stejnosmerna serva s budicem geckodrive
Bylo by možné pouhou výměnou koncových tranzistorů upravit G340 pro použití s motorem 176V/6A ? Mám dvě pěkná serva 176V/6A a rád bych je použil s G340, Když jim dám jenom 80V, tak přijdu o značnou část výkonu 

Logika bude mít určitě svoje vlastní napájení, pravděpodobně 5 V.
je to tak že pokud se doplní externě montované FET tranzistory a stabilizace pro řídící elektroniku tak to bude fungovat, zrovna na tom dělám a vypadá to nadějně. musí se ošidit snímání proudu a celkové nastavení. Jak to bude hotové dám vědět.
Luborson: to děláš přímo na G340 ?
rozlišení encodéru nemá s rozlišením stoupáním šroubu stroje nic společného.
Já vím - špatně jsem se vyjádřil. Představte si šroub se stoupáním 1mm na 1 otáčku. Enkoder má rozlišení dejme tomu 500 a software vyžaduje nastavení počtu kroků na 1mm posuvu (tedy v tomto případě na jednu otáčku). Bude se to rovnat těm 500?
ano, to je přesně tak, pokud je encodér přímo na šroubu, případně na motoru a mezi motorem a šroubem není převodovka. Já pracuji s geckodrivery a tam je ještě možnost tzv. multiplikace encodéru, tzn násobení pulzů z encodéru
Luborson: ano, to je přesně tak...
Nebyl jsem si jistý. Zatím to nemůžu dát na stroj a tím pádem ani odzkoušet. Díky za vysvětlení.
Nebyl jsem si jistý. Zatím to nemůžu dát na stroj a tím pádem ani odzkoušet. Díky za vysvětlení.
A co tohle http://www.mcg-net.com/index.php škoda že tam nejsou ceny možná že by nebylo ny škodu je zjistit???
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Jaky vykon je potreba ridit ?s_karel píše:Vsechny zdravim,
do dnesni doby jsem toto forum sledoval spis jen pasivne. Nyni bych se i ja rad pustil do vlastni vyroby a proto me zajima v jakem stadiu je vyroba ceskeho digitalniho driveru pro servomotory?
Diky Karlos
Zeptam se a uvidime.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Mam tu par dc motorku zatim jen spis pro experimentovani. Nejvetsi je na 60V, 12A.
Kdyz jsme u toho, experimentoval nekdo s modelarskymi motory, ktere maji odber napr. 35A nebo je to s nimi nerealizovatelne?
Dival jsem se na www.geckodrive.com a pak na madarsky driver www.cncdrive.com, ale radej bych sahl po necem z domaci vyroby, pokud by to bylo mozne...
Karlos
Kdyz jsme u toho, experimentoval nekdo s modelarskymi motory, ktere maji odber napr. 35A nebo je to s nimi nerealizovatelne?
Dival jsem se na www.geckodrive.com a pak na madarsky driver www.cncdrive.com, ale radej bych sahl po necem z domaci vyroby, pokud by to bylo mozne...
Karlos
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Vykon a otacky modelarskych motoru je super , ale na servo to dobre neni. ( maji prilis ostre poly, co pol to cuknuti pri otaceni)s_karel píše:Mam tu par dc motorku zatim jen spis pro experimentovani. Nejvetsi je na 60V, 12A.
Karlos
Dc servo motor ma trosku jinou konstrukci , ma blbe receno "pootocene" vinuti vuci statoru a prechod mezi poly neni tudiz tak znatelny.
Casto miva vinuti zdvojene a 4 kartacky.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce