Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Ahoj lezim s silenou chripkou, ale minuly tyden jsem pro kamarada delal opravu bicí pružiny na historickou lever action opakovacku Bullard 1886
Puvodni se nedochovala, tak volná tvorba z toho co se dalo sehnat.
V pazbe nebylo misto, puvodne jsem chcel udelat kostku a v ní uchytit pruzinu šrouby, bohuzel se neveslo, tak svařit a nevyhřát. No funguje to parádně
A je to bez zásahu do puvodniho stavu, aby to slo někdy pokud se sežene origo vrátit
Puvodni se nedochovala, tak volná tvorba z toho co se dalo sehnat.
V pazbe nebylo misto, puvodne jsem chcel udelat kostku a v ní uchytit pruzinu šrouby, bohuzel se neveslo, tak svařit a nevyhřát. No funguje to parádně
A je to bez zásahu do puvodniho stavu, aby to slo někdy pokud se sežene origo vrátit
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nevíš prosím co by to konkrétně mohlo být za firmu? Chtěl bych jim poslat poptávku.Sajmon píše: ↑13. 8. 2024, 7:46Česká Lípa, kdysi se tu vyrábělo 98% celosvětové produkce.prochaska píše: ↑12. 8. 2024, 3:40 Tak jsem si koupil PUR trubičku průměr 3 mm. Méně obvyklý průměr, marně jsem ji několik hodin sháněl po celém světě, nikde nebyla skladem, dodání do čtrnácti dnů a tak, jenže já ji chtěl co nejdřív. Nakonec jsem si ji nechal poslat z Anglie. Trubička dorazila a ejhle co bylo na štítku![]()
Aleš Procháska
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To mě nenapadlo
Kolem hadice od vysavače mám postavené zařízení na zkoušení dýchacích přístrojů a EN požaduje zkoušení vzduchem o teplotě dechu. Je to sice blbost, protože je to ve vodě a vzduch se na dalších deseti centimetrech zase ochladí na teplotu vody, ale norma to vyžaduje a certifikační autorita kontroluje, tak to ještě kontinuálně měřím platinovým teploměrem a výsledky protokoluju 
Aleš Procháska
jsem si rikal, jestli to je levne vylepseni(hadice od vysavace) pro potapece, hledajici ve studenym baltu treba nejaky ty trubky 
t.
t.
prochaska píše: ↑27. 8. 2024, 11:51 To mě nenapadloKolem hadice od vysavače mám postavené zařízení na zkoušení dýchacích přístrojů a EN požaduje zkoušení vzduchem o teplotě dechu. Je to sice blbost, protože je to ve vodě a vzduch se na dalších deseti centimetrech zase ochladí na teplotu vody, ale norma to vyžaduje a certifikační autorita kontroluje, tak to ještě kontinuálně měřím platinovým teploměrem a výsledky protokoluju
![]()
Vono to jde i polosuchým ,víš jak si ho správně zahřát
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
nestačí na malém podélném posuvu odskočit? ideálně podle hodinek..
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
U rozumných soustruhů mívá redukční převodovka počet zubů dělitelný třemi (a čtyřmi), takže mě napadá dát páku redukce do mezipolohy, otočit univerzálou o třetinu otáčky (což se na třípaknovce dobře pozná) a zase zařadit. Jestli nemysleli tohle?
Aleš Procháska
Netuším, ale asi ne. Mám čínu, a muselo to jít na ní udělat, jinak bych to přešel. Ale je to dobrej nápad, mrknu na to. Ale zase, vůle v převodech do toho bude kecat.
Já mám jakousi představu, udělat speciální držák s dorazama, že bych vždycky pootočil obrobkem v univerzále, ale to jsem vymyslel jako náhražku, takhle to v tom videu nebylo.
Já mám jakousi představu, udělat speciální držák s dorazama, že bych vždycky pootočil obrobkem v univerzále, ale to jsem vymyslel jako náhražku, takhle to v tom videu nebylo.