diky za spoustu infa, rozsirili jste mi obzory
pokusim se to tedy nejak shrnout
- konika neresim, kdyz se nekde casem namane, vezmu ho, mozna pujde prizpusobit, jak psano vyse
- otacky nehonim, nepotrebuji vysoke, snazim se pracovat s materialem tak, abych ubiral co nejmene, takze 60tku jenom tvaruju, z 45tky ubiram 1mm. max 4mm a diru 30mm si udelam na velkem soustruhu
- presnost je pro me dostacujici 0,1mm +-0,03, to by mel tento soustruh splnovat, at je v jakemkoliv stavu
- otocnou hlavu pro noze si dokazu vyrobit, nejpis i vyrobim, mozna jde i nejaka, ktera pujde prizpusobit, k sehnani, kdyz tak si rad necham poradit
- z velkeho jsem zvyklej pouzivat ruzne noze a podkladat platkama k vystredeni
- motor zatim nahodim ten co mam, stejne nez vyrobim stul a nejakou redukci, mozna sezenu i 1kW
- koupim menic napeti, Cjuz, psal jsem ti SZ, diky
co me tedy jeste trapi?
- zminka o nevhodnosti univerzaly, muzete prosim presneji specifikovat (klidne linkem ci typem), jakou vhodnou nizsi/tenci 100mm univerzalu koupit?
- co potrebuji, abych mohl pouzivat klestiny? jak jsem jiz psal, 6-8mm, pokud by bylo mozne, tak i 40-44mm
- nevim jak se tomu odborne/laicky rika, ale neumite poradit, jaky stojan/prevodnik nebo jak se tomu rika, to mezi motorem a soustruhem s jednim koleckem na jedne strane a tremi na druhe, by sel pouzit z jineho soustruhu?
- byl by nekdo v Praze tak laskav a zmeril mi vule, omrknul stav? stroj privezu, odmena jista
diky moc, jste se tady hodne rozjeli a to me tesi, dozvedel jsem se spoustu veci