corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

29. 9. 2020, 1:40

fmodel píše: 29. 9. 2020, 9:08
bobik píše: 29. 9. 2020, 8:04 Když je řeč o odbornících, tak WHO zpočátku nedoporučovala nošení roušek. Teprve na politický tlak svůj názor změnila.
To jsem netušil že Prymula s Babišem dokážou donutit i WHO ,kurva to jsme ale silná zemně když máme takovej politickej tlak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No jsme - tohle duo třeba dokázalo donutit nosit roušky i Taiwan, Koreu a Japonsko. A to dokonce ještě dřív než to tu vůbec začlo .... :D :D :D
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
filla
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2020, 4:07

robokop píše: 29. 9. 2020, 11:57 Ano takovou epidemii resime poprve. Ale nemuzes poprit ze tu jsou lidi kteri maji alespon nejake odborne znalosti a teoretickou pripravu a jsou tu lidi kteri maji jiny obor. Ty tu naznacujes ze doktor jako doktor. Ale kdyz mas doktorovi filozofie sverit svoji operaci mozku asi z toho vycouvas a budes chtit alespon studenta neurochirurgie kdyz uz neni k dispozici nekdo s mnohaletou praxi.

autor?, odkaz?
Jinak jeste jeden text na ktery jsem narazil.

Jinak rozuzlení všeho, hodně lidí to ví někdo ještě ne. A třeba tím někomu otevřu oči a přestane psát nesmysly o Covidu, jak neexistuje atd. Tak mám pro Vás špatnou zprávu, existuje a je to dost zákeřná svině. Na věku ji nezáleží, může vám být i 20 nebo 34 jako mně. Jen on rozhodne, kdo si vytáhne Černého Petra. Já si ho vytáhl a po týdenním marném boji s vážnějšími příznaky jsem musel být převezen rychlou do nemocnice. Je pravda, že 85% to skoro nepozná, 10% má nějaké příznaky, ale těch 5%, ty to poznají neuvěřitelně a to co prožívám já bych nikomu nepřál. A to nemám nejhorší průběh. Průběhy jsou asi 3. Já mám ten první a řeší to remdesivirem a silnými ATB atd. A naštěstí je to po 4 dnech o něco lepší. Ale než se z toho člověk úplně dostanete, trvá to 3 měsíce. Takže prosím vás, fakt se snažte tomu nějak vyvarovat. Třeba bude brzy nějaká ta vakcína... ano vakcína nikdy.., ale já říkám, tohle už nechci nikdy zažít já. A na dotaz, kde jsem to chytl...asi někde mezi postelí a ledničkou. Kvůli mé zlomené noze ležím hlavně doma, takže fakt netuším. Dneska mi také lékař říkal proč to mám takové a ač jsem si myslel, že mám oslabenou imunitu, kvůli té noze, tak opak je pravdou. Mám jí prý až moc silnou a produkuje něčeho prý hodně a to je dobře pro ten vir. Takže tak.
Mějte se rádi, pěstuje koťata protože země je kulatá a místa je tu dost. A neplačte, měl bych se z toho dostat.

Tak udělám raději 2x PS a přidám ještě příznaky: Příznaky jen v rychlosti, chceme o tom pak víc napsat později. Jako první příznak byl ten, že mi odešla chuť a čich, večer se přidala horečka 38.5 a zimnice. Kašel, nekonečné zvracení, kdy to nemělo ani konce. Nejhorší je boj s horečkou, nezabíral žádný prášek, celé noci a dny jsem měl i 39, zimnice a spal jsem třeba hodinu každý den a modlil se, at už to přejde. Poslední noc jsem nespal skoro vůbec, neměl jsem ani chut jíst, vše šlo hned ven a tu noc bylo poslední kapkou, že mi přestal fungovat i mozek jak má(tady z toho jsem dostal největší strach), tělo ten den už řeklo, že další noc nezvládne. Nedokázal jsem ani stát pomalu, dojít na wc, za ty dny jsem stratil 6 kg na váze. Takže rychlá byla jasná. Tady se mi rozjel ještě o dost víc kašel, kdy vykašlávám i krev a pak ještě další. Mám napadené trávící ústrojí a hlavně plíce, nadechnu se jen tak na 40% a mám je napadené, a jejich zotavení potrvá několik měsíců a nikdy nebude kompletní. Čeká mě pak vyšetření srdce a další orgánů, takže ne dříve jak na konci roku budu fit. ChuŤ a čich se vrací k normálu do 3 měsíců.

