Nechtěl by někdo větší CNC soustruh Colchester-3000L ?
Jedná se o ložový typ 3,5t, rozměr 3,7m delka x 1,3m sirka x 1,9m vyska.
CNC řízení Bosh Alpha s kompletní dokumentací.
Závada posuvu na ose X - mechanicky by měl být soustruh celkově v pohodě.
Mohu zajistit dovoz.
Příslušenství luneta, lícní deska, třípaknovka, rotační automatická nožovka pro 4 nástroje.
Cena 36 tisíc Kč.
CNC soustruh Colchester-3000L
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Nikdo nemá za domem stodolu
a nechce si hrát? Má to jen 11kW tak by to zvládl i běžný jistič. A nemělo by být ani moc složité ovládání. Když by to bylo do 150km tak pomůžu i s opravou.
Chtěl jsem to původně pro sebe ale musim mít místo na jinou velkou hračku... tak přemejšlejte rychle

Chtěl jsem to původně pro sebe ale musim mít místo na jinou velkou hračku... tak přemejšlejte rychle

Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík 

Dá - nejjednodušeji pomocí googleStewart píše:Zdravím,
jsem nový uživalel na těchto stránkách. Zaujal mě inzerát na CNC soustruh Colchester-3000L.
Dá se někde zjistit více o řídícím systému tohoto stroje?

Chvilku vážně - v prvé řadě není jasné, která Alpha to přesně je. V druhé řadě, v tom systému se už někdo (nějaký matlák

V ČR byly tyhle Alphy na všem možném - Schaubliny 128, 102....Weilery......
Parametry jsou na baterce (vybije se - máznou se - jdou zadat ručně - ale pouze pokud je znáš).
Hlavně se prosím neptej co si o tom myslím - mašina je palcová, systém je Alpha - od koho a jaký jsou pohony netuším - ale to by mělo doufám rozumnému čtenáři stačit.
Ahoj,
stáhl jsem manuál " Bosch CNC Alpha 3 Operating Instructions - CNC Manual"
Jsem od Frýdku Místku, je to pro mě trochu "z ruky" se na to zajet podívat, tak se snažím
zjistit něco takhle na netu nejdříve... kdysi jsem dělal s EMC2 jeden projekt a Sinumerik 800D
bych asi zvládl taky. Ale toto, nějaký Bosch Alpha slyším prvně..tak se omlouvám za naivní
dotazy..
Jsem od Frýdku Místku, je to pro mě trochu "z ruky" se na to zajet podívat, tak se snažím
zjistit něco takhle na netu nejdříve... kdysi jsem dělal s EMC2 jeden projekt a Sinumerik 800D
bych asi zvládl taky. Ale toto, nějaký Bosch Alpha slyším prvně..tak se omlouvám za naivní
dotazy..
No, to nejsou naivní dotazy - pouze se opatrně zkusím zeptat jestli chápeš, co znamená, že to je palcová mašina a že jaksi aby to běželo musíš být schopen to sám opravit a nebo mít zdroj dílů - se zkus zeptat někde kde byly 128 nebo 102, či Primusy, s Alphou, jestli jim to ještě běží.Stewart píše:Ahoj,
dotazy..
Nadatlovat do toho dílec, když to běží, je totiž ten nejmenší problém.
Ahoj,
já jsem vystudovaný strojař, jenže nedělám v oboru. Nicméně bych chtěl domů nějaký cnc stroj.
Navrhoval jsem řídící systém pro paralelní obráběcí hexapod. Jenže postavit takový stroj v domácích
podmínkách bych asi finančně nezvládl. Tak mně připadá jednodušší zprovoznit nějaký starší cnc stroj.
já jsem vystudovaný strojař, jenže nedělám v oboru. Nicméně bych chtěl domů nějaký cnc stroj.
Navrhoval jsem řídící systém pro paralelní obráběcí hexapod. Jenže postavit takový stroj v domácích
podmínkách bych asi finančně nezvládl. Tak mně připadá jednodušší zprovoznit nějaký starší cnc stroj.
Colchester je bohužel již prodaný, ale můžu ti dodat nebo sehnat co budeš potřebovat.Stewart píše:Tak mně připadá jednodušší zprovoznit nějaký starší cnc stroj.
Určitě je lepší přestavět starší mašinu, pokud to s obráběním myslíš vážně.
Na hobby a učení vyjde levněji gravírka nebo přestavěná stolní mašinka.
Záleží kolik řádově chceš investovat za nákup základu (starší mašiny) a kolik následně můžeš uvlonit v průběhu oprav.
Mohl bys mi popsat svojí představu? A já se ti pokusím pomoct něco najít nebo ti něco nabídnu z vlastních zdrojů.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík