corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Grad

7. 10. 2020, 6:18

Je načase doplnit zásoby z jara a naládovat brokovnici, nebo bude i 2. vlna solidarity? ;-)
https://neovlivni.cz/svedectvi-z-prvni- ... n-starych/

Určita sorta ... na této situaci rozhodně vydělá a někteří i zbohatnou :lol:
Mart76

7. 10. 2020, 7:15

Milan199 píše: 7. 10. 2020, 6:26 Mohl by jsi specifikovat co je to "případ" ?
Kamarádova manželka, od neděle neustávající horečka přes 39, potvrzena pozitivita na Covid. Zatím doma.

Co se týká té mé "predikce" úmrtí, tak to je hlavně reakce na Mart_68, který je jeden z těch, který prezentuje Covid jako "chřipečku" a ohání se počtem úmrtí na klasickou chřipku (1500/rok). Tak mu jen připomínám počet úmrtí na Covid.
A jestli je to úmrtí na Covid nebo s Covidem, tak já to nerozlišuji, protože podle mne je jedno, jestli s nebo na, pro mne je hlavní to, že pokud by ti lidi Covid nechytili, tak by ještě žili.

Mě by hlavně zajímalo, kde je ta hranice počtu mrtvých za rok, kde by "chřipečkáři" jako Mart_68, Šmucler nebo Pirk uznali, že to asi jen "chřipečka" není. Je to 5000, 10000, 50000 zemřelých s/na Covid za jeden rok?
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart76

7. 10. 2020, 7:27

Jak říkávala moje babička, když se něco neočekávaně posralo:
"Jó, to nám ta naše koza ještě nikdy neudělala, aby nám chcípla."
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
aleshonsa

7. 10. 2020, 7:29

Mart_68 píše: 6. 10. 2020, 10:04 Můj deníček za posledních 14 dnů: najeto 2500km křížem krážem Morava Czechy, becka čepované ho pivo večer po hospodách bez Rousek, o Covidu všichni jen slyšeli, jeden kamarád v karanténě, pry jeho milenka Covid. , Média :je to celosvětová katastrofa.Asi já žiji v jiným světě, naštěstí v tom lepším.
Ano, žiješ v jiném světě ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2020, 7:42

Mart76 píše: 7. 10. 2020, 7:15
Mě by hlavně zajímalo, kde je ta hranice počtu mrtvých za rok, kde by "chřipečkáři" jako Mart_68, Šmucler nebo Pirk uznali, že to asi jen "chřipečka" není. Je to 5000, 10000, 50000 zemřelých s/na Covid za jeden rok?
No bude stačit až to někdo z jejich rodiny nerozchodí ,pak z nich budou bojovníci .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2020, 7:47

Cetl jsem clanek a videl video ktere popisuji jeden mechanizmus ktery vysvetluje tenhle postoj. Premira negativniho kterou ten clovek uz odmita snaset to spousti. Nehodla si pripustit km ten pruser vede protoze nevi kudy kam... Stavi si virtualni teorie ktere racionalne nepodrobuje ferove kritice pouze hleda potvrzujici tvrzeni bez ohledu na jenich krkolomnost. Absolutne mizi jakakoli snaha feroveho posuzovani. Zadne kriticke mysleni. Protoze vnitrni pocit radi ze by se ten konstrukt okamzite rozsypal jak domecek z karet. Pouziva imunizaci sve teorie. Popira jakekoli dukazy proti aniz by je vubec zkusil posoudit. Prijima pouze to co potvrzuje tu jeho teorii ktera je milosrdnejsi nez realita.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
t256

7. 10. 2020, 8:16

To mluvis o babisovych priznivcich, nebo rymickarich? :-)
Jednim slovem by se to dalo nazvat pitomci, at uz se potrefeni urazi nebo ne.

Ale vsimam, ze jak se z covidu u nas stava cim dal tim vetsi pruser, rymickaru postupne ubyva. Jen skoda, ze se blbove nedokazali poucit ze zkusenosti v zahranici a musime si tak vyzkouset na vlastni kuzi ze to opravdu neni rymicka.
bobik

7. 10. 2020, 8:42

Cetl jsem clanek a videl video ktere popisuji jeden mechanizmus ktery vysvetluje tenhle postoj. Premira negativniho kterou ten clovek uz odmita snaset to spousti. Nehodla si pripustit km ten pruser vede protoze nevi kudy kam... Stavi si virtualni teorie ktere racionalne nepodrobuje ferove kritice pouze hleda potvrzujici tvrzeni bez ohledu na jenich krkolomnost. Absolutne mizi jakakoli snaha feroveho posuzovani. Zadne kriticke mysleni. Protoze vnitrni pocit radi ze by se ten konstrukt okamzite rozsypal jak domecek z karet. Pouziva imunizaci sve teorie. Popira jakekoli dukazy proti aniz by je vubec zkusil posoudit. Prijima pouze to co potvrzuje tu jeho teorii ktera je milosrdnejsi nez realita.
Ale houbelec. Každý člověk posuzuje svět kolem sebe ze své zkušenosti. Takže když nevidí ty přecpaný hřbitovy, tak pro něj to není dost osobní, aby to bral vážně. Naopak, máme zkušenost, že naše média jsou povrchní a jednostranně zaměřená. Věří jim už jen skutečný pitomec. Pak když mají jednou pravdu, tak už to takový efekt nemá.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2020, 9:14

