Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2022, 5:55

Mex píše: 26. 9. 2022, 11:49nedělat si naschvály a neprovokovat se navzájem (jak tady psal prochaska, že provokovat je správné)
Obávám se, že jsem byl nesprávně pochopen. Provokací jsem v tomto kontextu myslel situaci, kdy se stát brání vojenskému napadení, místo toho aby bezpodmínečně kapituloval. Útočník tomu ovšem říká provokace. Asi začnu též víc používat uvozovky :-)
Aleš Procháska
testone
Sponzor fora

27. 9. 2022, 6:24

Mex píše: 26. 9. 2022, 11:49 Ale Rus ti svůj systém nevnucuje.
.......
Sorry. Vnucuje. Válkou. Mně zatím ne (v tomto století, v r. 1968 byl úspěšný i u nás). Ukrajině aktuálně ano.
Mex píše: 26. 9. 2022, 11:49 ......
A základem snesitelných sousedských vztahů (mezi státy ale stejně tak i mezi lidmi) je nedělat si naschvály a neprovokovat se navzájem (jak tady psal prochaska, že provokovat je správné).
Ne, myslím, že provokovat není správné, ani když tě do toho tlačí někteří, kteří si tím (na tvůj účet) řeší své problémy a zájmy.
Cui bono?
jasně
takže situace je taková
začnou se mi přejídat častušky co si pouští soused na zahradě
tak si pustím rokenrol
soused to zesílí
ukážu mu přes plot fakáče
soused zbourá plot, dá mi pěstí a zapálí mi barák
To je v pořádku?
Zavinil jsem ten požár tím, že jsem přes plot ukazoval fakáče?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Charon
Sponzor fora

27. 9. 2022, 6:46

testone píše: 27. 9. 2022, 6:24
Mex píše: 26. 9. 2022, 11:49 Ale Rus ti svůj systém nevnucuje.
.......
Sorry. Vnucuje. Válkou. Mně zatím ne (v tomto století, v r. 1968 byl úspěšný i u nás). Ukrajině aktuálně ano.
Mex píše: 26. 9. 2022, 11:49 ......
A základem snesitelných sousedských vztahů (mezi státy ale stejně tak i mezi lidmi) je nedělat si naschvály a neprovokovat se navzájem (jak tady psal prochaska, že provokovat je správné).
Ne, myslím, že provokovat není správné, ani když tě do toho tlačí někteří, kteří si tím (na tvůj účet) řeší své problémy a zájmy.
Cui bono?
jasně
takže situace je taková
začnou se mi přejídat častušky co si pouští soused na zahradě
tak si pustím rokenrol
soused to zesílí
To je v pořádku?
Ne, ale podle některých jsi mu měl koupit a venovat větší reproduktory :lol:
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2022, 8:18

On je americky plyn fakticky levnejsi nez rusky, paklize zapocitavame cenu svobody.
Amik nam dava na vybranou kdyz tu chce zakladny. Rus si bere uzemi. Rusko je dle udalosti poslednich dnu uplne stejne jak pred40ti lety akorat daleko chudsi. A daleko vic si neco namlouva. (dukavi viz vyvoj tridenni specialni operace, kradeni sanitarniho vybaveni atd) Kdyby ukrajina nebyla bohatsi nez rusko, a neohrozovalo je to, tak ji putin nikdy nenapadne. Vsak rusko ma mensi HDP nez italie. :shock: Mexi nevim kde beres tve informace ale dost ti to nestimuje s realnym pozorovanim.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Grad

27. 9. 2022, 8:56

Tak hotovo, odstřižení od skopčáka coby dodavatele překupovaného plynu dokonáno jest, teď je na tahu CZ stát aby bouchl do stolu a smlouvy ukončil. Nebude se predsi spoléhat na dodavatele, co nemá infrastrukturu... :D
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... k-40409908
bobik

27. 9. 2022, 9:20

Fifík píše: 27. 9. 2022, 5:49 Hustý,.. RF vede nevyprovokovanou agresivní dobyvačnou válku na území svrchovaného státu, vraždí civilisty, ohrožuje jaderný elektrárny, porušuje naprosto všechny jím podepsané dohody a konvence. A i tady se najde řada lidí, co mu celkem nepokrytě fandí a ještě si plivnou na bránící se Ukrajinu. :?
Já jsem nikoho takovýho tady nezaznamenal.
Mex

27. 9. 2022, 10:03

testone píše: 27. 9. 2022, 6:24 začnou se mi přejídat častušky co si pouští soused na zahradě
tak si pustím rokenrol
soused to zesílí
To je v pořádku?
Takže ty vidíš jako jediné a správné a řešení na jeho blbé a neohleduplné chování reagovat eskalací a nasadit své ještě silněji blbé a neohleduplné chování?
A že by bylo možná lepší se s ním zkusit domluvit - takovou možnost jsi nezvažoval?

Pak to zákonitě musí skončit válkou. Ve tvém případě sousedskou. A to je něco, co člověku dokáže otrávit zbytek života.
Je to ta správná cesta?
Podle mě ne.
Podle mnohých ano.

A je to mimochodem podle mě i problém současného konfliktu Ru-Uk.
Grad

27. 9. 2022, 10:13

Ano, ale k jednání především musí být protistrana a to nejenom taková s kterou jednat lze... :roll:
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... l-40409889

EDIT
Zde info k poslednímu tvrzení z videa.
Hlavně to není k politování, ví že na 99,99% zemře, ale není schopen udělat alespoň nějaké prohlášen, co třeba promírove, hrdina...
https://twitter.com/andrewofpolesia/sta ... 3388338178
Naposledy upravil(a) Grad dne 27. 9. 2022, 10:44, celkem upraveno 1 x.
testone
Sponzor fora

27. 9. 2022, 10:39

Mex píše: 27. 9. 2022, 10:03 Takže ty vidíš jako jediné a správné a řešení na jeho blbé a neohleduplné chování reagovat eskalací a nasadit své ještě silněji blbé a neohleduplné chování?
ve slušné společnosti existuje takový princip
přiměřenost sebeobrany
jestliže na fakáče zareaguju zapálením sousedova baráku, tak je to v civilizovaným světě prostě nepřijatelný
nic víc v tom není
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Fifík

27. 9. 2022, 10:49

Mex píše: 27. 9. 2022, 10:03 Takže ty vidíš jako jediné a správné a řešení na jeho blbé a neohleduplné chování reagovat eskalací a nasadit své ještě silněji blbé a neohleduplné chování?
A že by bylo možná lepší se s ním zkusit domluvit - takovou možnost jsi nezvažoval?
Jak se asi mají dohodnout s někým, kdo prohlašuje, že jediné východisko je bezpodmínečná kapitulace protistrany a postoupení okupovaných území?

Soused ti zabere půl zahrady a ty se s ním půjdeš domluvit, že ok ať si půl zahrady nechá, plus mu odevzdáš všechny nože, vidle a jiné věci kterýma se můžeš bránit?
prcek

27. 9. 2022, 10:58

Ono je to bohužel tak, že na mír musejí být dva, na válku stačí jeden.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
Fifík

27. 9. 2022, 10:59

bobik píše: 27. 9. 2022, 9:20
Fifík píše: 27. 9. 2022, 5:49 Hustý,.. RF vede nevyprovokovanou agresivní dobyvačnou válku na území svrchovaného státu, vraždí civilisty, ohrožuje jaderný elektrárny, porušuje naprosto všechny jím podepsané dohody a konvence. A i tady se najde řada lidí, co mu celkem nepokrytě fandí a ještě si plivnou na bránící se Ukrajinu. :?
Já jsem nikoho takovýho tady nezaznamenal.
Schovává se to většinou za relativizací jako - nejsem na ničí straně, jsem proti válce, chceme diplomatické řešení, nemíchat byznys a politiku, Američani taky bijou černochy! ...

Prostě je tu jasný agresor a ten kdo se brání. Dnes už nejde stát stranou.

Tohle kolovalo jeden čas jako vtip, ale dnes spíš smutná realita.
manual.JPG
bobik

27. 9. 2022, 11:18

Prostě je tu jasný agresor a ten kdo se brání. Dnes už nejde stát stranou.
Pořád mě není jasné, čemu to pomůže, když zchudneme. Čím zaplatíme tu biliardu na nové stíhačky pro naši pofidérní obranu proti Rusku?
Okolní státy ten ruský plyn na přímo berou, tak v čem spočívá ta naše vyjímečnost? Přeci nemůžeme věřit nějakému odruštění, když to koupíme přes několik překupníků? Rus na tom stejně vydělá. Jenom my proděláme. Snad stačí obchodní sankce na elektroniku, stroje a jiné vysoce užitné zboží.
Josef
Sponzor fora

27. 9. 2022, 11:22

Prý dva sourozenci. Pěkně dekuji za takového bráchu. Jednou mne nechá umírat hlady a zabaví mně všechen proviant, i večeři na stole. Podruhé přijde začne vraždit moji rodinu naprosto bezdůvodně. Mexi, Mexi...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2022, 11:25

Mex píše: 27. 9. 2022, 10:03 A že by bylo možná lepší se s ním zkusit domluvit - takovou možnost jsi nezvažoval?
Domlouvat se s Ruskem a vůbec hledět na Rusko pozitivně jsme (=my tady v Evropě) zkoušeli bezmála dvacet let, někteří ještě déle. Jelcin tvrdil, že nové Rusko bude demokratické a spravedlivé. Ba i Putin s tím souhlasil, cituji "Svoboda slova, svědomí, sdělovacích prostředků a vlastnická práva - tyto základní prvky civilizované společnosti stát spolehlivě zajistí“. Chtěli jsme tomu věřit, sám jsem také věřil, že s Ruskem půjde jednat a obchodovat, dokonce sám mám (měl jsem) v Rusku zákazníky. Nebylo to ani moc neuvěřitelné, Německo se po válce také změnilo. A najednou prd, okupace Krymu a to jen proto, že si Ukrajinci dovolili nechtít být těsně přimknutí k Rusku. Na čem se dá v takovém případě dohodnout?
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“