenadešla, časem až budu ve větší dílně a vezmu další stroj, budu mít na to zázemí, tak pak s tim můžu operovat jinak, ale teď bohužel jedu nadoraz, není to poslední mašina.
Nicméně tak jak to je to nezůstane, jak jsem říkal, nápad mám, až dočistím, pořádně proměřím, stroj ustavím do roviny a pak se do toho pustím.
Nicméně tak jak to je to nezůstane, jak jsem říkal, nápad mám, až dočistím, pořádně proměřím, stroj ustavím do roviny a pak se do toho pustím.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
A podle čeho že to budeš ustavovat d roviny? Podle těch vydřených ploch? To prostě nedáš, akorát to blbě prošponuješ.Na brusce to bude hrubovat asi směnu, pak hoďku dvě nechat odpočinout a tak dvě tři hodiny šlicht. Pokud to chceš mít s protokolem a do stovky. Frézování podstatně rychlejší (podle stroje co to bude frézovat), přesnost 5x horší. I na dobře ustaveném stroji. Prostě se to zduje a stovku dvě nepobereš na tak velké ploše. To pak už na tom vzít šábr "do teplých" a makat. Pokud nemáš zkušenosti, tak to za pět směn neuděláš ani do dvou stovek. Asi tolik.DwPetr píše: Nicméně tak jak to je to nezůstane, jak jsem říkal, nápad mám, až dočistím, pořádně proměřím, stroj ustavím do roviny a pak se do toho pustím.
Zkus se zeptat ve Fermatu v Brně na brus. Nemáš to daleko. Vozit to 200 km tam a zpět je polovina ceny brusu, ne-li víc.
To není zrovna nejlepší nápad. Z 99,9% to nesedí, to mi věř. Už jsem psal, že frézař to neudělá rovné. A ještě jsem zapoměl na spodní plochy pro lišty. Bývají taky slušně švihnuté. To by jsi škrabal jak? Věř mi, už jsem viděl na vlastní bulvy hodně loží z horizontek břed brusem a každé je křivé jinak. A nové jsou na tom úplně stejně. Tři desetiny je krása.
Pohled od vřeteníku, zatím jsem našel jeden vylomený zub, a jeden upadlý dole v nánosu, pak pár zbytků ložiska, a kousek packy od rychloběžné spojky
Víc u mě na webu.H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
No, když se dívám, jak jsi to rozebral a bez dokumentace, tak to klobouk dolů.
Myslíš, že to dáš do hromady? Nic ve zlém, já mám doma wh 63 a nějakou opravu mám taky za sebou.
Třeba ta výměna vřeteníku (dělá se zároveň s pouzdrem pinoly, jsou spasovány k sobě).
Práce na horizontce je můj denní chleba a není to sranda, jen ji udržet v přesnosti a vůbec v provozu dá dost práce.
Čtyřikrát do roka ji rovnám do dvou stovek a to je taky práce asi na tři hodiny.
Náhradní díly koupíš v Retosu a návod zase tady http://www.stavcar.cz/dokumentace#vyvrtavacky" onclick="window.open(this.href);return false;.
Za ten návod dáš asi 1500Kč, ale to nevím jistě.
Náhradní díly z retosu taky nejsou levné. kolečko klidně za desítku.
Nemají konkurenci a taky nevím jestli budou na tenhle stroj.
Nářadí se dá koupit ale zase ta cena.
Vyrtávací hlava kterou jem koupil nedávno 48 000Kč.
Nevím jestli se ti to oplatí.
Přeji ti hodně uspěchů.
Milan
Myslíš, že to dáš do hromady? Nic ve zlém, já mám doma wh 63 a nějakou opravu mám taky za sebou.
Třeba ta výměna vřeteníku (dělá se zároveň s pouzdrem pinoly, jsou spasovány k sobě).
Práce na horizontce je můj denní chleba a není to sranda, jen ji udržet v přesnosti a vůbec v provozu dá dost práce.
Čtyřikrát do roka ji rovnám do dvou stovek a to je taky práce asi na tři hodiny.
Náhradní díly koupíš v Retosu a návod zase tady http://www.stavcar.cz/dokumentace#vyvrtavacky" onclick="window.open(this.href);return false;.
Za ten návod dáš asi 1500Kč, ale to nevím jistě.
Náhradní díly z retosu taky nejsou levné. kolečko klidně za desítku.
Nemají konkurenci a taky nevím jestli budou na tenhle stroj.
Nářadí se dá koupit ale zase ta cena.
Vyrtávací hlava kterou jem koupil nedávno 48 000Kč.
Nevím jestli se ti to oplatí.
Přeji ti hodně uspěchů.
Milan
Myslim že právě ve stavcaru ten manuál mají, 690,- psali, tak jej pak vezmu. Rozeberu to celý, a zase to dám celý dohromady, to problém není. Ten vřeteník je na tu dobu dělanej uplně nádherně, jednoduchý rozebírání, každej díl je popsanej. Rozebrat se to stejne musí, byla by prasečina točit mašinou ve který je bordel a jsou na ní vysypaný ložiska. Všude je letitej nánost a ten tam taky nechci.
Kolečka tam jsou přímý, takže jejich výroba problém není, nebo aspoň já jej nemám. V retosu maj psáno že na starý 63 nic nemaj. A pokud by chtěl někdo deset za kolečko, u mě by nepochodil
Navíc jsem k mašině dostal ještě bednu novejch náhradních kol, tak až vytáhnu zbytek a najdu to druhý kde chybí ten zub, tak zašátrám, a třeba je vytáhnu
Ty už máš modernější, na tvoji by ještě něco mít mohli.
Na moje potřeby ta mašina bude vyhovovat, já se tím neplánuju živit, mám to spíš pro radost, takže mi nevadí když ji budu dávat dohromady třeba do jara. S tím se váže i cena za nářadí, nic nepotřebuju hned, a mám čas na to se po konkrétních věcech dívat na inzerátech, a vybrat si dobrý a levný.
Navíc se hodně pohybuju na ebayi, takže i dnešní čína může fungovat, za ty peníze se do dá otestovat.
Navíc mám nedaleko kovošrot kam sváží obráběčské firmy, takže jsou ty k vidění vyvrtávací tyče, držáky nástrojů, zvlášť když se někde ruší mašina, to pak dokáží vyhodit i nové.
Pro mě primárně budu chtít na mašině vyvrtávat bloky motorů, litina, vrtání cca 85x100 pro honování, takže to si myslim že zvldáne. Hlavy co budu potřebovat si udělám, tam je jen vlastně potřeba zaaretovanej nůž, nic složitýho. Mám čas na měření.
Jak vypadá ta hlava v ceně mašiny?

Kolečka tam jsou přímý, takže jejich výroba problém není, nebo aspoň já jej nemám. V retosu maj psáno že na starý 63 nic nemaj. A pokud by chtěl někdo deset za kolečko, u mě by nepochodil

Ty už máš modernější, na tvoji by ještě něco mít mohli.
Na moje potřeby ta mašina bude vyhovovat, já se tím neplánuju živit, mám to spíš pro radost, takže mi nevadí když ji budu dávat dohromady třeba do jara. S tím se váže i cena za nářadí, nic nepotřebuju hned, a mám čas na to se po konkrétních věcech dívat na inzerátech, a vybrat si dobrý a levný.
Navíc se hodně pohybuju na ebayi, takže i dnešní čína může fungovat, za ty peníze se do dá otestovat.
Navíc mám nedaleko kovošrot kam sváží obráběčské firmy, takže jsou ty k vidění vyvrtávací tyče, držáky nástrojů, zvlášť když se někde ruší mašina, to pak dokáží vyhodit i nové.
Pro mě primárně budu chtít na mašině vyvrtávat bloky motorů, litina, vrtání cca 85x100 pro honování, takže to si myslim že zvldáne. Hlavy co budu potřebovat si udělám, tam je jen vlastně potřeba zaaretovanej nůž, nic složitýho. Mám čas na měření.
Jak vypadá ta hlava v ceně mašiny?

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Jinak Milane, na tu tvoji mašinu jsem koukal už tenkrát, že to nemusí bejt vůbec špatný. Ale ta tvá je pěkná, má je oproti tomu vrak.
Až to zas poskládám tak tomu udělám na lícní desku držák na iso, to bude teprv paráda.
Náhodou ty kluzný ložiska na vřeteno neviš kde by se váleli? mám je už vyběhlý, ty by mohli bejt stejný s WH
Až to zas poskládám tak tomu udělám na lícní desku držák na iso, to bude teprv paráda.
Náhodou ty kluzný ložiska na vřeteno neviš kde by se váleli? mám je už vyběhlý, ty by mohli bejt stejný s WH
Na lícní desku držák na iso? Víš jaké otáčky má lícní deska?
Na ty tvoje práce to asi časem stačí. Kluzné ložiska na vřeteník?
Nevím jak na tvojí mašině ale na mojí je vřeteno uloženo v trubce a ta zase ve valivých ložiskách.
Myslím že u tebe to bude stejné ale nevím to jistě.
Milan
Na ty tvoje práce to asi časem stačí. Kluzné ložiska na vřeteník?
Nevím jak na tvojí mašině ale na mojí je vřeteno uloženo v trubce a ta zase ve valivých ložiskách.
Myslím že u tebe to bude stejné ale nevím to jistě.
Milan
jo je na valivých ložiskách, máš pravdu, dneska jsem se k tomu dostal, a po těch mosazných futrech to jen axiálně jezdí.
Jaké má otáčky nevím, manuál ještě nemám, štítky mám vyšisované, tak bez barev nepoznám co je tam nařazený. A taky jsem to nechtěl trápit, takže jsem s ní zatočil jen na chvilku. Ale frézovat přes desku jsem viděl, takže to jde. Tak trošku doufám, že řezná rychlost třeba na dvoustovce bude splňovat. Kleštiny už hodím do vřetena.
Jaké má otáčky nevím, manuál ještě nemám, štítky mám vyšisované, tak bez barev nepoznám co je tam nařazený. A taky jsem to nechtěl trápit, takže jsem s ní zatočil jen na chvilku. Ale frézovat přes desku jsem viděl, takže to jde. Tak trošku doufám, že řezná rychlost třeba na dvoustovce bude splňovat. Kleštiny už hodím do vřetena.