náš CNC pracant
ahoj - díky. ovladane to je deskou od pana ing. Nevařila (firma Comets), motory serva TG Drives...jede to dva roky a musim zaklepat bez poruchy, software k desce skvělý.Pavelono píše:Ahoj koukam ze Bobik je peknej macekhezka prace a hezky velka dilna, Cim to ovladas?
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Osu X tahá jeden centrální kuličkový šroub? Při šířce portálu a poměrně malému rozestupu vozíků na bočnicích mě překvapuje, že to nedělá problémy.
Jinak samozřejmě super práce. Je vidět na první pohled, že mašinka je intenzivně nasazená ve výrobě, a tak to má být.
Jinak samozřejmě super práce. Je vidět na první pohled, že mašinka je intenzivně nasazená ve výrobě, a tak to má být.
Petr Spáčil
pravda , když klesne teplota v dílně pod 10° tak se mu v ose X nechce, ve vytemperovane mistnosti na min. 15° si nestezuje...Krutor píše:Osu X tahá jeden centrální kuličkový šroub? Při šířce portálu a poměrně malému rozestupu vozíků na bočnicích mě překvapuje, že to nedělá problémy.
Tak to tě lituji a lituji i tvé stroje než se zahřejí.trnkav píše:15° jsem v dílně v zimě neměl ani 1. Běžná teplota 2°, občas i 0. Člově si zvykne na všechno.
U mě to pod 20°C neklesne a to může venku mrznout až praskat.
Ja zacinam najprv stavbou dielne (dokonca dve dielne: jedna zamocnicko strojarska a druha na elektroniku). Neskor budem pokracovat jej vybavou a vo finale to bude stavba hobby CNC. Jasne, ze do dielne mam samostatny okruh kurenia. Dolezite je, ze manzelka si stale mysli, ze primarnou aktivitou je stavba rodinneho domu:) Z tohto vidiet ake je taketo hobby casovo a financne narocne...
stroji v samostatne mistnosti zatopime elektrikou na 15°, ve velke dilne je ale i 0...predloni jsem koupili teplovzusny agregat ktery by pak mel zatopit jen kdyz chceme, vytopi velky prostor behem chvilky a topis jen kdyz tam chces....problem je ze jsme to jeste nezapojili...letos to mozna zrealizujembobik píše:Teda já vymrznu když mám v dílně 15°C. Vy děláte při menší teplotě?
Já má výhodu, že moje CNC ohřeje moji malou dílničku (3x3m) při provozu asi 1° za hodinu.

foto agregatu ..cena byla 5tis...ma to horak na plyn nebo olej..vyrobce PŠPH Bratislava v roce 1977 ..tož uvidíme