Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 5:56

Mex píše: 26. 9. 2022, 4:27A čím ta nefunkční trubka pomohla naší nezávislosti?
Nefunkční trubka nepomohla ničemu, ta jen všechno pokazila - už tím, že se musela vzájemně výhodně vyjednat a následně to leckdo vzal jako že je vyřešeno, můžeme pustit z hlavy stavbu LNG terminálů a plynovodů a taky že jsme pustili, místo toho se třeba u nás řešily výhody jakéhosi vnitrozemského průplavu odnikud nikam :D A ty jaderky se taky vlastně můžou vypnout, aby nás neozářilo, vždyť bude ten plyn kdyby něco.
Mex píše: 26. 9. 2022, 4:27 Jsem obecně zastánce redundance. Když někam lezu, tak mám lepší pocit, když jsou lana dvě a ne jen jedno.
Opět stejná odpověď. Redundance je fajn, ale mně osobně by ten pocit kazilo, kdybych to záložní lano koupil od týpka který před tím vykradl prodejnu sportovních potřeb.
Aleš Procháska
QNX
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 6:16

redundance je super, ale to zrovna není případ 1) Ruský plyn z Ruska 2) Ruský plyn z Německa 3) Ruský LNG z Tramtárie ........ no a moc tomu nepomůže ani 4) předražený plyn od agresorů z jiné Tramtárie.

Já bych poslal do háje rusofobní politiky a koupil levný ruský plyn. Pak můžeme v klidu hledat nějaké alternativní zdroje.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 6:28

Naštěstí tu už nemáme Churchilla aby pak filosofoval o výběru mezi hanbou a válkou, tak by to asi prošlo :-)
Aleš Procháska
lapa
medaile za lepsi forum

26. 9. 2022, 6:30

Kdyz uz ten exkurs do historie (Churchill) ... :)
Kdyz se vysavaci obecne rika(lo) lux a kopirce xerox, proc se rika quisling?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Grad

26. 9. 2022, 6:50

Tak a teď mudrujte... :lol:
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... k-40409863

Žeby pojistka pro udržaní jednoty a zamedzení pokušení? :wink:
Nejenom v CZ je dost .... co jim nedochází souvislosti a jediné co je zajímá je jejích vlastní pohodlíčko... :roll:
Mex

26. 9. 2022, 6:51

prochaska píše: 26. 9. 2022, 5:56 Opět stejná odpověď. Redundance je fajn, ale mně osobně by ten pocit kazilo, kdybych to záložní lano koupil od týpka který před tím vykradl prodejnu sportovních potřeb.
Když začal Covid, tak se toho lidi fakt báli. Chodila děsivá videa z Číny, jak lidi padají jako mouchy a umírají ve velkém.
Takže tehdy jsme to opravdu brali vážně a báli jsme se.
Všichni si moc přáli, aby se rychle vyvinulo nějaké očkování.

Tehdy nějací Arabové vyhlásili, že raději zemřou, než by se nechali očkovat nějakou vakcínou, pokud by ji vyvinuli Židé.
Říkal jsem si tehdy, jací to jsou magoři. Jak jim jejich víra zatemnila mozek.

Já nejsem Arab.
Takže když mi půjde o život, tak klidně použiju lano i od týpka, co ho někde ukradl.

Jo - a mimochodem ty plynovky a jaderky se navzájem nevylučují.
Němci jsou zelení. A současné zelené technologie prostě potřebují jako záskok rychlé zdroje.
Takže plyn chtějí a trubky si natáhli ne proto, že by je k tomu někdo přemlouval, aby tím zvýšil jejich závislost. Natáhli si je proto, protože je to ta nejlevnější a nejefektivnější varianta, jak dosáhnout toho, čeho dosáhnout chtějí.

A při vší úctě - my taky nekecáme tam těm za vodou, jestli si mají nebo nemají natáhnout nějakou trubku třeba do Mexika. Nebo postavit nějakou zeď.
Tak ať nám laskavě ani oni nekecají do toho, co si kde chceme natáhnout my tady v Evropě.
Cui bono.
bobik

26. 9. 2022, 7:03

To se jim to zelená, němčourům. Díky své kupní síle těma jejich zelenejma technologiema vydrancují půlku planety. Viz palmový topný olej, naše dřevo, naši elektřinu....
Josef
Sponzor fora