PS: kdo chce něco řešit a ptát se, píšte mně, nevolejte rodičům, bratrovi...těch se to netýká. Nejsem malé dítě a svůj život si řídím sám, oni byli a jsou proti tomu, co tu teď píšu. Já ale nechci být jak jiní, kteří se bojí jít s pravdou ven, aby se na ně lidé nedívali skrze prsty. Toto téma je dost vážné a když se zeptáte každého, tak vám řekne, že nikoho nezná, ale ti lidé jsou mezi vámi, jen se to bojí říct. Takže opravdu prosím všechny, mé příbuzné vynechte. Ti jsou doma a nemají to a nechci jim přidělávat více strastí, než mají teď se mnou. Děkuji!!
autor?, odkaz?
Naposledy upravil(a) filla dne 29. 9. 2020, 4:12, celkem upraveno 1 x.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
filla
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2020, 4:11

aleshonsa píše: 29. 9. 2020, 1:17
bobik píše: 29. 9. 2020, 8:04 Když je řeč o odbornících, tak WHO zpočátku nedoporučovala nošení roušek. Teprve na politický tlak svůj názor změnila. Tam bych předpokládal, že budou odborníci co mají i praktické zkušenosti, na rozdíl od těch našich. Nejspíš větší zásluhu na omezení šíření viru má omezení pohybu obyvatel a nástup slunečných dnů, kdy se tvoří vitamín D a lidi mají více pohybu mimo nevětrané místnosti.
No zrovna WHO je dost zprofanované a tahají tam za nitky Číňani (nakonec jako v plno výborech OSN - prostě si kupují Afriku a přesní pak tahají za nitky v OSN – viz https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations protože jak by jinak mohlo být možné, že 4 důležité výbory vede čínský komunista). Toho Lando Calrissiana, co to vede, si tam přímo dosadili jako loutku.
Roušky byly fuj, protože čínští soudruzi potřebovali zařídit 2 věci:
- Udělat si dostatečnou zásobu pro Čínu.
- Když už měli dostatečnou zásobu pro Čínu tak bylo potřeba naplnit co nejvíce sklady k prasknutí, aby pak bylo možné prodávat za 10ti násobek západu. A hlavně vykoupit západu zásoby – viz i pokusy skupovat roušky u nás.
Pak teprve Ksicht Tě Pingnul dal zelenou, že už roušky nejsou fuj, ale můžou být doporučované. Samozřejmě bylo to už v době, kdy to bylo ze strany WHO neudržitelné - různé testy mluvili pro jejich prospěch a byly vidět, že v Asii se to dost úspěšně používá.
mas na to dukazy, nebo je to jen konspirace?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
lubbez

29. 9. 2020, 5:05

Až bude třetí nebo desátá pandemie, tak už státy budou vědět jak na to (možná), ale vychcánci to vědí už teď. Jeden známej má v Číně firmičku na nějaké papírové a látkové cetky. Pytlíčky krabičky .... V dubnu dodal myslím do Belgie roušky za 20 mega a když jsem mu říkal, že je pěkná svině, že se vysral na Čechy tak se rozesmál. O dva týdny dřív to nabízel ČR za třetinovou cenu a od nás nikdo neměl zájem. Pak přišel obchodník, prohlídnul roušky plácnul bez keců 20 mega na stůl naložil kamion a odjel.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2020, 7:31

autora ted asi nedohledam
byl to znamej nejakeho meho znameho na facebooku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart_68
Trol

29. 9. 2020, 8:49

když je řeč o odbornících virologech, to jim rocne těch 1500 lidí zemtelych na chripku- 3 krat víc co zemřeli na Covid 19 bylo sumak, vždyť mohli doporučovat roušky rozestupy atd...ale nic včetně Prymuly...pouze ockujte se. Žádné 3R a přitom min nakažlivé jsi chřipka s opatřeními by zabila tak pětinu.
atlan

29. 9. 2020, 8:53

A vidis ako sa dodrziavaju opatrenia proti kovidu uz skoro vobec, tak ze nejaku chripku by sa ti vsetci vy toto...

