corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Fifík

17. 11. 2020, 3:40

aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 1:36
Fifík píše: 17. 11. 2020, 9:18 Moje reakce byla na tu "asijskou cestu", která se vyznačuje tím že se ty "úspěšné" země daly na cestu absolutní kontroly nad obyvatelstvem. To mi přijde jako naprosto ujeté se tohoto dovolávat.

S rouškou nemám problém a ano, izoluji se doma co to jde, abych chránil svoje blízké. Ale dělám to dobrovolně, nikdo mě do toho nemusí nutit. Příkladů z nejbližsího okolí mám bohužel až dost. Mě se to zatím vyhýbá.
Co to meleš za kraviny - máš vůbec přehled co se ve světě děje?
Tou absolutní kontrolou obyvatelstva to jako myslíš státy jako Japonsko, Taiwan, Jižní Korea? Ona chlapče Asie je poněkud větší než jenom podělaná komoušská Čína ....
Nechápu proč pořád tak konfrontačně. Bez těch zbytečných emocí to nejde?

Informace mám třeba od kolegů z korporátu a zrovna třeba v jižní Korei tě nenainstalování jejich verze eroušky (a anonymní to opravdu není) dost omezí ve svobodném pohybu - leckam se prostě nedostaneš. To už je praxe, která k té orwellovské Číně nemá moc daleko.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 3:42

atlan píše: 17. 11. 2020, 3:09 Tlumik chces umriet? {ze si egoista a kasles na vsetkych uz vieme)
sice nevím kam tou otázkou směřuješ, ale prozatím plánovitě umřít neplánuju, dík za optání .......proč jsem egoista?. že jsem si necvrnknul z alešového neurologa?
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Mart_68
Trol

17. 11. 2020, 3:43

že jsou generační nůžky hodně rozevřené a že mladí neutáhnou penzijní fondy je obecně známé. Ještě nedávno stařeček se stařenkou dožívali na účet potomků ve "společné" domácnosti. Dnes je všechno jinak, hlavně v moderní západní společnosti. Možná je posláním viru toto zredukovat a pak sebou bere ještě takové ty co houno robí a sežerou co uvidí. Já už jsem ho určitě mněl podle příznaků asi hned v tom březnu, normálně jsem ho "odpružil" a teď musím trpět v nařízeních ani čepovaný si nedám, a to asi do vánoc.
Charon
Sponzor fora

17. 11. 2020, 3:50

sice nevím kam tou otázkou směřuješ, ale prozatím plánovitě umřít neplánuju, dík za optání .......proč jsem egoista?. že jsem si necvrnknul z alešového neurologa?
[/quote]

Třeba chce dětit Tvoje stroje :lol:

PS furt nevím jak tohle vlákno vypnout, hádáte se jak na pískovišti :D
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
aleshonsa

17. 11. 2020, 3:57

filla píše: 17. 11. 2020, 3:07
tumlik píše: 17. 11. 2020, 2:51
pafik píše: 17. 11. 2020, 11:10 Tumlík:
No tak jsi měl z prdele kliku. Buď rád.
Zatím jsem breberu-19 neměl a doufám, že jí nechytnu. A tím, že říkám, že fůra lidí má špatný průběh neznamená, že tě označuju za popírače a nebo že nějak fabuluju.
já jsem to nemyslel konkrétně na tebe :wink: , tohle už tady proběhlo víckrát, a většinou to sklouzlo k rouškám, které tady nikdo nerozporoval (stále čekám, stále čekám) a celkově spíš nasrání určité části fóra na uživatele, kteří prostě nejedou brázdu, nic jiného bych za tím neviděl
samozřejmě ekonomický průser to byl na jaře, teď na podzim a asi i na jaře, a pak další a další vlny, pátá,. šestá, desátá a to se budem jenom dokola zadlužovat a dál????. Spousta lidí si do toho promítá i frustraci z vlády a celkově vládní garnitury, snaží se ohodit sračkama kohokoli, kdo má na tuhle hysterii jiný názor

