Jenže ty jsi přesvědčený, že elektromagnet může funguvat jen na 110V, tak nevím, jak moc vážně tě v tomto oboru mám brát. Možná, kdybys to zkusil podložit i nějakou argumentací. Důkaz opakovaným tvrzením není důkaz a je úplně jedno, jak sebevědomě nebo tajemně to napíšeš.
Čínský frekvenční měnič
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- OompaLoompa
Tak, a teraz tú pasívnu odporovú záťaž nahraď reálnou indukčnou + pwm + priebehy pre bežné vektorové riadenie
→ nasimuluj znova, a príď nám sem o tom opäť porozprávať, ako sme všetci predpojatý, a ako je číňan (či ind) vlastne génius

A vôbec, dokým nebudú k dispozícii minimálne obrázky vnútorností, budú všetky tieto dohady akurát tak len zúfalým veštením z gule

Buď frajer a zkus to ty. Jinak vkládáš mi do úst něco, co netvrdím.OompaLoompa píše: ↑22. 1. 2021, 8:48 Tak, a teraz tú pasívnu odporovú záťaž nahraď reálnou indukčnou + pwm + priebehy pre bežné vektorové riadenie
→ nasimuluj znova, a príď nám sem o tom opäť porozprávať, ako sme všetci predpojatý, a ako je číňan (či ind) vlastne génius![]()
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Najvecsia pravda.OompaLoompa píše: ↑22. 1. 2021, 8:48 A vôbec, dokým nebudú k dispozícii minimálne obrázky vnútorností, budú všetky tieto dohady akurát tak len zúfalým veštením z gule![]()
Okrem toho, ked uz, bude tam tlmivka na toroide 6cm. A step up menic na 100khz, a na vystupe kondik o smiesnej kapacite. Ale urcite nie zdvojovac.
musíš se naučit číst.Thomeeque píše: ↑22. 1. 2021, 7:33Jenže ty jsi přesvědčený, že elektromagnet může funguvat jen na 110V, tak nevím, jak moc vážně tě v tomto oboru mám brát. Možná, kdybys to zkusil podložit i nějakou argumentací. Důkaz opakovaným tvrzením není důkaz a je úplně jedno, jak sebevědomě nebo tajemně to napíšeš.
nepamatuji si, že bych napsal, že elektromagnet nemůže fungovat na jakékoli napětí.
Pouze jsem napsal, že motat magnet na magnetku na jiné napětí (nízké) než se to běžně dělá (tj. třeba - cca 110V) je čirá píp. To je DOST zásadní rozdíl a pokud ho nechápeš, tak se prostě nad tím (v ČEM je ten rozdíl budeš muset zamyslet). Nebo ještě lépe si to namotat a u tý mašiny zkusit. Vlastní zkušenost je vždy nejlepší.
A ještě bych k tomu podotkl, že funkční (dlouhodobě a i včetně jednoduché demagnetizace) magnet na magnetce se pozná podle toho, že "to" dělá co má.
Takže až to někdo namotáte na těch 24

