oprava závitu
Na noz a plochac zabudni , to nebude fungovat prilis daleko, mas dve moznosti rucne ihlovym pilnikom ked je poskodenych par zavitov za 10 min to mas hotove, alebo vyhodit a ist niekomu na vacsi sustruh a ten to pekne prebehne aj bez zadneho drziaka...
Ahoj.
To Potraviny:
Nečetl jsem to přesně a ani nevím co máš za soustruh . Taky nevím jestli je to závit na kalibr? Buď to oprav tím pilníkem nebo prostě to normálně znova přesoustruž: Naber stoupání závitu bočním suportem jestli ho tvůj stroj má nebo to tam našteluj otáčením. závitu v univerzálce. Pak dej otáčky co stačíš ubrzdit a vyskočit ze závitu a je to. Vždyť budeš brát jen NIC nějakou natlučenou hranu. Samo že to nejdřív vyzkoušej v prostoru před materiálem jak máš rychlý ruce
Já zavity opravuji ze směru řezu i Xkrát No problém. To očko bych nekazil. Jinak pružit přiměřeně bude a nepraskne. Dájí se sehnat očka, ktérá mají rozpínací šroub na vyštelování třeba na kalibr. Děla snad i www.narexzd.cz možná bych i jedno cca. M6 našel
.
To Potraviny:
Nečetl jsem to přesně a ani nevím co máš za soustruh . Taky nevím jestli je to závit na kalibr? Buď to oprav tím pilníkem nebo prostě to normálně znova přesoustruž: Naber stoupání závitu bočním suportem jestli ho tvůj stroj má nebo to tam našteluj otáčením. závitu v univerzálce. Pak dej otáčky co stačíš ubrzdit a vyskočit ze závitu a je to. Vždyť budeš brát jen NIC nějakou natlučenou hranu. Samo že to nejdřív vyzkoušej v prostoru před materiálem jak máš rychlý ruce

.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
- Zdenek Valter
Zdenku u tebe by to asi stejně nešloZdenek Valter píše:No já to vidím jednoznačně na ten pilník
Popřípadě na návštěvu u mne
S vytáčením pomocí nožů na vlastním soustruhu je problém - ten závit je na druhé straně od hlavy a vnitřního kužele !
přikládám foto

Tady je malé video (mp4) původního plastu
a nového kovu
.
OPRAVA - OMLUVA

OPRAVA - OMLUVA
Naposledy upravil(a) potraviny dne 9. 1. 2010, 10:05, celkem upraveno 2 x.
- Zdenek Valter
Já myslím že by to šlo - do kužele bych dal redukci nebo bych to vřeteno dal na hroty.potraviny píše:Zdenku u tebe by to asi stejně nešloZdenek Valter píše:No já to vidím jednoznačně na ten pilník
Popřípadě na návštěvu u mne
S vytáčením pomocí nožů na vlastním soustruhu je problém - ten závit je na druhé straně od hlavy a vnitřního kužele !
přikládám fotoMožná pokud to más osazeno sklíčidlem 100mm, ale to asi né co?
Snažím se sem narvat video, a stále se mi zobrazuje úplně jiné. Zkusím to naposled, jinak už na to se...
- Přílohy
-
- puvodni.zip
- (238.77 KiB) Staženo 302 x
-
- nove.zip
- (155.32 KiB) Staženo 288 x
- Zdenek Valter
Hele já teda nevidím rozdíl leda na otáčkoměru - dívám se dobře ?potraviny píše:Tady je malé video (mp4) původního plastua nového kovu
.
OPRAVA - OMLUVA
- Zdenek Valter
Už je to O.K. Díky !!potraviny píše:Snažím se sem narvat video, a stále se mi zobrazuje úplně jiné. Zkusím to naposled, jinak už na to se...
Jen tak na okraj, dnes byl čas a tak jsem truchu připravoval to osimeringování toho vřetene. Zjistil jsem, že šrouby cz a čína jsou krapet rozlišné. Jedná se o imbus M5. Jak je tohle možné, fakt nevím, ale nevěřím, že čína si dělá svoje šrouby. Hlava šroubu imbus M5 u číny je rovných 7,00mm a u cz je to +- 7,4mm. Zjistil jsem to náhodou.
To je asi pravda, kdo šetří ma ta tři
Za pár let budou tedy dělat pouze závitové tyče a budou za vodou 

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak na to pane pozor !!!!
Máš české M5 ! opravdu ? a nebo M5 např. z ferony?tam jsou totiž všechny šrouby z číny
ale i tak mají 8,5mm průměr
Jinak M5 "český" má hlavu 8,4-8,5 mm taky ,tedy průměr
7mm průměr má imbus M4

Máš české M5 ! opravdu ? a nebo M5 např. z ferony?tam jsou totiž všechny šrouby z číny

Jinak M5 "český" má hlavu 8,4-8,5 mm taky ,tedy průměr

7mm průměr má imbus M4