jako operovat s nějakým dlouhodobým průměrem úmrtí za ten a ten rok za x let je momentálně dost mimo mísu, to je nějaký svatý grál aby se tady žilo do sta let?, je tady něco nového, jsou země, kde mají tvrdý lock už od jara a žádné zlepšení tam není, tak bude holt ten průměr vyšší, třeba dvakrát, po postupném promoření to bude na úrovni rýmy, 2xtolik lidí si vybere černého petra a je na vládách, aby se zařídili tak, aby se prostě a jednoduše rodilo dvakrát víc děcek, podpory pro mladé, levné a dostupné bydlení, bonus za narození dítěte do určitého věku matky, důchody podmíněné počtem dětí a tak, ono by to šlo kdyby tam seděl nějaký jiný slovák, třeba gustáv :D :D

lidi by byly celkově víc v pohodě, šukali by jak králíci, plné školky a školy, takže by se to postupně vyvažovalo a covid by se stal časem pouze módní záležitostí celebrit v blesku :wink:
jenže tohle neklapne, rozkaz zněl jasne! nula mrtvych, at to stoji co to stoji, az potom někteří zchudnou ještě vic a začnou umírat hlady, či na běžně nemoci, protože nebudou mít na lékařskou peci, tak se to pak na někoho hodi
Opět účelově lžeš. Rozkaz zněl, že nesmí zkolabovat zdravotnictví.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 3:58

Fifík píše: 17. 11. 2020, 3:40
aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 1:36
Fifík píše: 17. 11. 2020, 9:18 Moje reakce byla na tu "asijskou cestu", která se vyznačuje tím že se ty "úspěšné" země daly na cestu absolutní kontroly nad obyvatelstvem. To mi přijde jako naprosto ujeté se tohoto dovolávat.

S rouškou nemám problém a ano, izoluji se doma co to jde, abych chránil svoje blízké. Ale dělám to dobrovolně, nikdo mě do toho nemusí nutit. Příkladů z nejbližsího okolí mám bohužel až dost. Mě se to zatím vyhýbá.
Co to meleš za kraviny - máš vůbec přehled co se ve světě děje?
Tou absolutní kontrolou obyvatelstva to jako myslíš státy jako Japonsko, Taiwan, Jižní Korea? Ona chlapče Asie je poněkud větší než jenom podělaná komoušská Čína ....
Nechápu proč pořád tak konfrontačně. Bez těch zbytečných emocí to nejde?

Informace mám třeba od kolegů z korporátu a zrovna třeba v jižní Korei tě nenainstalování jejich verze eroušky (a anonymní to opravdu není) dost omezí ve svobodném pohybu - leckam se prostě nedostaneš. To už je praxe, která k té orwellovské Číně nemá moc daleko.
Ale s tím konfrontačním stylem jsi začal ty - přečti si jak jsi na mě poprvé ragoval.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 4:12

Jinak ještě takový "drobný" detail, o kterém odborníci mluví, ale který nikdo moc nechce slyšet. Ono se taky může stát, že se objeví virus, co ne jen že bude mít větší nakažlivost, ale bude útočit na všechny věkové kategorie stejně (aby to floutky co si myslí, že jsou v poho když to sebere jen seniory, což jim je fuk, nemrzelo), může mít i větší smrtnost. Pak teprve nastane legrace, nějaké teoretizování jako tady některých o smrtnosti a jestli je velká nebo malá, by vzalo rychlý konec.
Koronavirus je zkouška, kterou alespoň ta západní část světa neprošla. Přitom koronavirus ještě relativně právě chyby odpouští.

Jinak bych od těch všech, co neustále používají frázi "že se s tím musí lidi naučit žít" chtěl vědět, co si vlastně pod tím představují. Oni to jsou totiž lidi, co o nějakých rouškách nechtějí ani slyšet. A já nějak nemam představu, jak by pak mělo něco takového vypadat, protože co jsem zatím viděl tak jsou jen 2 cesty - buďto to držet pod kontrolou pomocí 3R a trasování, ale o tom právě nechtějí slyšet, nebo nekontrolovaný průběh kdy se moc o žití s tím nedá mluvit.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 4:13

tumlik píše: 17. 11. 2020, 3:42
atlan píše: 17. 11. 2020, 3:09 Tlumik chces umriet? {ze si egoista a kasles na vsetkych uz vieme)
No zatím to tak nevypadá.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 4:21

aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 2:43 A to jako proč? Že prostě někdo svým blbým postojem k něčemu přispěje?
Já jsem psal, že za to může i Babiš. Nicméně ten jeho nicnedělačský přístup jakožto populisty nespadl z nebe - ten vznikl na základě "průzkumu trhu". Druhá věc, paralelní, je pak nepřipravenost státní správy.
co je to zase "blbý postoj"? to je jako nějaká poučka ze stranické knížky, jako že když nemám ten správný mainstreamový postoj a přitom dodržuju 3R tak jsem egoistická zrůda a kvůli mě zemřelo 6500 lidí od jara :D jo, tak tohle přesně je ta úroveň MŠ kterou jsem měl na mysli

a o co mě jde? abys tady neplácal ty svoje černobílé pravdy, já jsem konkrétně reagoval jsem až když začala ta sviňárna na slovensku s povinnými testy a už tady začali padat argumenty, že kvůli takovému přístupu umřelo tolik a tolik lidí a není ti ani trochu hanba ohodit každého, kdo má na tuhle hysterii jinej názor, proto tady reaguju, nicméně to že to nechápeš mě vůbec nepřekvapuje, já třeba tvůj postoj chápu naprosto perfektně
SO 545

17. 11. 2020, 4:41

Co taras...

A k otazke chces umriet. To je vybavene este si sa len narodil.
A ak series kocky z covidu potom tvoj boj.

Je tu matematickotabulkovoanalytickahysteria...kto doplni rovnicu dramatickejsie.

Spravajte sa ohladuplne a skusme sa nenapadat ako pred Covidom. Hmmm.
lapa
medaile za lepsi forum

17. 11. 2020, 4:43

No, kdyz si vzpomenu, kolik kovanych odborniku (at jiz skutecnych nebo s uvozovkami) tady leckdy vyjede na nejakeho amatera, ktery ma objektivne receno zcestne predstavy o stroji, ktery si chce postavit - jakou mu davaj cocku, ze kdyz tomu nerozumi, tak at se do toho moc .... (doplnte dle predstavy), tak mne velice bavi, jak titiz zcela bez ostychu rozumeji tak docela slozitym otazkam jako epidemie/pandemie, kde se michaji nejruznejsi hlediska - lekarska, zdravotnicka, organizacni, sociolologicka, psychologicka apod ...

Ta veta je docela dlouha, ale pro neodchovance SMSkami a jinymi kratkymi udernymi sdelenimi by mela byt srozumitelna ...

Je to docela kabaret - ta neschopnost sebereflexe - a plne potvrzeni obsahu pojmu fachidiot ... :lol:
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 4:49

aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 4:13
tumlik píše: 17. 11. 2020, 3:42
No zatím to tak nevypadá.
šmarjapano ....."no zatím to tak nevypadá". to jsme na nějaké nedělní sedánce v kostele nebo co? kam tím míříš, abych se nerouhal? :D z čeho jste furt zesraný, že umřete? tak to nepochybně, jednou do toho futrálu zapluje každý, uvědomělý i neuvědomělý :D
jistě někde bude výzkum (a tabulky) s poměrem mrtvých, kteří se rouhali a těch kteří se nerouhali, věkový průměr, sociální postavení, s covidem, nebo bez, volič XYZ, barva, někde na novinkách...

hele na rovinu, diskuze vocamcaď, pocamcaď, tyhle infantilní kecy opravdu nedávám........to jsou odpovědi jak v MŠ "u Medvídků" :D
filla
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 5:02

no co, doma si nasadis roušku, plastenku, pytlky na ruce a nohy a zcela chráněnny před zákernym virem, te venku přejede uvědomělých řidič s rouškou, co se mu zarosili brýle a přehlídne te
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
aleshonsa

17. 11. 2020, 5:24

lapa píše: 17. 11. 2020, 4:43 No, kdyz si vzpomenu, kolik kovanych odborniku (at jiz skutecnych nebo s uvozovkami) tady leckdy vyjede na nejakeho amatera, ktery ma objektivne receno zcestne predstavy o stroji, ktery si chce postavit - jakou mu davaj cocku, ze kdyz tomu nerozumi, tak at se do toho moc .... (doplnte dle predstavy), tak mne velice bavi, jak titiz zcela bez ostychu rozumeji tak docela slozitym otazkam jako epidemie/pandemie, kde se michaji nejruznejsi hlediska - lekarska, zdravotnicka, organizacni, sociolologicka, psychologicka apod ...

