Je možné že ten soustruh je nastavený na whitworthův závit?
Jakou čínu .... zkušenosti
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Kde se to přehazuje na metrické??
https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Inzerát je veľmi podivuhodne preložený. Píše tam že predáva sústruh Myford po svojom zosnulom otcovi. ALE na predaj má ďalšie dva sústruhy. Okrem toho, ten Myford má na jednom z obrázkov britskú vidlicu do zásuvky.
Citujem z jeho inzerátu na Hrotový sústruh Harrison M300
330 mm hojdačka nad posteľou je správne in English "Swing over the bed", preložil by som to ako "točný priemer nad lôžkom".635 mm/25" medzi stredmi
330 mm hojdačka nad posteľou
Medzera, kyvná medzera 480 mm
Ďalší riadok je pravdepodobne v English "swing over the gap" - "točný priemer nad medzerou [ktorá vznikne vybratím časti lože]"
Veľmi dobre som sa pobavil.
A mám taký silný pocit že je tam veľmi vysoká šanca že je to podvodník.
Už je to sice starší příspěvek, ale mohu se zeptat co se má seřizovat při změně univerzály? Příruba na které je univerzála upnuta je v jednou kuse s vřetenem... Běžně měním třeba 3 a 4 paknu a nic neseřizuju a na přesnost nemám námitek... neberte to prosím jako rýpání, rád bych se poučil.pafik píše: ↑1. 2. 2024, 8:40 Vypadá to jako klon populární CMJxxx. Ze stejné stáje bude i ten Cyrrtec. Vypíchnu jedinou špatnou věc, pro mě podstatnou. Univerzála je napevno s osou vřetene. Ne že by nešla sundat, ale zůstává tam deska. Takže jakákoliv výměna univerzály znamená nové seřizování. Nebo to úplně předělat.
Cyrrtec Profiturn 2560 VBLCE
Paulimot F-205V
Paulimot F-205V
protože příruba a různé universálky nebudou slícované na přírubu a bývá tam malá vůle.
Po nasazení universálky se upne broušená tyč a "doklepe" se to na nulovou házivost - tedy tříčelisťová universálka, u čtyř to nedělám.
A pokud to není "levná" universálka, tak po doklepání by měly mít nulovou házivost i jiné upnuté průměry.
Projeví se to když stáčím část kulatiny, otočím a stočím zbývající kus - pak mi sedí průměry na sebe. Pokud vyrobím kus na jedno upnutí, tak bych doklepávat nemusel.
Po nasazení universálky se upne broušená tyč a "doklepe" se to na nulovou házivost - tedy tříčelisťová universálka, u čtyř to nedělám.
A pokud to není "levná" universálka, tak po doklepání by měly mít nulovou házivost i jiné upnuté průměry.
Projeví se to když stáčím část kulatiny, otočím a stočím zbývající kus - pak mi sedí průměry na sebe. Pokud vyrobím kus na jedno upnutí, tak bych doklepávat nemusel.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů