Ještě to srovnání můžu popsat jinak. Mám dvě mašiny proti sobě, v jedný olej, v druhý emulzi.
Přijdu k oleji, zapnu, teče, čistej, a od doby co jsem to naplnil jsem nemusel dolívat. Skončím, vypínám mašinu, nechám to stýct, odcházím. Až zas potřebuju dělat, uklidim stůl od špon. Kolem nic nemám, používám krytování. Na stole co spláchnu litinovej prach z předešlýho vyvrtávání, keterej se stihne usadit v přepadovým korytě kde ho před vtekem do nádrže ještě podrží magnet.
Přijdu k emulzi, zapnu mašinu, protočím sajrajt, podotýkám že litinu mám na obou strojích. Po chvilce mi začne chrčet čerpadlo, doleju 20l, aby byla plná bedna resp. aby to šlo přes přepážky. V tu ránu je z tý čistý emulze hned sajrajt, protože bych to musel celý vylejt a tu plastovou bednu vyčistit. Jenže po dvou klikách je to zase sajrajt. Mám krytování, takže okolí stejný. Skončím, počkám až to odteče, většinou až jdu domů beru hadr, otírám lože lícní desky, sklíčidla. Pak beru hadr od oleje, snažím se tím olejem všechno potřít. Pod 300kg vřeteníkem se kterým se posouvat moc dobře nedá to bude zase v lepším případě černý jak to bylo předtím. Pokud to neudělám vydrží to po emulzi mastný tak tejden, a pak se začnou objevovat rezavý fleky, takže beru mastnej hadr a pucuju je dokud to jde.
Za tejden nebo měsíc, je to jedno, přijdu k mašině, pustím, olej teče, čistej, neřeším, dodělám odcházím. Pustím druhou mašinu s emulzí a koloběh viz výše.
Jde o to, jak často se to používá, pokud ta mašina jede každej den, voda bude v pohodě, pokud se používá jak u mě, jen když je potřeba, tak je voda jen pro zlost.

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...