Ta veta je docela dlouha, ale pro neodchovance SMSkami a jinymi kratkymi udernymi sdelenimi by mela byt srozumitelna ...

Je to docela kabaret - ta neschopnost sebereflexe - a plne potvrzeni obsahu pojmu fachidiot ... :lol:
Teď jsi uhodil hřebík na hlavičku.
Ono stačilo, co zrovna Tumlik (jestli se nepletu) svého času předvedl ve vlákně, co se původně se jmenovalo "Zajímavé frézky" nebo tak nějak, dnes "Levné frézky". To panečku byl monolog ve stylu "mě se to nelíbí, takže vám se to taky nesmí líbit", tolerance jiného názoru 0.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 5:35

tumlik píše: 17. 11. 2020, 4:21
aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 2:43 A to jako proč? Že prostě někdo svým blbým postojem k něčemu přispěje?
Já jsem psal, že za to může i Babiš. Nicméně ten jeho nicnedělačský přístup jakožto populisty nespadl z nebe - ten vznikl na základě "průzkumu trhu". Druhá věc, paralelní, je pak nepřipravenost státní správy.
co je to zase "blbý postoj"? to je jako nějaká poučka ze stranické knížky, jako že když nemám ten správný mainstreamový postoj a přitom dodržuju 3R tak jsem egoistická zrůda a kvůli mě zemřelo 6500 lidí od jara :D jo, tak tohle přesně je ta úroveň MŠ kterou jsem měl na mysli

a o co mě jde? abys tady neplácal ty svoje černobílé pravdy, já jsem konkrétně reagoval jsem až když začala ta sviňárna na slovensku s povinnými testy a už tady začali padat argumenty, že kvůli takovému přístupu umřelo tolik a tolik lidí a není ti ani trochu hanba ohodit každého, kdo má na tuhle hysterii jinej názor, proto tady reaguju, nicméně to že to nechápeš mě vůbec nepřekvapuje, já třeba tvůj postoj chápu naprosto perfektně
A z čeho usuzuješ, že mluvím o lidech, co dodržují 3R? Jako těch antiovcí s rouškou pod nosem je podle tebe málo??

Přestaň s těma kecama o maninstreamu - to jsou naopak dětinské kecy. Že ty třeba neumíš něco z jednoduchých dat vyčíst je tvůj problém a ne můj. Hlavně že ten mainstream držel nejdřív hubu a dával průchod "odborníkům" (ty teď někam všichni záhadně zmizeli - kde je třeba Šmucler s Pirkem?). Stejně tak mainstream nejdříve vychvaloval Švédsko div ne až do nebes. Já mam na to celé od začátku více méně konstantní názor a nepotřebuju ho měnit, jenom abych se někomu zalíbil nebo si to naopak s někým nerozházel. Budu ho korigovat až mě o té korekci přesvědčí fakta a ne "názory" lidí co se jednoho dne ráno probudili a najednou je napadlo, že můžou kecat do epidemiologie, kolikrát aniž by si vlastně vůbec nějaká základní fakta zjistili.

A když už se chceš do někoho takhle fest pouštět, tak si zjisti, co kdo tady vlastně psal. Já jsem se ke Slovenku vyjadřoval minimálně.

Pro tvoje info - když se mnou někdo mluví normálně jako se mnou bobik debatoval ohledně té jeho tabulky, tak s ním taky mluvím normálně. Stejně tak někdo jiný před tím, nick už si nepamatuju. Ale jestli tady na mě bude někdo zkoušet nějaký triky a demagogie jako filla, tak se s ním mazat nebudu, ať se ti to líbí nebo ne.

Koukám bez berliček jako stranická knížka, fašista, hysterka, komunista, atd. by ses v debatě asi neobešel.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“