----------
A ještě jedna poznámka - ta "věc" se jmenuje diodový násobič napětí a k tomu se taky používá.
Takže už podle toho by to mělo každého trknout.
Jinak třeba na statickou trávu výborný (aby mě zase někdo neměl pocit, že jsem napsal, že to nefunguje na zvyšování napětí).
https://www.svetnakolejich.cz/NOCH-6011 ... -d8256.htm
Obvykle bývá nejspolehlivějším ověřením toho, jestli někdo chápe jak funguje cívka, že to namotá a fyzicky zkusí.Thomeeque píše: ↑22. 1. 2021, 7:33Jenže ty jsi přesvědčený, že elektromagnet může funguvat jen na 110V, tak nevím, jak moc vážně tě v tomto oboru mám brát. Možná, kdybys to zkusil podložit i nějakou argumentací. Důkaz opakovaným tvrzením není důkaz a je úplně jedno, jak sebevědomě nebo tajemně to napíšeš.
Takže hurá do toho, uvidíme, jestli pri 24V u cívky magnetu na magnetku (ne u obecného elektromagnetu) není třeba náhodou nějaký tajný ďábel skrytý v detailu.
Já to zkoušet nebudu (fakt nepotřebuji).
Ano, máš pravdu, silně jsem to zjednodušil, měl jsem se na to vykašlat. Nicméně ty si to taky zjednodušuješ, opět si pro svá tvrzení nenapsal žádný argument, jen prostě dokola opakuješ něco, co ti čtenář prostě má věřit a nebo se zamyslet nebo si to vyzkoušet (o dehonestaci různými píp, velkými písmeny, šokovanými smajlíky atp. nemluvě) - tj. za mne diskuze úplně na nic (většina čtenářů, kteří s tvými tvrzeními nesouhlasí, se samozřejmě zamýšlí, pro diskuzi jsou ale potřeba argumenty). Ale to je fuk, magnet je zde off-topic, moje chyba, sorry. Nahodil jsem jedno z možných vysvětlení voltáže kondenzátorů a získání dostatečného vstupního napětí, udělal jsem jednoduchou studii pro představu, nijak jsem na něm netrval. K tomu, že je to totální hovadina, bych si rád přečetl i argumentaci. Že je zátěž výrazně odlišná od rezistoru je mi samozřejmě jasné, ale to samo o sobě také není argument, já s z toho PWM signál pro buzení motoru na první nástřel představit umím.
Milan nemôže napísať rozumný argument, pretože žiadny nemá a o elektronike má (pri najlepšom) znalosti na úrovni stredného odborného učilištia. Ale napriek tomu má
očividne strašne veľkú potrebu poučovať všetkých ostatných o tom, čomu sám nerozumie. Dvaja páni Dunning a Kruger o tomto chovaní napísali celkom dobrú štúdiu.
Tým samozrejme nechcem povedať, že ja som nejaký odborník, ale aspoň nemudrujem do vecí, ktorým očividne nerozumiem. K tým smajlíkom a arogantným poznámkam na úrovni žiaka základnej školy sa ani nemá cenu vyjadrovať.
očividne strašne veľkú potrebu poučovať všetkých ostatných o tom, čomu sám nerozumie. Dvaja páni Dunning a Kruger o tomto chovaní napísali celkom dobrú štúdiu.
Tým samozrejme nechcem povedať, že ja som nejaký odborník, ale aspoň nemudrujem do vecí, ktorým očividne nerozumiem. K tým smajlíkom a arogantným poznámkam na úrovni žiaka základnej školy sa ani nemá cenu vyjadrovať.
Tos C45-2000
nflixin.com píše:The 220V to 380V inverter converts the power frequency AC 220V power supply into a DC power supply through a rectifier (double voltage rectification), ...

Je otázka, jak moc to funguje nebo ne, no. Na YT jsou dema, kde se motor na stole točí a napětí odpovídají, ale reálné použití pod zatížením se mi najít nepovedlo. Zato se mi povedlo najít rozebírací video
Asi dobrá potrava pro hatery, co se kvality zpracování týče, usměrňovač je částečně vidět tady - asi to bude ono, ale nevím stopro.
T.

T.
Mimochodem hraju si sem tam i s tou emulací PWM, když mne o to OompaLoompa tak roztomile poprosil, vypadá to líp, než s odporem
A s nějakou chytrou zpětnou vazbou aktuální napětí → PWM by to vypadalo ještě lépe. Ale je otázka, jak blízko je ten motor - emulace motoru pod zátěží je už trochu vyšší dívčí, nejsem žádný motorář, našel jsem jediný free model a použil hodnoty z autorovo ukázky, vůbec netuším, jakýže motor to je (navíc ho nemám zapojený komplet). Průměrnou spotřebu to ukazuje 3.6kW.
T.

T.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 26. 1. 2021, 10:48, celkem upraveno 7 x.
Myslím, že ta zátěž DC meziobvodu u měniče už nebude mít moc charakter indukčnosti. Navíc pojede na vyšší frekvenci, než jaká je frekvence nabíjení těch kondenzátorů.
Zaujalo mě, že máš věšteckou kouli. Skoro mám chuť Tě požádat, jestli bys mi ji někdy nepůjčil. Hodilo by se mi zjistit pár věcí.
Neboj, budu na ni dávat pozor.
Zaujalo mě, že máš věšteckou kouli. Skoro mám chuť Tě požádat, jestli bys mi ji někdy nepůjčil. Hodilo by se mi zjistit pár věcí.
Neboj, budu na ni dávat pozor.
- OompaLoompa

aneb je to marný, je to marný, je. to. marný.