Nástrojová hlava
Pěkné, jenom jsem si tu spojku představoval uvnitř té krabice. To já ze začátku taky ale nechtěl jsem namahat hřídel na krut - deformace hřídele vymačkání pera změna polohy nože atd. Tak jsem to pořešil tak že se síly z kotouče přenášejí rovnou na těleso. Horní kryt už je hotovej. Teď se pokouším ovládnout kontrolér od mikroconu CD20M nemáte s ním někdo skušenosti?
Já myslel zakrytování té spojky, ne jenom dekl na zakrytí té díry v bedně.
Použil jsem desku CD40M pro řízení jednoho "šnekohřebenového" převodu a funguje to tam bez problému. Žádné záludnosti bych při jejím použití nečekal.
Použil jsem desku CD40M pro řízení jednoho "šnekohřebenového" převodu a funguje to tam bez problému. Žádné záludnosti bych při jejím použití nečekal.
to jsem tenkrát taky řešil, ale měl jsem tam nějakou blbou chybu. Pro zadávání dat jsem tam měl 16ti polohovej BCD přepínač a nejdřív to nechodilo. Už nevím, co to bylo, ale bud jsem to měl v programu inverzně vůči tomu, jak to mělo být, nebo jsem měl špatně zapojenej ten přepínač (společnej výstup bal přehozeně zapojenej GND/Vcc ), stačilo si pořádně přečíst návod a pak to chodilo 

Nemužu dosáhnout toho aby to reagovalo na dva vstupy 1 prijde signál točím jedním směrem dokud je signál 2 přijde signál točím druhym směrem není signál stojím neumím naprogramovat to čtení obouch vstupu a čekání na to kterej přijde a kam mám točit
Naposledy upravil(a) Monteg dne 23. 8. 2007, 10:18, celkem upraveno 1 x.
Tak to momentálně neporadím, já to programoval před delší dobou a už si z toho vůbec nic nepamatuju. Mám sice ještě jednu desku CD40M, která čeká na nasazení pro řízení 4 rotační osy, ale než na ni dojde řada (a já se tím budu muset zase prokousat), tak to chvilku potrvá.