Co jste dneska bastlili?
tomík:
TME mělo stejný typ za stejnou cenu, ale pouze jeden kus skladem
objednal jsem u Mousera, odkud to je jsem neřešil
při objednání to hlásilo doručení 10.1.
...
rozměry - jsou uvnitř toho měniče, plastová krabice asi 25x35x15 cm, kondy mají pr. 77 mm x105 mm délky
...
rozměry - jsou uvnitř toho měniče, plastová krabice asi 25x35x15 cm, kondy mají pr. 77 mm x105 mm délky
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
To si děláš pxxxl ne

A CO jako ty kondíky z toho GME mají s těma původníma (teda kromě barvy

Mj, můžeš začít přemýšlet, PROČ asi ty původní mají ty šroubovací vývody pro oka a úplně jiný rozměry a ne ty censored (pro tohle použití) hračkoidní plíšky.
-
Loni jsem objednával u Farnella taky nějaký podobný elyty a Bournsy a neobvyklý polovodiče do Agie a Wahli, co neměli, tak taky u Mousera. Probíhalo to úplně stejně, přivezl to hnědý mužík až k dveřím a za cca stejnou dobu.testone píše: ↑6. 1. 2023, 12:32 tomík:
...
Prostě u "Velký Trojky" (digikey, mouser, farnell) to je obvyklé a hlavně není riziko, že přijde nějaké šílené čínské fake

Akorát je třeba, aby objednávka měla rozumný objem, jinak to vychází draze.
Pokud je ale třeba jistota, rychlost a jde o "nehobby" součástky, tak to bývá obvykle nejrozumnější volba.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, čínští padělatelé se zlepšují a jsou schopní podstrčit ty své hnusy i renomovaným obchodníkům. Už jsem zažil, naštěstí jsme to odchytili na výstupní kontrole, ale podle vzhledu a v první chvíli ani podle funkce se to nedalo poznat. Potvrdil to až skutečný výrobce podle rentgenu čipu.
Aleš Procháska
Zase by těch plíšků bylo pět paralelně, no, ale to je jedno, hádat se s tebou nebudu.Sancho Panza píše: ↑8. 1. 2023, 3:17To si děláš pxxxl ne?
A CO jako ty kondíky z toho GME mají s těma původníma (teda kromě barvy) společného?
Mj, můžeš začít přemýšlet, PROČ asi ty původní mají ty šroubovací vývody pro oka a úplně jiný rozměry a ne ty censored (pro tohle použití) hračkoidní plíšky.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Hitano nebrat !!!
Zase také zlá to neni, to by si sadlo
Podľa toho výbehu na konci si asi aj nástroj vyrábal na "kolene"
Ja som chcel osadiť okná na sklade a garáži pre záhradnú techniku. Jedno som osadil ešte pred mrazmi, a nikde som vtedy predrbal tie zaisťovacie kolíky. No hľadal som ich dobré dve hodiny, nenašiel som. Mal som silné nutkanie urezať 4 klince, na koniec spraviť zápich pre segerku aby nevypadli, a bolo by za 10 minút hotovo. No nakoniec som z toho jedného okna kolík vybral, našiel nejaký nerez, a skoro 5 hodín som sa s tým sral
už som asi starý

Ja som chcel osadiť okná na sklade a garáži pre záhradnú techniku. Jedno som osadil ešte pred mrazmi, a nikde som vtedy predrbal tie zaisťovacie kolíky. No hľadal som ich dobré dve hodiny, nenašiel som. Mal som silné nutkanie urezať 4 klince, na koniec spraviť zápich pre segerku aby nevypadli, a bolo by za 10 minút hotovo. No nakoniec som z toho jedného okna kolík vybral, našiel nejaký nerez, a skoro 5 hodín som sa s tým sral

- jova
- Kontaktovat uživatele:
Odvalováno normální odvalovací frézou. Možná nepatrně hází, ale takové výběhy mi dělali i ostatní moduly. Takže to asi bude něčím jiným, nejspíše tím jak vypadají zuby na krajním boku frézy a jak to berou postupně jeden, za druhým.
-
Btw - když už jsme u toho - nemáš čirou náhodou servisní listy z červenýno manuálu na 70 pro koulostroj 70-53.000?
Protože mě asi bohužel čeká ho nějak ubastlit

Stačily by řezy - prostě stejně jako je cokoli v jakýmkoli červeným origoš manuálu.
Ten starý , bez toho šneku, se mi dělat nechce - ikdyž je podstatně jednodušší.
-
Problém je v tom, že je třeba rozlišovat, jestli to je (má být) spirální šnek, nebo evolventní šnek a nebo šroubové kolo. Podle toho je třeba volit technologií a nástroje.
Protože frézovat tříchodý šnek, komunální odvalovací frézou nemůže dopadnout jinak - sice "něco"

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
chceš vékres nebo 3D na 102-53.00 ?Sancho Panza píše: ↑10. 1. 2023, 7:05
Btw - když už jsme u toho - nemáš čirou náhodou servisní listy z červenýno manuálu na 70 pro koulostroj 70-53.000?
Protože mě asi bohužel čeká ho nějak ubastlita nechce se mi to úplně vymýšlet z čistý vody - hlavně to vypadá, že ten šnekový náhon tý točny je dělaný jako cartridge - takže po odšroubování tý příložky na čele spodku, jde celý kolo i s tou hřídelí asi vytáhnout ven - ale mate mě, proč pak to vzadu pokračuje ven tou "trubkou" (špindlí).
Stačily by řezy - prostě stejně jako je cokoli v jakýmkoli červeným origoš manuálu.
Ten starý , bez toho šneku, se mi dělat nechce - ikdyž je podstatně jednodušší.

je to nemlich to samý jak u 70

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
-
no tě pxxxl, to mě teda pxxxxrtumlik píše: ↑10. 1. 2023, 8:47chceš vékres nebo 3D na 102-53.00 ?Sancho Panza píše: ↑10. 1. 2023, 7:05
Protože mě asi bohužel čeká ho nějak ubastlita nechce se mi to úplně vymýšlet z čistý vody - hlavně to vypadá, že ten šnekový náhon tý točny je dělaný jako cartridge - takže po odšroubování tý příložky na čele spodku, jde celý kolo i s tou hřídelí asi vytáhnout ven - ale mate mě, proč pak to vzadu pokračuje ven tou "trubkou" (špindlí).
Ten starý , bez toho šneku, se mi dělat nechce - ikdyž je podstatně jednodušší.mám k tomu přípravku i manuál, pošlu ti to do SZ,
je to nemlich to samý jak u 70![]()

To by bylo víc než super - protože bych to nemusel složitě vymejšlet a odměřovat (a odhadovat) pravítkem z těch sestav z tý červený knížky. A 70tkový rozměry pro zmenšení bych si jenom jednoduše odměřil z mašiny.
U mě je SE, takže buď přímo SE a výkresy (rozměry jednotlivých dílců) si pak vygeneruju sám, nebo nějaký rozumný export a nebo i pdf - zbytek bych řešil v poště ať to tu zbytečně neplevelíme.
Předem tisíceré díky.