zapojení SSR
Ahoj, takový dotaz
mám tohle SSR relé, které spíná topné spirály v obvyklé síti 400/230V
https://www.fotek.com.tw/en-gb/product/1026
jak je myšleno to zapojení, že může být na vstupu 550V
bude fungovat i v síti 690/400V za předpokladu, že na svorky K1 je fáze L1, K2 je L2, K3 je L3
a na výstupu na L1 je připojená topná spirála č.1 na N na L2 spirála č.2 na N a na L3 spirála č.3 na N tedy mezi K1 a L1 bude fázové napětí 400V?
děkuji za názory
mám tohle SSR relé, které spíná topné spirály v obvyklé síti 400/230V
https://www.fotek.com.tw/en-gb/product/1026
jak je myšleno to zapojení, že může být na vstupu 550V
bude fungovat i v síti 690/400V za předpokladu, že na svorky K1 je fáze L1, K2 je L2, K3 je L3
a na výstupu na L1 je připojená topná spirála č.1 na N na L2 spirála č.2 na N a na L3 spirála č.3 na N tedy mezi K1 a L1 bude fázové napětí 400V?
děkuji za názory
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
No zda se mi, že deklarované maximum 550V mezifázově je tak nějak menší než těch 690V co chceš
Odhad je, že bude únik pracovního kouře a jak všichni víme, elektronika jede na kouř a pokud uteče, nefunguje 

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Dobře, děkuji za názor
Nicméně je to správně? Nebude tam jen 400:V ?
Nicméně je to správně? Nebude tam jen 400:V ?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
A říká ti něco sdružené napětí

Jednoduše, mezi fázema bude 690 voltíků, mezi fází a "nulou" bude 400
Co spínáš? Myslím že L1 a L2 a L3, tak si odpověz co mezi nima bude

Dobře, a co se stane když zapojim jen jeden kontakt? Tzn zapojit jen L1 a zátěž proti zemi?
Bude to spinat ?
A pokud bych zapojil vsechny 3 kontakty na L1 a tři spirály proti zemi, bude to spinat?
Bude to spinat ?
A pokud bych zapojil vsechny 3 kontakty na L1 a tři spirály proti zemi, bude to spinat?
No podle toho co píše, tak to fungovat bude asi bez kouře. Píše, že má každou spirálu proti nule, tj. spíná 3 napětí 400V takže to není zapojení jako na obrázku výše. Otázkou však je, jak to číňan udělal vevnitř, jestli to je jeden čip nebo 3 samostatný. Pokud to je na jednom čipu, moh by to bejt problém, když se tam ty fáze potkaj vedle sebe.
Pokud bys to nějak řešil, mám tady navíc několik 1f značkovejch SSR Crydom 600Vst / 50A na chladiči s uchycením na DIN lištu.
Pokud bys to nějak řešil, mám tady navíc několik 1f značkovejch SSR Crydom 600Vst / 50A na chladiči s uchycením na DIN lištu.
Přesně tak, izolační pevnostjenicek píše: ↑9. 2. 2025, 6:12 No podle toho co píše, tak to fungovat bude asi bez kouře. Píše, že má každou spirálu proti nule, tj. spíná 3 napětí 400V takže to není zapojení jako na obrázku výše. Otázkou však je, jak to číňan udělal vevnitř, jestli to je jeden čip nebo 3 samostatný. Pokud to je na jednom čipu, moh by to bejt problém, když se tam ty fáze potkaj vedle sebe.

Jen teda, kdyz spinas tri spirály proti nule najednou, kolik poteče nulou?

Von tam cinam ma nakreslenou krabičku load a už nepiše co tim myslel

Na to jsem u čimana zvyklej, jen ten obrazek vubec nic k Rasově otazce nevysvetluje

obrázek 1: originál zapojení - tedy jinak než je v datasheetu od číňana
obrázek 2: Zapojení A, kdy na cca 2násobné napětí jsou připojeny dvě spirály seriově
obrázek 3: Zapojení B, kdy na jedno SSR je přivedena pouze jedna fáze a na SSR2 přivedena fáze L2 na SSR3 fáze L3
Otázkou je jak je myšleno Čínských 550V, varianta A a B bude fungovat?
To že číňan udává zapojení uplně jiné, u kterého by došlo k průrazu SSR téměř jistě je věc druhá..
jinak děkuji za nabídku SSR, já mám verzi 100A a potřebuju jich 100ky kusů, proto se ptám jestli to bude, či nebude fungovat než objednám stovky stykačů na patřičné napětí, kde budu mít jistotu, že to fungovat bude