Taky stavím... "CNC"
nieco taketo?
http://www.abetlaminati.com/techData/pd ... MINATE.pdf
ano ano... stratificato... to je přesně ten materiál... díky! alespoň mám přibližné info co to umí a neumí...motorovy píše:nieco taketo?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A v tom datasheetu jsou i ty udaje. Bude tě zajímat elastic modulus (píšou 8 GPa - to mi připadá trochu málo, tipoval bych víc) a tensile strength (píšou 70 až 100 MPa - tomu bych věřil).
Aleš Procháska
Vzhledem k tvemu veku by se dalo uvazovat ze jsi jeste student tak si legalne sosni 2010 ( http://students8.autodesk.com/ ), sice tam je zatim jen eng verze ale kdyz uz si namodeloval tohle tak te anglicke nazvy nerozhodi
, MKP simulace sestav se da v predchozich verzich obejit dvema zpusoby: a) udelas odvozenou sestavu a dostanes z toho jen jeden dil ale to je dost nepresne b) pouzijes dyn simulaci a z te jde exportovat zatizeni do MKP ale doporucuju 2010 vypadalo to v nem pomerne schopne (simulace sestav).

vždyť ta mašina nemá ani metr a půl... a tohle je 0,0005 zřejmě na metr. to udělá při téhle roztažnosti +- 0,00075 na jeden stupeň to ani nepoznám... vzhledem k podmínkám ve kterých ten stroj bude stát... (suchý studený sklepní prostor) Nebo se to počítá jinak???? A kdyby ten materiál by opravdu super nevhodný.... tak budu vědět, že ty tvary fungují nebo nefungují a nechám si to udělat třeba z desek hliníku... časem....xxx. píše:no nevim ta tepelna roztaznost teda nic moc 0.0005 to neni moc vhodnej material na stavbu stroje - v te delce to bude litat v milimetrech
' pri pouziti vypalku z plechu by tento problem nebyl
Naposledy upravil(a) DemX dne 14. 8. 2009, 7:56, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
to by platilo pri zmene teploty o jeden stupen, ked to bude zmena 20°C bude to 20xviac
Asi ide aj o to ze diely ktore budu z ocele alebo hliniku budu mat inu roztaznost a to moze sposobit nadmerne zatazenie, napr v loziskach...
Asi ide aj o to ze diely ktore budu z ocele alebo hliniku budu mat inu roztaznost a to moze sposobit nadmerne zatazenie, napr v loziskach...
No to vím to jsem se tam dočetl ale i tak je to 0.015... a taková změna teploty tam nikdy nebyla... a když se tak zamyslím nad konstrukcí, tak ty ocelové díly jsou v podstatě volně uložené... (ve vymezených hranicích zase ale...kiko01 píše:to by platilo pri zmene teploty o jeden stupen, ked to bude zmena 20°C bude to 20xviac

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ten teplotni koeficient je nejaky hodne divny, to by vychazelo
0.0005 * 20 stupnu * 1.5 m = 0.015 m = 15 mm a to je fakt trochu moc
Asi ti vyrobci opisuji jeden od druheho a jeste blbe.
U Nemcu jsem nasel 0.00003 coz odpovida 0.9 mm a to uz vypada daleko pravdepodobneji.
0.0005 * 20 stupnu * 1.5 m = 0.015 m = 15 mm a to je fakt trochu moc

U Nemcu jsem nasel 0.00003 coz odpovida 0.9 mm a to uz vypada daleko pravdepodobneji.
Aleš Procháska
No asi na tom něco bude... a nebo se spletli v desetinné čárce...prochaska píše: Asi ti vyrobci opisuji jeden od druheho a jeste blbe.

to je dost zasadni vec - jestli je 0.0005 nebo 0.00003 to by chtelo overit v praxiprochaska píše:Ten teplotni koeficient je nejaky hodne divny, to by vychazelo
0.0005 * 20 stupnu * 1.5 m = 0.015 m = 15 mm a to je fakt trochu mocAsi ti vyrobci opisuji jeden od druheho a jeste blbe.
ps. pro porovnani - ocel ma 0.000011 az 0.000013
Nj ono je to nějaké zajímavé... a zkusit jak? nějak ohřívat a sledovat o kolik se to protáhne?... já ale bohužel nemám žádný úchylkoměr nebo něco podobného... ALe ty hodnoty jsou vážně nějaké pofidérní... tam pokud to dobře chápu tak 1m3 váží 1400kg... což je ale málo... při tloušťce 1cm by m2 vážil 14kg... pokud správně počítám... a ten můj materiál váží 25-26 kg/m2 (jsem tak provizorně zvážil takový kousek co mám doma...) takže je to materiál o úplně jiné hustotě... což jsem testoval velkým kladivem....xxx. píše:to je dost zasadni vec - jestli je 0.0005 nebo 0.00003 to by chtelo overit v praxiprochaska píše:Ten teplotni koeficient je nejaky hodne divny, to by vychazelo
0.0005 * 20 stupnu * 1.5 m = 0.015 m = 15 mm a to je fakt trochu mocAsi ti vyrobci opisuji jeden od druheho a jeste blbe.
ps. pro porovnani - ocel ma 0.000011 az 0.000013

Tak šupleru mám... dokonce dvě....xxx. píše:jestli mas alespon supleru, tak ti staci 10cm mat. - rozmer zmeris prez den (teplomer snat nejakj mas) a pak rano - budes znat dve teploty a dva rozmery...
' pri 1m mat to zmeris i normal metrem