GSM je rádiová síť vysílačů a přijímačů!
Už nacisti za II. války uměli sakra dobře najít a lokalizovat vysílačku když potřebovali

Technika sakra pokročila, takže co třeba takto:

To máš samozřejmě pravdu, ale my se tu bavíme o krajině, kde je v dosahu třeba jen jedna bts.
wifilubbez píše: ↑10. 4. 2020, 12:03 O telefonech nevím a ani v zásadě nepotřebuji nic vědět, ale nejsem přesvědčenej, že ty vaše informace jsou úplně košer. Když jsem testoval jednu aplikaci na ipadu, který nemá GPS, ukazovalo mi to na mapě kde jsem asi tak se 100 metrovou přesností, ale v místech, kde žádná BTS není. A když jsem šel o kus dál, tak se i můj bod na mapě pohnul. Nejbližší BTS je nějakých 5 kiláků daleko. Jo pro informaci, severní čechy těsně u hranic a špatné pokrytí signálem.
les, žádná wifi nenífilla píše: ↑10. 4. 2020, 1:18wifilubbez píše: ↑10. 4. 2020, 12:03 O telefonech nevím a ani v zásadě nepotřebuji nic vědět, ale nejsem přesvědčenej, že ty vaše informace jsou úplně košer. Když jsem testoval jednu aplikaci na ipadu, který nemá GPS, ukazovalo mi to na mapě kde jsem asi tak se 100 metrovou přesností, ale v místech, kde žádná BTS není. A když jsem šel o kus dál, tak se i můj bod na mapě pohnul. Nejbližší BTS je nějakých 5 kiláků daleko. Jo pro informaci, severní čechy těsně u hranic a špatné pokrytí signálem.
To hlídání "doteku" pomocí Bluetooth mi ze všech metod připadá nejlepší. Může fungovat i jako "systém včasného varování", abych nelezl někam, kde to není OK.
Agrotechnické lhůty prostě neukecáš. Příroda na nějaký Covid kašle.