"ty jsi ještě tolikrát nesnídal, kolik jsem já takových drážek před mnoha lety spáchal. " - haha, kéž by

Kéž by jsi v životě tolikrát posnídal
Tobě se lépe obrábí hliník s obsahem mědi?
Rychleji se tupí nástroje a blbě se odjehluje (posledně 2007 jsem odjehloval strojově a zdálo se mi, že se hrne do stran a zůstává okraj sražení roztřepený na pohmat). Já dělám s nástrojema s DLC povlakem nebo bez povlaku leštěné a spokojenost s 6083 T66. Krásné povrchy a nástroje vydrží nekonečně dlouho dokud je nezlomim mojí blbostí
Pardon, že otevírám staré téma. Ale dřív jsem to nečetl.Josef píše: ↑11. 9. 2019, 9:10 Tome, tak jsem si dal jednoho Radka a přitom jsem ti jen tak narychlo nakreslil ty díry v rozích pro drážku. Je tam myšlen nástroj D6 a horní strana drážky na malůvce je optimalizovaná na přesah cca 0,35 mm nad D nástroje a dole je to se stejným přesahem, ale díry jsou středem v pomyslném rohu drážky. Co se ti líbí více?Drazka.pdf
Pokud to děláš třeba pro výrobce zemědělských, nebo stavebních strojů (nic proti nim), tak je to možné. Ale pokud se jedná o funkční drážku pro suvný díl s tolerancí setin, tak je to jiné kafe. Na mém příkladu je vidět, že ty průměry v rozích drážky lze optimalizovat, čímž se zamezí oslabení materiálu a předejde zbytečným úběrům.
Jen jsem měl na mysli to, že se tady rozjela diskuse (ale zajímavá), kde se řeší jak přesně to vyrobit. Přitom zadavatel není strojař, a jediné co zmínil je, že malé rádiusy nevadí.Josef píše: ↑21. 9. 2019, 10:05Pokud to děláš třeba pro výrobce zemědělských, nebo stavebních strojů (nic proti nim), tak je to možné. Ale pokud se jedná o funkční drážku pro suvný díl s tolerancí setin, tak je to jiné kafe. Na mém příkladu je vidět, že ty průměry v rozích drážky lze optimalizovat, čímž se zamezí oslabení materiálu a předejde zbytečným úběrům.