Tos s-28 žebrák
dobry den sa praje. mal by som otazku. pokusal som sa na mojej s28 dat dolu sklucovadlo s prirubou. zaradene najnizsie otacky a trubka medzi celuste. nepodarilo sa mi to povolit, ale zato sa mi podarilo pretocit vreteno. treba nieco postelovat so spojkou? pripadne ak vie niekto poradit blizsie ako na to 

Co myslíš tímhle pojmem?
Jinak tady jsou ještě různé jiné rady jak přírubu sundat. Zkus hledat.
Předpokládám, že jsi nezapomněl nejdřív demontovat zajišťovací kroužek z příruby. Já tedy nikdy neměl problém s povolením příruby. Ale zkusil bych dřevěný špalek opřený o lože, ale ne ihned zapřený o čelist, která by měla částečně přesahovat přes vnější průměr univerzálky, tak aby se vřeteno alespoň částečně pootočilo a ta čelist tak trochu narazila na ten špalek, samozřejmě nejnižší otáčky.
Jinak tady jsou ještě různé jiné rady jak přírubu sundat. Zkus hledat.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Ahoj,matusH píše: ↑5. 11. 2020, 1:33 dobry den sa praje. mal by som otazku. pokusal som sa na mojej s28 dat dolu sklucovadlo s prirubou. zaradene najnizsie otacky a trubka medzi celuste. nepodarilo sa mi to povolit, ale zato sa mi podarilo pretocit vreteno. treba nieco postelovat so spojkou? pripadne ak vie niekto poradit blizsie ako na to![]()
Ja som to robil na mojej asi tak mesiac do zadu. zlomil som na tom xy drevených hranolov , a podarilo sa mi to az s ocelovou gulatinou aj to mozno na 6-7 pokus....
skús to nahriat autogenom mohlo by to pomoct.
Borci, narazil jsem na bazosi na inzerat kde je na prodej k Zebrakovi podelny naraznikovy valec.
Chybejici doraz se da vyrobit, prip. pozdeji dokoupit. Pro ty kteri si chteji zkompletovat prislusenstvi, nebo vyuziji jeho variabilitu to muze byt zajimavy inzerat.
edit> jo a stejny prodejce inzeruje i uplne novou pohyblivou lunetu.. To se taky nevidi kazdy den.
Chybejici doraz se da vyrobit, prip. pozdeji dokoupit. Pro ty kteri si chteji zkompletovat prislusenstvi, nebo vyuziji jeho variabilitu to muze byt zajimavy inzerat.
edit> jo a stejny prodejce inzeruje i uplne novou pohyblivou lunetu.. To se taky nevidi kazdy den.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
S tímto pánem na Bazoši obchoduji a mohu doporučit velice solidní a rozumné ceny.Dawe píše: ↑23. 1. 2021, 12:18 Borci, narazil jsem na bazosi na inzerat kde je na prodej k Zebrakovi podelny naraznikovy valec.
Jarda
Mě se doma neválí, protože ho mám nasazený a dost často ho používám. Minulý rok jsem na jeden naprasklý narazil za pětikilo, tak jsem ho popadnul a přenechal ho někomu tady z fóra.
Občas se ojeví na bazarech, ale chtějí za něj nesmysl.
Teď jsem našel na bazaru inzerát, kde nabízí štítky a páčky. Oboje tu někdo sháněl. https://stroje.bazos.cz/inzerat/1307811 ... zebrak.php
Občas se ojeví na bazarech, ale chtějí za něj nesmysl.
Teď jsem našel na bazaru inzerát, kde nabízí štítky a páčky. Oboje tu někdo sháněl. https://stroje.bazos.cz/inzerat/1307811 ... zebrak.php