Obrážečka HO 20
Ahoj mam, zdedil jsem ji po kamaradovi, co ji koupil, rozebral, pak ho to prestalo bavit. Tak jsem ji zachranil a slozil a zatim ceka v poradi. To co ti chybi je jen deska s dirou na pant a dirou v ktere je valcovy drzak noze s osazenim. Jestli vydrzis, jsem na dovolene, omerim ti to a poslu. Matros nebude asi nic extra
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
Ahoj,
pár mesiacov dozadu tu voľakto predával hlavu na malú obrážačku. Ani za nič si však neviem spomenúť kto, akurát si pamätám že to bol nejaký miestny člen a predával naraz v jednom vlákne dosť veľa veci
Skús pohľadať, možno lepšie cez google ako cez miestne vyhľadávanie.
Nespomenie si niekto, kto bol predávajúci?
pár mesiacov dozadu tu voľakto predával hlavu na malú obrážačku. Ani za nič si však neviem spomenúť kto, akurát si pamätám že to bol nejaký miestny člen a predával naraz v jednom vlákne dosť veľa veci

Skús pohľadať, možno lepšie cez google ako cez miestne vyhľadávanie.
Nespomenie si niekto, kto bol predávajúci?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Rozhodně ne litina. Nějaká konstrukční ocel. Vyrobíš to i podle fotek. Kostka s dírou na čep, který tam máš a nahoře uprostřed má kostka pacičku se zahloubením na pružinku (proti zahloubení, který tam máš taky). Do kostky je pak do díry vsazenej a třeba heftnutej třmen pro nůž.
Ta "klapačka" co ti chybí jde udělat z jakékoliv oceli. Pevnější bude samosebou lepší. Nějak tepelně upravené to být nemusí.
Na fotce je v ní nasazen držák na nůž na drážky pro pera. Originál leží na stole. Ten nůž si pak můžeš natočit. Všechny rozměry jsou jasné, protože tu U destičku máš. Kdyby něco napiš.
Na fotce je v ní nasazen držák na nůž na drážky pro pera. Originál leží na stole. Ten nůž si pak můžeš natočit. Všechny rozměry jsou jasné, protože tu U destičku máš. Kdyby něco napiš.
Doporučuju udělat si na nože pro šťouchání drážek desku která se přišroubuje místo komplet klapačky tj. sundáš i ten díl co máš a tam našroubuješ desku s pouzdrem na upnutí nože. Ušetří se s tím cenný místo. Originálním nožům pro osmičku drážku už je i tak potřeba zkracovat stopku, aby se tam vešel obrobek.
Zbyna: to je super napad, mozna by i stacila tloustka klapacky, presna dira, z boku zajistovaci cerv. Pak by to bylo nejkratsi mozne. Diky za inspiraci 

Diky za fotky, ty to mas vlastne bez klapacky, u drazek tam vlastne nemusi byt. A nataceci hlava je taky tady vlastne k prdu. Uz vim co si udelam, az ho dam dohromady. Jeste jednou dik
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
já teda takhle malou obrážečku nemám, ale přijde mě divný si to ještě při tak malém hubu a prostoru zkracovat, mám úhlový držák co je zapuštěný pod ten suport a směřuje dozadu, tím pádem můžeš mít břit jakéhokoli nože klidně v úrovni té čelní desky, ale teda ho20 moc neznám, takže nevím jak moc velký prostor je mezi spodkem beranu a tělem 

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Taky bych to řešil jinak. Takhle jsem to koupil a čeká to na repas. Jinak na tom stole byl úhelník // patrně pro sklíčidlo // který to vystrčil OD beranu, takže to tak úplně blbé není.tumlik píše: ↑10. 7. 2020, 9:43 já teda takhle malou obrážečku nemám, ale přijde mě divný si to ještě při tak malém hubu a prostoru zkracovat, mám úhlový držák co je zapuštěný pod ten suport a směřuje dozadu, tím pádem můžeš mít břit jakéhokoli nože klidně v úrovni té čelní desky, ale teda ho20 moc neznám, takže nevím jak moc velký prostor je mezi spodkem beranu a tělem![]()
Pokud se týká drážek pro pero, tak se jim / konstrukčně / vyhýbám jako čert kříži. Preferuji svěrné spojení, nebo v nouzi červíky.
- Zdenek Valter
Zeptám se laicky - proč je ta litina nevhodná?Zbýňa píše: ↑9. 7. 2020, 7:03 Rozhodně ne litina. Nějaká konstrukční ocel. Vyrobíš to i podle fotek. Kostka s dírou na čep, který tam máš a nahoře uprostřed má kostka pacičku se zahloubením na pružinku (proti zahloubení, který tam máš taky). Do kostky je pak do díry vsazenej a třeba heftnutej třmen pro nůž.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
No protoze je dost krehka oproti konstrukcni oceli, ty sily nejsou zanedbatelne a razy taky ne. Praskne to pres diry jedna dve. Na mem je to celkem blato, ale origo.