Pružné spojky

krytí posuvových šroubů a jiné věci spojene s tématem
RaS
Příspěvky: 8024
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

6. 1. 2011, 8:49

nicméně u hansaflex jsem nic podobného nenašel na jejich stránkách..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17905
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2011, 8:53

no ja to videl na krame na palmovce
cenu neznal tak nekam volal, kdyz mi rekl castku tak ja se zeptal euro? a on koruny :D

rad si zaexperimentuju stran toho svarovani (nerez na nerez), proste me to zajima :D
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS
Příspěvky: 8024
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

6. 1. 2011, 9:28

mimochodem jak velký tam měli ten vlnovec? ono totiž já potřebuju pro místní poměry trošku větší průměr.. hřídel 32mm tomu bude odpovídat vlnovec průměru cca 70mm...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Bobes
Příspěvky: 71
Registrován: 5. 6. 2007, 6:05

6. 1. 2011, 9:40

Z toho nerezoveho vlnovca mam v kotolni robene niektore rozvody a google mi vyhodil napriklad toto http://www.granitpresov.sk/eshop/tovar/5547
Ta cena je podla mna v pohode. Pripravok na uchytenie prirub spojky s jemnym stlacenim vlnovca medzi nimi by tiez nemal byt problem. Bal by som sa vsak trosku toho zvarania (tenky material vlnovca voci masivnej prirube). Co sa tyka zvarania (MMA, TIG a parkrat MIG) tak som samouk a stale mam problem privarit tenky nerezovy plech k masivnejsiemu nerezovemu dielcu - velakrat ten tenky plech prepalim pred tym, nez sa mi podari roztavit material toho masivnejsieho. Chcelo by to radu niekoho skusenejsieho... Alebo to cele naspajkovat striebrom.
Jukos3
Příspěvky: 203
Registrován: 24. 10. 2008, 5:20
Bydliště: Svit
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2011, 8:22

Ak to mas nejaku nizkorozpoctou masinku tak, celkom dobre su na to aj talkove hadice na vzduch. Tak ako to ma urobene chalan predtym http://www.students.tut.fi/~kontkant/co ... akseli.jpg
Kazdy raz nejako musel zacat ...
http://robotika.yweb.sk
http://ap.urpi.fei.stuba.sk/sensorwiki/index.php/Kráčajúci_mobilný_robot
RaS
Příspěvky: 8024
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

26. 1. 2011, 8:39

nemyslím si že bych měl nějakou nízkorozpočtovou mašinku.. jen to servo stálo odhadem tolik co ta celá mašinka.. nechci žádný šmejd, mám kvalitní komponenty tak chci i kvalitní spojku.. mimochodem už jsem objednal vlnovcovou od KTR cena cca 3000
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
Ben Ash
Site Admin
Příspěvky: 1317
Registrován: 25. 3. 2009, 8:02
Bydliště: Vladislav
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2011, 10:25

Pokud je to ještě živé téma tak nerezový vlnovec vyrábí http://www.az-pokorny.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; i s patřičnými certifikáty, lze to dostat v některých prodejnách topenářských potřeb, vede se tím voda i plyn a amíci to zhusta používají na celé vedení. V minulosti mne to zajímalo, když jsem, ale zjistil jak je v reálu ten vlnovec tvrdý, tak si myslím, že stokrát lepší je kus zahradního šlauchu.
boraicho
Příspěvky: 5
Registrován: 16. 2. 2009, 9:30
Bydliště: Svidnik
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2020, 8:32

Dobrý, nechcem zakladať novu temu s tým istým názvom.

Mam tuto frezku https://www.banggood.com/Upgrade-Versio ... 50110.html

ako možte vidieť, krokovy motor je s trapezom spojený s pevnou spojkou.
rozmýšľam či by nebolo lepšie použiť pružnu spojku. take ako na 3D tlačiarnach
https://www.aliexpress.com/item/4000181824111.html

ale mam obavu či sa nezhorši presnosť ak použijem tú pružnu spojku. diky
xener
Příspěvky: 180
Registrován: 2. 3. 2019, 12:48

22. 3. 2020, 9:42

proti presnosti tej trapezovej matice sa ti nepresnost pruznej spojky strati. ak teda nekupis tu s cervenou gumou, tak to su vyhodene peniaze
Uživatelský avatar
R - stick
Site Admin
Příspěvky: 670
Registrován: 9. 6. 2007, 3:45
Bydliště: Vysoké Studnice 70 58821 Velký Beranov
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2020, 10:02

boraicho píše:
22. 3. 2020, 8:32
ako možte vidieť, krokovy motor je s trapezom spojený s pevnou spojkou.
rozmýšľam či by nebolo lepšie použiť pružnu spojku. take ako na 3D tlačiarnach
https://www.aliexpress.com/item/4000181824111.html

ale mam obavu či sa nezhorši presnosť ak použijem tú pružnu spojku. diky
Přesnost se ti nezhorší - ale konkretně já bych se těm prořezávaným hliníkovým obloukem vyhnul. Z jednoduchého důvodu - pokud jdou do záběru, tak se časem rozlámou na sračky. Prostě nevydrží. Ideální jou spojky typu Oldham - např něco podobného jak z tohoto odkazu: http://cncshop.cz/pruzne-spojky_c Mám je na mašině už hodně let a jsou naprosto bez problému. Ty hliníkové jsem měnil každý měsíc.
boraicho
Příspěvky: 5
Registrován: 16. 2. 2009, 9:30
Bydliště: Svidnik
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2020, 10:21

tak ok, tak to asi nechám tak ako to je.
Uživatelský avatar
Ben Ash
Site Admin
Příspěvky: 1317
Registrován: 25. 3. 2009, 8:02
Bydliště: Vladislav
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2020, 11:35

Ty prořezané hliníkové spojky jsou ve skutečnosti určené pouze k lehkému zatížení, například připojení rotačního enkodéru, nebo tachogenerátoru a podobně.
Per aspera ad astra
Odpovědět

Zpět na „Ostatní mechanika“