Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Mart_68
Trol

9. 11. 2021, 6:56

testone píše: 9. 11. 2021, 6:39 ona by to beze mě nepodepsala
ale chápu kam míříš
1 M lidí se nechalo zblbnout a podepsalo jim to
svinstvo na ntou
BE hodne klientu nakoupilo od jiných smejdu, již zprocesovane, bez možnosti to vypovědět...hrnce přestaly byt v kurzu...ale nikomu nevadilo, že se šmejdi z hrnců přesunuli na energie..řešil se Čapák..zranitelní jsou všem u prdele dokud ten hrnec nepretece. Za Husáka to nebylo..chci z5 jistoty a odborniky včetně Štrougala !
Mex

9. 11. 2021, 6:59

t256 píše: 9. 11. 2021, 6:48 Tak to vem jinak.
Az bude rusak tvrdit ze mu kdadem plyn, tak nebude mit moznoznost nam uctovat svetove ceny :-)
Sorry, ale tuhle myšlenku nechápu.
My kupujeme za světové ceny.
Ukrajina teď už taky.

Jinak největší sranda jsou ty reverzní kontrakty. To je šité na míru takovým lidem jako jsi ty nebo Josef.

Příslušně ideologicky čistý stát nenakupuje plyn z Ruska, protože to je od nepřítele a je to nedemokratický plyn.
Tak ten plyn koupí Německo (plyn jde trubkou z východu na západ). Na ceně plynu si přirazí 50%, otočí směr plynovodu a pošle ho tou samou trubkou do uvědomělého státu jako "demokratický" německý plyn.

Ideologicky čisté státy jsou happy, že mají demokratický plyn a nepodporují nepřítele.
A Němci se přitom můžou smíchem potrhat.
A to prosím není žádná pohádka. To je realita dnešních dní.
Mex

9. 11. 2021, 7:02

t256 píše: 9. 11. 2021, 6:55 ... Vzdy ji rikam, nikdo ti nebude cpat neco co je vyhodne pro tebe, vzdy jen to co je vyhodne pro nej. A je klid.
Takže Inogy a E.on jsou fest šmejdi?
Jen od Inogy mám za poslední dny 4 SMS, jak mám přejít k nim, že jsou nejlepší a nestabilnější.
Od E.onu zatím jen dvě.
testone
Sponzor fora

9. 11. 2021, 7:05

Mex:
jo, tak budiž ti přáno jestli ti to fungovalo
....
já jsem z principu alergickej na cokoli co mi kdokoli začne vnucovat že je to pro mě výhodný
Pročpak asi jim stojí za to mi něco vnucovat?
zajímavý je, že od tý doby co sebrali toho týpka z Chuchle přestali denně volat finanční poradci že mají zaručený tip na výnosnou investici :mrgreen:
.....
docela by mě zajímalo, kolik člověk s odběrem od alternativního dodavatale (třeba té BE) ušetřil proti ČEZu nebo EONu
Dal si někdo tu práci a spočítal to?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

9. 11. 2021, 7:12

testone píše: 9. 11. 2021, 7:05 jo, tak budiž ti přáno jestli ti to fungovalo
....
já jsem z principu alergickej na cokoli co mi kdokoli začne vnucovat že je to pro mě výhodný
Pročpak asi jim stojí za to mi něco vnucovat?
Mně to nikdo nevnucoval.
Byla to akce, kdy časopis dTest udělal tendr.
Lidi se u nich mohli nezávazně zaregistrovat. Oni pak oslovili všechny firmy na trhu s obsažným dotazníkem, jaké podmínky případně poskytnou tomu balíku klientů.
Pak udělali druhé kolo už jen s několika dodavateli, které si (prý) pořádně proklepli.
A na základě toho vydali doporučení pro ty zaregistrované klienty.
Mart_68
Trol

9. 11. 2021, 7:15

vzpomněl jsem si v souvislosti s tímto na jednu story před 15 lety, kdy v jedné vesnici na úpatí Beskyd proběhlo referendum ohledně protažení plynového potrubí, kolik lidí bude mít vlastně zájem o přípojku. Starousedlici byli kamenování že to nechteji, náplavy chtěli, ale starousedlíků bylo víc, argumentovali že plyn je drahý a oni jsou zvyklí topit dřevem, kterého je všude dost za hubičku. Plyn tam dodnes není, a i ty náplavy si libují že mají ten kotel na tuhá paliva, nebo krbová kamna. Život píše romány, a to co se dnes zda výhodné, zítra je zatraceno, anebo krásná ukázka toho, jak se věci mění, ale moudrost věků přetrvá.
testone
Sponzor fora

9. 11. 2021, 7:22

docela jsem se bavil, když mi několikrát volali jestli chci plyn...
Ano chci.
(zajásání telefonisty že ulovil ovečku)
A natáhnete k nám ty 2 kilometry trubek?
(ticho, cvak :D )
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

9. 11. 2021, 7:27

a abych tu nebyl jen za toho trolla, tak vám doporučím kvalitní italska kamna (žádná čína z bauhausu) které jsou teď celkem hitem, vozím do eshopu https://www.centrumvytapeni.cz/vyhledav ... TsQAvD_BwE
Mex

9. 11. 2021, 7:29

Mart_68 píše: 9. 11. 2021, 7:15 vzpomněl jsem si v souvislosti s tímto na jednu story před 15 lety, kdy v jedné vesnici na úpatí Beskyd proběhlo referendum ohledně protažení plynového potrubí, kolik lidí bude mít vlastně zájem o přípojku. Starousedlici byli kamenování že to nechteji, náplavy chtěli, ale starousedlíků bylo víc, argumentovali že plyn je drahý a oni jsou zvyklí topit dřevem, kterého je všude dost za hubičku. Plyn tam dodnes není, a i ty náplavy si libují že mají ten kotel na tuhá paliva, nebo krbová kamna. Život píše romány, a to co se dnes zda výhodné, zítra je zatraceno, anebo krásná ukázka toho, jak se věci mění, ale moudrost věků přetrvá.
Jojo. Proto moudrá EU zvažuje zákaz topení v krbech a krbovkách.
Ty tu planetu zachráníme, ať to stojí co to stojí.

Stalin říkal, že člověk neznamená nic. Hlavní je myšlenka komunismu.
Dneska to máme jinak. Člověk neznamená nic. Hlavní je planeta.
Mart_68
Trol

9. 11. 2021, 7:36

jinak pokud chce někdo krbovou vložku, tak tady od nás kousek od Kurimy, firma Hoexter:
https://www.hoxter.cz/
tam jsem vezl zase nehořlavé dřevo ?? no když může existovat modré víno?
bobik

9. 11. 2021, 7:39

https://www.zahradajezek.cz/sporaky-na- ... ity-1p34l/
Takovýhle kamna na vaření a pečení. Uvažuji o nich jako zálohu, až vypadne eletrika, plyn. Ségra nějaký takový má ve svým zatepleným minibaráčku a v pohodě na nich vaří a peče a zároveň vytápí těch svejch 40m2.
Mart_68
Trol

9. 11. 2021, 7:39

Mex píše: 9. 11. 2021, 7:29
Mart_68 píše: 9. 11. 2021, 7:15 vzpomněl jsem si v souvislosti s tímto na jednu story před 15 lety, kdy v jedné vesnici na úpatí Beskyd proběhlo referendum ohledně protažení plynového potrubí, kolik lidí bude mít vlastně zájem o přípojku. Starousedlici byli kamenování že to nechteji, náplavy chtěli, ale starousedlíků bylo víc, argumentovali že plyn je drahý a oni jsou zvyklí topit dřevem, kterého je všude dost za hubičku. Plyn tam dodnes není, a i ty náplavy si libují že mají ten kotel na tuhá paliva, nebo krbová kamna. Život píše romány, a to co se dnes zda výhodné, zítra je zatraceno, anebo krásná ukázka toho, jak se věci mění, ale moudrost věků přetrvá.
Jojo. Proto moudrá EU zvažuje zákaz topení v krbech a krbovkách.
Ty tu planetu zachráníme, ať to stojí co to stojí.

Stalin říkal, že člověk neznamená nic. Hlavní je myšlenka komunismu.
Dneska to máme jinak. Člověk neznamená nic. Hlavní je planeta.
někdo přece řekl: lidí je jak sraček...a planeta Země je jen jedna. To má logiku, ne?
Milan199

9. 11. 2021, 7:44

testone píše: 9. 11. 2021, 7:05 .....
docela by mě zajímalo, kolik člověk s odběrem od alternativního dodavatale (třeba té BE) ušetřil proti ČEZu nebo EONu
Dal si někdo tu práci a spočítal to?
Kdysi jsem to počítal. Máme tarif D27 // zálohy tak 2500 //. Roční úspora i u těch "nejvýhodnějších" nabídek do 1500.
t256

9. 11. 2021, 7:45

Mex píše: 9. 11. 2021, 6:59
t256 píše: 9. 11. 2021, 6:48 Tak to vem jinak.
Az bude rusak tvrdit ze mu kdadem plyn, tak nebude mit moznoznost nam uctovat svetove ceny :-)
Sorry, ale tuhle myšlenku nechápu...
Je mi jasny ze ty toho nechapes pomerne hodne. Nebudem se tedy zabyvat problematikou obchodu s plynem na burze v EU, tak aspon k tem SMSkam od EON aspol. Opravdu si myslis, ze kdyby to co ti cpou (nejspis fixace za soucasnych podminek) bylo tak supervyhodne pro tebe (a tedy nevyhodne pro ne) tak by ti to s takovym usilim cpali?
Zamysli se, co bys rekl?
Mex

9. 11. 2021, 7:52

t256 píše: 9. 11. 2021, 7:45 Je mi jasny ze ty toho nechapes pomerne hodne. Nebudem se tedy zabyvat problematikou obchodu s plynem na burze v EU, tak aspon k tem SMSkam od EON aspol. Opravdu si myslis, ze kdyby to co ti cpou (nejspis fixace za soucasnych podminek) bylo tak supervyhodne pro tebe (a tedy nevyhodne pro ne) tak by ti to s takovym usilim cpali?
Zamysli se, co bys rekl?
No jo, no. Nemůže být každý chytrý. :-( Pak byste vy opravdu chytří nevynikli.
K těm SMS: jenže jsou to hyeny, které cítí kořist. Takže jinou nabídku prostě nedostaneš.
Tak prosté to je.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“