mladysoustruznik píše:... neja jsem to odpojil, kdyz jsem ten motor vyndaval, asi jsem to spatne vyjadril ... Jinak je to tam normalne vsechno zapojene, vedene v puvodni instalaci, kovovych krytech dratu atd...
Prepinani rezimu elektromotoru - soustruzeni/rezani zavitu
- jova
- Kontaktovat uživatele:
To víš, že by to byla blbost. Když si přečteš celé vlákno tak uvidíš, že ty fotky nejsou odpovídající skutečnosti. Fotku dal z doby kdy začal s demontáží motoru a již odpojil některé kabely. Tak ta fotka je zavádějící. To nás jen "mladýsoustružník" zkoušel.slastr píše:Stejně je divné, že to vůbec něco přepíná, když to na té straně u kroužků není vůbec připojené .... žeby dálkové ovládání ?

Krása pomíjí, blbost je věčná
- mladysoustruznik
Ja tam ale pisu, a uz jsem to i opakoval, ze to tam je normalne pripojene. Ta fotka je porizena z prubehu demontaze, kterou jsem provadel a odpojil jsem to pred porizenim te fotky ... Kdyz si pozorne prectes toto kratke vlakno, tak to tam najdes.slastr píše:Stejně je divné, že to vůbec něco přepíná, když to na té straně u kroužků není vůbec připojené .... žeby dálkové ovládání ?
- mladysoustruznik
jsem to ale ctverak
, jedna fotka a co dokaze! 
Povezte mi radeji prosim, da se takovy motor, myslim tim s tema dvema krabickama, dneska sehnat jako novy? Nebo jen obecne, motor, ktery by umoznoval tu samou funkci - slabsi chod a plny vykon. Nevim jestli je to jen o motoru, nebo o te instalaci kolem ... Ptam se, protoze jsem pred par dny privezl maleho Kargera, ktery mam mit tu samou funkci na motoru, ale bohuzel je tam jiz moderni motor a ten prepinac take chybi. Chtel bych to dat do puvodniho stavu a tak ted shanim rozumy.

Povezte mi radeji prosim, da se takovy motor, myslim tim s tema dvema krabickama, dneska sehnat jako novy? Nebo jen obecne, motor, ktery by umoznoval tu samou funkci - slabsi chod a plny vykon. Nevim jestli je to jen o motoru, nebo o te instalaci kolem ... Ptam se, protoze jsem pred par dny privezl maleho Kargera, ktery mam mit tu samou funkci na motoru, ale bohuzel je tam jiz moderni motor a ten prepinac take chybi. Chtel bych to dat do puvodniho stavu a tak ted shanim rozumy.
- mladysoustruznik
Hmmm, to znamena co prosimte? Menic ... Ona zrejme ta funkce nebude asi uplne nepostradatelna. Jde mi ciste jen o puvodnost.
Takze asi budu muset hledat po inzeratech nejaky stary motor. V elektroinstalaci na ten soustruh ten motor nazyvaji ''kurzschlussanker-motor'', rika to neco?
Takze asi budu muset hledat po inzeratech nejaky stary motor. V elektroinstalaci na ten soustruh ten motor nazyvaji ''kurzschlussanker-motor'', rika to neco?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
u nas je to krouzkovy asynchroni
to reseni s menicem by s puvodnosti nemel nic spolecneho
zase by umoznoval krom zmekceni motoru treba i takove veci jako plynulou regulaci otacek
to reseni s menicem by s puvodnosti nemel nic spolecneho
zase by umoznoval krom zmekceni motoru treba i takove veci jako plynulou regulaci otacek
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Říká - zkratová kotva motor- tupý překlad- česky je to kroužkový motor. Ten opravdu nový neseženeš a pokud budeš mít kliku tak se občas objeví v bazaru jako starožitnost na nějakém vozíku. Na vesnici se používaly pro pohon mlátiček. Aby však byl ve správné velikosti tak to je výhra v loteri mnohem pravděpodobnější. Taky musíš sehnat i potřebné odpory. Snad by to šlo nahradit přepínáním hvězda- trojúhelník. Ale to nevím jak by se to chovalo. Jinak to co radí robokop.
Krása pomíjí, blbost je věčná
- mladysoustruznik
Dobre, budu tedy zaroven se shanenim krouzkoveho motoru, pokukovat i po tom menici. Slo by udelat malinke predstaveni toho, jak to funguje, nebo nasmerovat na nejake stranky. Priznam se, ze jsem ted asi i trochu liny to vse zkoumat a googlit sam.
Pokud by nevadilo me ten koncept bud malinko predstavit, ci odkazat nekam (ne teda tam, kam se to ted vybizi
), tak bych byl moc vdecny ... abych neobjevoval kolo.
Diky moc.
Pokud by nevadilo me ten koncept bud malinko predstavit, ci odkazat nekam (ne teda tam, kam se to ted vybizi

Diky moc.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
menic je takova mala elektrarna ktera tu elektrinu s danymi parametry co mas v siti kompletne pretvori
takze si muzes nastavit napeti kmitocet a vzajemne vztahy dle potreby
samozrejme je potreba si o tom hodne dostudovat nez se vrhnes do nastavovani
ma to desitky parametru ktere musis nejdriv nastavit nez to zapnej
a samozrejme musis perfektne vedet co kazdej dela
takze si muzes nastavit napeti kmitocet a vzajemne vztahy dle potreby
samozrejme je potreba si o tom hodne dostudovat nez se vrhnes do nastavovani
ma to desitky parametru ktere musis nejdriv nastavit nez to zapnej
a samozrejme musis perfektne vedet co kazdej dela
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- mladysoustruznik
Asi budu jeste chvili zkouset sehnat nejaky stary motor
. Mohl by jsi prosimte kouknout na tenhle inzerat, muze se jednat o krouzkovy motor?
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... ent=ViewAd" onclick="window.open(this.href);return false;
Diky.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... ent=ViewAd" onclick="window.open(this.href);return false;
Diky.
Tak ten motor z toho odkazu 100% NENÍ kroužkový. Na shánění kroužkového motoru se vybodni, dej tam klasický asynchroňák + frekvenční měnič. Nebo pokud by jsi chtěl mít jen částečnou regulaci výkonu, tak by jsi musel asynchronní motor, ale s přepínáním Y/D. Ten má při zapojení do Y cca 1/3 výkon.
Jinak něco o motorech a jejich zapojení a spouštění je třeba zde: http://archiv.eatonelektrotechnika.cz/p ... motoru.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; nebo ještě i zde: http://docplayer.cz/6091589-Prirucka-za ... orech.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak něco o motorech a jejich zapojení a spouštění je třeba zde: http://archiv.eatonelektrotechnika.cz/p ... motoru.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; nebo ještě i zde: http://docplayer.cz/6091589-Prirucka-za ... orech.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) salus dne 2. 11. 2016, 9:36, celkem upraveno 1 x.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
- mladysoustruznik
Diky za odkazy. Je toho hodne, tak to budu postupne procitat.
- Zdenek Valter
No pokud bych z toho překladu opravdu vycházel měl by to být motor z kotvou nakrátko - tedy ne kroužkovýsisi píše:Říká - zkratová kotva motor- tupý překlad- česky je to kroužkový motor. Ten opravdu nový neseženeš a pokud budeš mít kliku tak se občas objeví v bazaru jako starožitnost na nějakém vozíku. Na vesnici se používaly pro pohon mlátiček. Aby však byl ve správné velikosti tak to je výhra v loteri mnohem pravděpodobnější. Taky musíš sehnat i potřebné odpory. Snad by to šlo nahradit přepínáním hvězda- trojúhelník. Ale to nevím jak by se to chovalo. Jinak to co radí robokop.

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován