Není nad to, když se mašina dostane do dobrých rukou.
Pořízení frézky
Tak teď jsem trochu znejistěl. Je to pochvala nebo ironie?
Dotaz na použití vyvrtávací hlavy VHU 36. Mluví se u ní o možnosti obrábění čelních ploch. Lze ji použít také jako fly-cutter nebo je to čuňárna?
A ještě k nastavení DRO.
Jsou nějaké standardní směry orientace os? Tj. kde je plus u jednotlivých os? Ať to nastavím správně a nezvykám si na nestandardní orientaci.
No vhu bych jako flycutter nepouzilmiv píše: ↑11. 3. 2025, 3:19Tak teď jsem trochu znejistěl. Je to pochvala nebo ironie?![]()
Dotaz na použití vyvrtávací hlavy VHU 36. Mluví se u ní o možnosti obrábění čelních ploch. Lze ji použít také jako fly-cutter nebo je to čuňárna?
A ještě k nastavení DRO.
Jsou nějaké standardní směry orientace os? Tj. kde je plus u jednotlivých os? Ať to nastavím správně a nezvykám si na nestandardní orientaci.
viewtopic.php?p=506146#p506146
Ja plus a minus ingnoruju, myslim ze je to jedno
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Jednoznačně je to pochvala !miv píše: ↑11. 3. 2025, 3:19Tak teď jsem trochu znejistěl. Je to pochvala nebo ironie?![]()
A ještě k nastavení DRO.
K té orientaci. U CNC platí že nula se dává // jsou stroje a situace kdy to není možné // na pravý, zadní, horní roh obrobku. Když jedeš nástrojem doleva, k sobě a dolu tak jedeš do minusu.
-
zverodoktor
A kam jinam? Jako Mirek to mít nemohu, na to nemám centimetry. Jediné, co by bylo opravdu vyhovující, by bylo výkyvné rameno. Ale to až později.
Dnes jsem se začal učit s VHU36. Zatím bez nože - jen zkouším, jak se to nastavuje atd.
Mám dotaz k automatickému posuvu. Je opravdu nutné zablokovat otáčení brzdícího kroužku pomocí zapřené tyčky (která je v příslušenství). Nebo mi něco uniká?
Mám dotaz k automatickému posuvu. Je opravdu nutné zablokovat otáčení brzdícího kroužku pomocí zapřené tyčky (která je v příslušenství). Nebo mi něco uniká?