Keby sa to zaviedli pri chripke ruska, stat by usetril.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2020, 9:15

robokop píše: 29. 9. 2020, 7:31 autora ted asi nedohledam
byl to znamej nejakeho meho znameho na facebooku
Aha... Mě prateta sestřenice z druhého kolena vyprávěla ještě mnohem strašlivější příběhy o tej pandémii, které snad slyšela v domově důchodců nebo možná někde jinde.

Zajímavé jsou současné nákupy zdravotnického materiálu pro Správu státních hmotných rezerv, která se chlubí, že má uzavřené smlouvy na všechny druhy ochranných pomůcek v režimu jednacího řízení bez uveřejnění. Tento způsob nákupu jim umožňuje červencové usnesení vlády.
Takže 1,6 miliónu ústenek nakoupila od firmy DispoMask Czech s.r.o., založené 16. dubna 2020 (co povinná dvouletá historie?) a 1,5 miliónu respirátorů od reklamní agentury Targo Promotion Praha. Jakápak asi na nich bude natištěna reklama?
Aby se neřeklo, tak od firmy Batist Medical (ano, to je ta firma, kterou na jaře navšítívil Babiš, aby se na místě osobně přesvědčil, že na epidemii jsme dokonale připraveni) pak nakoupí místo nabízených roušek 370 000 návleků na obuv.
Nákup respirátorů FFP3 je ještě v jednání, o jehož obsahu si jistě dokážeme udělat celkem dobrou představu.

A pro odlehčení:
škandál1.jpg
https://www.lidovky.cz/domov/kazi-vodu- ... omov_lianr
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Milan199

29. 9. 2020, 9:52

hobbyrobot píše: 29. 9. 2020, 9:15 ... pak nakoupí místo nabízených roušek 370 000 návleků na obuv...
Umíš si představit kolik se spotřebuje návleků v jedné nemocnici ? Kdysi jsme se s kamarádem vsadili KOLIK lidí za hodinu odejde z nemocnice v návlecích. Proti nemocnici v Mladé Boleslavi je bufáč, odkud je výhled na hlavní vstup do nemocnice. Limit byl 10 lidí za hodinu. Za necelou čtvrthodinu jsem měl výhru v kapse.

Ale vážně. Jakkoliv nechci snižovat nebezpečnost covidu ... Nakonec ty hlavní hybné síly jsou prachy.
Mart76

29. 9. 2020, 11:34

Mart_68 píše: 29. 9. 2020, 8:49 když je řeč o odbornících virologech, to jim rocne těch 1500 lidí zemtelych na chripku- 3 krat víc co zemřeli na Covid 19 bylo sumak, vždyť mohli doporučovat roušky rozestupy atd...ale nic včetně Prymuly...pouze ockujte se. Žádné 3R a přitom min nakažlivé jsi chřipka s opatřeními by zabila tak pětinu.
Vydrž do Vánoc, na Vánoce bude minimálně 1500 mrtvých s/na Covid.

Takže na Vánoce oprášíš tento příspěvek a budeš psát:
"když je řeč o odbornících virologech, to jim ročně těch 1500 lidí zemřelých na chřipku - tj. stejně jako těch, co zemřeli na Covid 19 za 3/4 roku, bylo šumák, vždyť mohli doporučovat roušky, rozestupy atd"

A v březnu bude 3000 mrtvých a ty budeš psát:
"když je řeč o odbornících virologech, to jim ročně těch 1500 lidí zemřelých na chřipku - tj. 2x méně než těch, co zemřeli na Covid 19 za stejnou dobu, bylo šumák, vždyť mohli doporučovat roušky, rozestupy atd"
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mex

29. 9. 2020, 11:55

Mart76 píše: 29. 9. 2020, 11:34 Vydrž do Vánoc, na Vánoce bude minimálně 1500 mrtvých s/na Covid.

