Lupu jsem zkoušel a nic nenašel
TOS SV18 RA - předloha
Zdravím, začal se mi vyskytovat takový menší problém, čas od času se mi stane, že při soustružení vyskočí předloha, musím soustruh zastavit, přehodit páku do ,,neutrálu´´ protočit ručně s univerzálkou, zařadit 1:8 a hned zpátky na 1:1 a poté vše funguje jak má a problém se opakuje až po dalším zapnutí stroje. Čím by to mohlo být? Může to být způsobeno minimální hladinou oleje v nádrži pro mazání vřeteníku?
Hladinou to určitě není
Řekl bych ze bude opotřebená páka a nedotlačí ozubení do záběru - nedostatečně
Zkuste zařadit požadovaný převod a potom páku lehce posuňte zpět pokud při lehkém vrácení dojde k vyřazení není záběr na celé ozubení a je potřeba hledat příčinu
Řekl bych ze bude opotřebená páka a nedotlačí ozubení do záběru - nedostatečně
Zkuste zařadit požadovaný převod a potom páku lehce posuňte zpět pokud při lehkém vrácení dojde k vyřazení není záběr na celé ozubení a je potřeba hledat příčinu
Pri auto moto prevod vyskakoval keď boli opotrebované zuby na jednu stranu. Nevedel sa v sebe udržať a jeden z prevodu mal snahu utiecť do boku. Takéto opotrebenie by som si vedel predstaviť až by niekto radil pri dotačny vretena.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Napřímo 1:1, ale jen někdy a když už vyskočí tak jenom jednou po zapnutí stroje. Navíc když se to stane, tak vřeteno je jakoby hryzlé, znovu zařadit 1:1 a pustit nestačí, musím právě vyřadit do mezipolohy, ,,neutrálu´´, dát kliku do univerzálky, ručně protočit, pak zařadit 1:8 a hned 1:1 a můžu fungovat dál a stane se to opět až po vypnutí a znovu zapnutí stroje a nejčastěji právě když jedu víc jak těch 1400 ot.
Pomer 1:1 zapína presuvná objímka s vnútorným drážkovaním, tam sa nemá čo posr.ť. Chyba bude asi v kolíkoch nalisovaných v radiacich vydličkách. Dostaneš sa ku nim aj zpredu cez ten kryt cez ktorý prechádza páka (pozor na aretačnú pružinku s guličkou_ vyskočí, treba to pri vyťahovaní obložiť handrou. No asi pri skladaní stejne budeš musieť zhodiť ten horný kryt.
Možná pro někoho kdo ví co hledat ano, ale já jsem k soustruhu přišel jak slepý k houslím, z dob střední školy jsem oprášil jak se na něm dělá a pomalu se učím co a jak s údržbou. A než něco rozebrat a nevědět pak co s tím a volat nějaký servis aby to nedej bože složil dohromady a zprovoznil, tak do takových akcí se nehodlám pouštět vzhledem k tomu, že mám soustruh pouze pro hobby použití, takže opravdu raději tady budu vypisovat a sosat rady než to rozeberu. Nic méně je pravda, že když jsem řešil problém s frézkou, tak jsem zde moc rad bohužel neposbíral a moc chytrý jsem z toho taky nebyl do chvíle, než jsem to rozebral
Proto bylo napsáno pár šroubu je to dobře vidět co se tam dějeDivad píše: ↑27. 11. 2019, 1:36Možná pro někoho kdo ví co hledat ano, ale já jsem k soustruhu přišel jak slepý k houslím, z dob střední školy jsem oprášil jak se na něm dělá a pomalu se učím co a jak s údržbou. A než něco rozebrat a nevědět pak co s tím a volat nějaký servis aby to nedej bože složil dohromady a zprovoznil, tak do takových akcí se nehodlám pouštět vzhledem k tomu, že mám soustruh pouze pro hobby použití, takže opravdu raději tady budu vypisovat a sosat rady než to rozeberu. Nic méně je pravda, že když jsem řešil problém s frézkou, tak jsem zde moc rad bohužel neposbíral a moc chytrý jsem z toho taky nebyl do chvíle, než jsem to rozebral
A jak říká klasik nejdřív to musíš rozebrat pochopit jak to funguje a potom to umíš opravit
Včera jsem se kouknul na zubaté kolečka, zjistil jsem, že když zařadím pákou 1:1 až na doraz, tak mi objímka přejede objímka skoro celé zubaté kolečko a pak to teda při zatížení vyskočí, takže hádám že problém bude s aretací páky, tam jsem ještě nebyl, budu objevovat v další kapitole