Co jste dneska bastlili?
-
Luisifer tu má o tom vlákono: viewtopic.php?t=34131
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Vím, ale to už je úplně jiná liga
Ono ani tohle vyvíjené zařízení není určené primárně na tento druh focení, to byl jen pokus. Dělám to kamarádovi pro fotografování drobných předmětů a vytváření 3D objektů, tam je potřeba boční posuv.

Ono ani tohle vyvíjené zařízení není určené primárně na tento druh focení, to byl jen pokus. Dělám to kamarádovi pro fotografování drobných předmětů a vytváření 3D objektů, tam je potřeba boční posuv.
Motorizované macro sáňky (v podstatě CNC technika
) nabízí borec třeba zde https://www.facebook.com/groups/426224910852318

-
Ale jak je vidět, funguje Ti to moc pěkně. Viz ta hlava.
Mě by spíš zajímalo zda je SW který pospojuje ty snímky jako panorama sám.jova píše: ↑11. 4. 2021, 7:45 Konkrétně tebe by mohlo zajímat, že ten posuv obsluhuju elektronikou, kterou jsem vyvinul pro otočné točny s krokovým motorem, Dá se na ní nastavit počet kroků na otočku, rychlost otáčení, časy uklidnění, uzávěrky, ostření… a to celé pak ovládá i zrcadlovku přes kabel, nebo infra. Takže celé focení probíhá zcela automaticky.
Nafotit jen s proměnou hloubkou ostrosti není problém, to mám na mikroskopu auto posun včetně ovládání foťáku. Snímka složím v Combine ZM.
Jenže pokud budu fotit sady s popojetím v X a Y tak to spojování je už náročnější.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
ne tak docela hmyzu
ale fotky zajímavé
was achieved by manually waving fireworks and using post processing while combining up to 12 shots in a single image.
.
https://www.google.com/search?source=un ... kEegQIChAB

was achieved by manually waving fireworks and using post processing while combining up to 12 shots in a single image.
.
https://www.google.com/search?source=un ... kEegQIChAB
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
- OompaLoompa
↑ a presne preto by mala byť registrácia na fejsbúku podmienená odobraním OP ! 

Kutím svěrák k pásovce. Je dotažen do stavu, kdy mu ještě k prvnímu nasazení na pile chybí montážní patky, ale svírat už svírá. Pak chybí ještě nějaké vychytávky (výztuhy, čelisti, možná nějaká ta barva atp.), které se doladí časem, když se k nim dokopu.. Metrický závit subjektivně není takový průšvih, spíš směr otáčení
Ale na to moje občasné pižlání..
T.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Toho závitu by som sa nebál, pri tak veľkej matke sa určite nejako rýchlo nezničí. Len sa dosť nakrútiš, kým ho roztvoríš. Inak vyzerá dosť dobre, akurát tú matku by to chcelo privariť trochu lepšie. Aj keď teraz pozerám, že medzi tými zvarmi máš nejaké skrutky.
Tos C45-2000
Právě to stoupání/jak moc se nakroutím mi nepřijde tak hrozné, v praxi (mojí) navíc většina přejezdů bude cenťák, dva.. no uvidím.. přesně jsi to odhadl, nechtěl jsem si zavařit ty závity.Přijde mi, že to drží slušně, také uvidím
Díky za pochvalu!

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino