Máš pravdu, všechny tyto inidicie jasně říkají, že si zničím geometrii koníka, bylo by zbytečné napsat to tam přímo..
Dík, že jste mi nekazili radost

Dobrou, T.
Máš pravdu, všechny tyto inidicie jasně říkají, že si zničím geometrii koníka, bylo by zbytečné napsat to tam přímo..
pokud jde o zničení geometrie koníka tak ano nikdo to nepsal ,a ani tomu moc nevěřím , ale tuhost bude bídná . každopádně ti přeju aby to posloužilo tvému účelu .
Dobře - nakreslené - tak koukni do svého vlákna, co jsi za nákresy ukázal a jak vypadá nafocená realita.
Dík, první test tuhosti je ve zmiňovaném vlákně.
A v čem se to liší? Jakože jsem do toho 3D modelu nezkreslil celý suport? Vždyť je na tumlíkově obrázku i na první fotce.
Při těch poměrech sil co tam nastanou mi ohnutá pinola nebo prasklá litina přijdou jako velmi pravděpodobné.
to asi ne, tak moc to zatěžovat jistě nebude, bylo zmíněno na občasné vyfrézování drážky
Problém nastane až mu to "kopne". Bude třeba 4 frézičkou dělat drážku ... frézička prdne a vzpříčí se mezi sklíčidlo a svěráček . To sklíčidlo je setrvačník jako hrom - to se "nezakecá". No a něco povolí.chb píše: ↑11. 4. 2020, 4:12to asi ne, tak moc to zatěžovat jistě nebude, bylo zmíněno na občasné vyfrézování drážky
problém nastane s jednou věcí - sice bude snaha brát šponu v jednotkách setin - ale té snaze trochu brání tuhost, kdy pod záběrem nástroje to celé uhne ... viz video s hodinkami.
(PS frézuji na BF20 - což také není žádný zázrak - a mám odzkoušeno, že tuhost sloupu zvládá zhruba 50N - proto v kalkulačce řezných podmínek tuto hodnotu sleduji a dle ní řezné podmínky upravuji. Doporučuji postupovat v tomto případě obdobně.)
Preto treba robiť s menšími frézami, taká 4mm sa zlomí a nenarobí škodu. S nejakou 12mm HSS už by som sa bál, vtedy by už naozaj mohlo s takou pákou niečo povoliť.