26. 9. 2022, 7:07

Tak ten strýček z poza louže už dvakrát vytáhl Evropu ze sraček a nemíní to dělat donekonečna, protože si Evropa platila vyzbrojování svého nepřítele. A kdyby někdo zase chtěl operovat osvobozením Rudou armádou, tak si, jen tak mimochdem, uvědomte, že bez toho strýčka za louží by ani ta Rudá armáda neměla čím jezdit, střílet a vyrábět zbraně a taky by pošli hladem. A to dostali pomoc i přes to, že se podíleli na zahájení světové války na straně agresora! Pak se chovali a chovají jako největší mírotvorci, zatímco jsou to obyčejní agresoři. Tož tak...
jergus.balaz
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 7:15

Josef píše: 26. 9. 2022, 7:07 Tak ten strýček z poza louže už dvakrát vytáhl Evropu ze sraček
Dobrý pokus o vtip :lol:
BalazKovo.sk
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 7:19

Ať uděláme co uděláme, i kdybychom odprosili Putina za tu drzost co jsme si k němu dovolili, tak už plyn levnější nebude. Začal to Putin, mohla to klidně začít nějaká jiná krize, ale plyn má skokem vyšší cenu a udrží si ji, protože je to čistá, kvalitní, snadno transportovatelná, atd. další adjektiva nejsou nutná, energie která nemá rozumnou náhradu, jenom byla různými vazbami držená nepřirozeně nízko.

Ad kecání - kdybych si opravdu mohl dělat co bych chtěl, tak bych byl všemi silami proti Nord Streamu 2.

P.S. Odmítám odpovědnost za dnešní únik plynu z Nord Streamu 2. Jednak se ještě ani neví kde a co ho způsobilo, jednak do své podvodní vrtačky třicítku vrták ani neupnu.
Aleš Procháska
Grad

26. 9. 2022, 7:30

Nedělal bych si iluze, že by strýček dělal něco co by pro něj nebylo přínosné... ale pro nezorientované vše mohlo být jinak, pokud by tam tomu velel ten blonďák...

Nedělám si iluze že by to nějak mohlo pomoci těm zbloudilim co se vzhledli ve východní slovanské životní "filosofii" nějak přesvědčilo či dokonce jim rozšířilo obzory, ale zajímavé a chladně vojenské analýzy a pohledy na jejich východní nedekadentni životní styl naleznete zde:
https://www.armadninoviny.cz/specialni- ... ajina.html
Vím, zkušenosti jsou neprenositelné, ta k.... a do p...... zvedněte své r.... ctěné zadky, popadnete čemadany a vypadněte už konečně tam, do země zaslíbené. :wink:
Určitě hned nedopadne že jak nejspíše Snowden. :lol:
Mex

26. 9. 2022, 7:41

prochaska píše: 26. 9. 2022, 7:19 P.S. Odmítám odpovědnost za dnešní únik plynu z Nord Streamu 2. Jednak se ještě ani neví kde a co ho způsobilo, jednak do své podvodní vrtačky třicítku vrták ani neupnu.
S Tvými politickými názory moc nesouzním, ale Tvé schopnosti mám v úctě.
Takže je mi jasné, že stočit stopku vrtáku pro Tebe není žádný velký problém...
QNX
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 7:47

Dnešní doba má jednu obrovskou výhodu. Kdo nechce nedemokratický ruský plyn, tak si může připlatit za jeho zdemokratizování a pak si ho s čistým svědomím kupovat (s přirážkou) pod jinou značkou :lol:
Ona je tady spousta ideologických bojovníků, ale nakonec si stejně koupí potraviny vypěstované za použití hnojiv a nafty z Ruska, na stroj si upnou kus hliníku z ruské hliníkárny, ocel z Ruska, nebo vyrobenou na ruském plynu, koupí pneumatiky z ruských sazí atd. atd.
Já mám výhodu, že hnojivo vnímám jako hnojivo, hliník jako hliník a naftu jako naftu. Evropa si na levných surovinách z Ruska vybudovala svou prosperitu, takže můžeme tak maximálně provolávat Sláva Rusku! Nebo si hrát na morální hrdiny, zavřít oči před realitou a volat Sláva Ukrajině!

Když už je to tady ta politická hospoda V. cenové.
Mart76

26. 9. 2022, 8:00

Někdo asi před deseti lety napsal o Rusku následující:

„Rusové mají staletí pocit, že jsou vládci světa, a kdykoli posilují a bohatnou, posilují se i jejich velmocenské choutky. Od cara Petra Velikého se v hlavách většiny Rusů nic nezměnilo – Rusko je třetí Řím. Kupovat ruskou ropu a plyn znamená také financovat si nebezpečného nepřítele,“

Kdopak to asi napsal?
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
QNX
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2022, 8:08

Mart76: Jako vládce světa se chová spíš USA. Rusko je tak nějak zhroucené samo do sebe. Moc se mu nedaří a na vládnutí světu rozhodně nemá volnou kapacitu.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“