Tak proc takovy jedinec podlehne ocividne lzivym tendencnim clankum ktere jdou v primem rozporu s tim co vidi na vlastni oci. A odmita verit primemu pozorovani. Jednoho takoveho jsem nekolikrat konfrontoval s realitou. Za chvili ze me byl agent "druhe strany" nwo atd... Ktery se ho snazi osalit atd... Oni si ten svuj vymysleny svet nedaji vymluvit i kdybys mel sebelepsi dukazy.
lapa
medaile za lepsi forum

7. 10. 2020, 9:33

Josef píše: 7. 10. 2020, 5:41 ... Mára je ústy Bureše vždy dostane tam, kam Bureš chce. ...
Drobna technicka - ja mu uz davno nerikam Mara, ale gebls ... A otazka je, kdo komu vlastne slouzi :-).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
t256

7. 10. 2020, 9:34

robokop píše: 7. 10. 2020, 9:14 Tak proc takovy jedinec podlehne ocividne lzivym tendencnim clankum ktere jdou v primem rozporu s tim co vidi na vlastni oci. A odmita verit primemu pozorovani. Jednoho takoveho jsem nekolikrat konfrontoval s realitou. Za chvili ze me byl agent "druhe strany" nwo atd... Ktery se ho snazi osalit atd... Oni si ten svuj vymysleny svet nedaji vymluvit i kdybys mel sebelepsi dukazy.
Jsou to proste blbove, jinak se to nazvat neda.
Na tom nic vyfilozofovat nejde.
Je to stejne jako hledat odpoved na otazku, proc levicaci a komuniste podporuji nejvetsiho "vykoristovatele" v zemi.
Bohuzel nam ostatnim nezbyva, nez je chranit pred vlastni blbosti i proti jejich vuli.
lapa
medaile za lepsi forum

7. 10. 2020, 9:36

A drobnost - vsimli jste, kolik ze senatorskych kandidatu zduraznuje, ze jsou doktor / lekar?
V kontextu posledniho pulroku je to dalsi duvod, proc byt zvlaste ostrazity a zejmena k tomuto argumentu neprihlizet.
Jdou do politiky a ne lecit lidi ....
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

7. 10. 2020, 9:50

Chápu to správně, že cílem všech panikářů tady v diskusi je, aby začali panikařit i ostatní?
No nevím, ale panika podle mě nikdy k ničemu dobrému nevede.

Vždyť tady snad všichni píšou, že tomu nejdou nijak aktivně naproti. Viz třeba post Milana199. Omezili zbytné blízké kontakty, když jsou mezi lidmi tak nosí hadr, dodržují hygienu.
Jen u toho nepanikaří.
A to je teda (podle mě) to nejlepší možné chování.

Připadá mi až lehce úchylné, jak se tady někdo pomalu raduje a kolegovi v diskusi radostně píše, že už umřelo tolik a lidí. A má pocit, jak to tomu druhému "nandal".
Ten druhý (nepanikář) za to snad nemůže. On nechodil po nocích tajně roznášet virus.

Ta současná mediální masáž je fakt šílená. Dneska jsem měl dlouhý telefonát se svou starší ségrou. Povídala zážitky o svých kamarádkách.
Jedna se bojí vyjít z domu, v podstatě se není schopna bavit o ničem jiném než o Covidu a je z toho naprosto paralyzovaná.
Druhá urychleně šla do předčasného důchodu, protože přece nebude pracovat v nebezpečném prostředí a riskovat tak nákazu a neodvratnou smrt (dělala na krajském úřadě).
V jakém stavu asi může být imunita lidí, kteří žijí měsíce v permanentním stresu. A navíc pro sichr raději ani nejdou ven.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2020, 10:00

jedna vec je jak se chovaji lidi tady (alespon vetsina)
a jina treba to co vidam tady v praze, nekteri by potrebovali radne vydesit protoze bez toho si neuvedomi ze by meli alespon mirne upravit chovani
jinak dobra poznamka se stresem a imunitou, jiste ne zanedbatelna
t256

7. 10. 2020, 10:06

Mex píše: 7. 10. 2020, 9:50 ...Ta současná mediální masáž je fakt šílená. Dneska jsem měl dlouhý telefonát se svou starší ségrou. Povídala zážitky o svých kamarádkách.
Jedna se bojí vyjít z domu, v podstatě se není schopna bavit o ničem jiném než o Covidu a je z toho naprosto paralyzovaná.
Druhá urychleně šla do předčasného důchodu, protože přece nebude pracovat v nebezpečném prostředí a riskovat tak nákazu a neodvratnou smrt (dělala na krajském úřadě).
V jakém stavu asi může být imunita lidí, kteří žijí měsíce v permanentním stresu. A navíc pro sichr raději ani nejdou ven.
Ja tedy zadnou velkou masaz neregistruji, ale to bude nejspis tim ze nemam TV :-)
Tohle je zase opacny extrem nez rymickari.
Jenze tim stresovanim ublizuje jen sama sobe a ma volbu jestli se bude stresovat nebo zajde na panaka a hodi se do klidu. Narozdil od rymickaru kteri svym nezodpovednym chovanim ohrozuji vsechny ostatni a ti uz volbu jestli je nejaky prihlouply rouskovy odbojar nakazi nebo ne nemaji.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“