Takže na Vánoce oprášíš tento příspěvek a budeš psát:
"když je řeč o odbornících virologech, to jim ročně těch 1500 lidí zemřelých na chřipku - tj. stejně jako těch, co zemřeli na Covid 19 za 3/4 roku, bylo šumák, vždyť mohli doporučovat roušky, rozestupy atd"

A v březnu bude 3000 mrtvých a ty budeš psát:
"když je řeč o odbornících virologech, to jim ročně těch 1500 lidí zemřelých na chřipku - tj. 2x méně než těch, co zemřeli na Covid 19 za stejnou dobu, bylo šumák, vždyť mohli doporučovat roušky, rozestupy atd"
Ale ne.
Teď to vzal pevně do ruky Prymula a všechny nás zachrání.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2020, 1:48

tyhle uvahy jsou platne paklize jsi vestec, mas plne funkcni kristalovou kouli a tudiz vis presne jake budou nasledky reinfekci timto virem, dlouhodobe nasledky a ruzne komplikace a proste muzes cerpat z nekolikaletych zkusenosti s timto virem, pak teprve (po nekolika sezonach) si muzes dovolit ho srovnat s chripkou a posoudit patricnost ci nepatricnost opatreni. Pote se zjisti zda ty opatreni byla dostatecna/nedostatecna/prehnana. Ale do te doby to nikdo nebude vedet protose proste ty kristalovy koule nemame. A jedina rozumna cesta v takoveto pozici je byt radsi opatrnejsi a dat si mozna vetsi pozor protoze se nakrasne realne muze stat ze v jednu chvili budes zachranovat ekonomiku a v druhe chvili lidsky druh jako takovy ve chvili kdy uz nic jako ekonomika nebude existovat. Obecne se ma za to ze jsou biologicke zbrane daleko nebezpecnejsi nez treba atomovky. Proto jsou tusim zakazany uplne a oficialne je nikdo nema narozdil od jaderneho arzenalu ktery bezne vlady priznavaji.
SO 545

30. 9. 2020, 6:26

co priznavaju a co maju je dost odlisne...a to nemusime ani vestit z gule. :wink:

Ze ludia klamu a zavadzaju je stare asi ako ludstvo samo.
lapa
medaile za lepsi forum

30. 9. 2020, 6:40

Bavil jsem se synkem (30+) o tom, co se deje.

Bohuzel zastava taky ten "chripeckovy" nazor a nedal si vymluvit, ze rousky mely a maji smysl v tom, ze snizi naloz, kterou kolem sebe kazdy siri. A nemluvim o virech - proste ten nosic (vzduch / vodni aerosol) sebou z tebe vezme cokoliv, cim zrovna disponujes - bakterie, viry a buhvico jeste hostime v tele / dychacich cestach. Lepsi nevedet ...

Ma za sebou operaci, po niz ma v kotniku dozivotne nekolik sroubu - blbe slapnul z obrubniku do silnice.
A ponekud vymeknul az po dotazu, zda ho teda meli operovat bez rousek - kdyz k nicemu nejsou a navic operovali uplne druhy konec tela nez jsou dychaci cesty. A nejak mi neumel vysvelit, proc rousky byly nutne ...
Ma tady nekdo z mistnich virologu / bakteriologu / epidemiologu / a jinych ..logu na to nazor?

Znalosti jsou k nicemu, vrazte sem nazory - to ted v populaci frci ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2020, 6:50

kamos delal pokus
petriho misky
naprskas na ne bez rousky a s rouskou
pak do tepla na nejakou dobu

samozrejme diametralni rozdil

Jinak clovek ma vzhledem k velikosti bunek a viru na pocet kusu dokonce mene kusu vlastnich bunek nezli je pocet vsech viru a bakterii v tele. Nekde jsem zachytil ze toho je snad cca 3kg s cim neustale zijeme v tele, neco je samozrejme symbioticke. Takze tech par mikrogramu co vyprskame na rousku a muzeme si pak vdechnout zpet fakt ty tri kila jiz zahnizdenych v tele nikterak nemuzou rozhodit (paklize si to teda v tech rouskach zamerne nenechavame pomnozit - ale to je blbost uzivatele ne chyba rousky)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“