Ahoj kluci třeba to bude pro někoho inspirace?
Před pár lety jsem kamarádovi sehnal pěknou mrazírenskou nástavbu z auta
Chtěl si z ní udělat chatičku v lese a i jsem mu ji tam tenkrát pomáhal stěhovat . Kamarád bohužel zemřel a dědicově mi ji nabídli, k odkoupení
V garáži doma nemám k hnutí . Potřeboval jsem někam dát traktůrek a věci k němu .
Tak jsem nástavbu koupil , s plánem udělat si další garáž .
Nástavba je rok výroby 1995 a je to tedy kvalita (to se ještě dělalo na věky a ne jak dnes vše na pár let) veškeré kování olemovaní v nerezu neskutečně masivní zateplená podlaha. A ještě pod ni , ze spodu probíhají traverzy .Vše zatepleno izolace purpěna .Nástavba je samonosná. Rozměry uvnitř! Délka 6,2 šíře 2,46 výška 2,48m
Problém byla přeprava . Dostat se do lesa .Také váha nástavby 2tuny . Chtělo to pořádnou ruku ,ale auto nesmělo být moc velké aby projelo do lesa ,kde bouda byla. Další problém , že po naložení už to byla výškou nadměrná přeprava. Tak jsme to riskli a vyšlo to bouda je doma . Na dvoře jsem ji ustavil do roviny na patkách a udělal do ní nájezd a parkuji v něm traktůrek . Měl jsem obavu jestli nebude problém s podlahou traktůrek má ustrojený , s čelákem ,lžící a podkopem 2tuny .No probléma! Do téhle nástavby bych klidně mohl dat sv18 a k ní FA3U a nebyl by žádný problém . Foto nakládky v létě
GARÁŽ S DÍLNOU V KONTEJNERU? V CHLAĎÁKU ANO :-)
Ahoj.
len taký postreh - nechcem pokaziť náladu nikomu len moje skúsenosti.
Ja som mal dlhé roky v lodnom kontajnery stroje. No prežil som stým , ale nie je to ono. Predsa tá podlaha je z kovu. Je cítiť na podlahe pri obrábaní tlkot stroja ako ide./SV18RA/. Nie je to pevná podlaha. A tie kontajnery lodné majú taktiež zosilnenú podlahu, a predsa. Je to len núdzovka.
len taký postreh - nechcem pokaziť náladu nikomu len moje skúsenosti.
Ja som mal dlhé roky v lodnom kontajnery stroje. No prežil som stým , ale nie je to ono. Predsa tá podlaha je z kovu. Je cítiť na podlahe pri obrábaní tlkot stroja ako ide./SV18RA/. Nie je to pevná podlaha. A tie kontajnery lodné majú taktiež zosilnenú podlahu, a predsa. Je to len núdzovka.
Tohle byly cesty našich rodičů. Upravené boudy, přistřešky a jiné pelechy. Dnes už lze za relativně dostupné peníze sehnat i menší montované haly. Za umistění do lesa by měl původní majitel přijít do pekla. Navíc pokud tam vozili maso, tak už navěky bude smrdět a dost smrdět. Koupil jsem v nerozumu řeznické červené přepravky v počtu větším než velkém, všechny nakonec vyhozené nebo rozdané zadara. 10x jsem je vapkoval vařící vodou i chemkou, ale sádlo z toho smrdělo furt.
Stanik84 : ano máš pravdu tenhle Manitou obrovsky novy JCB maji i u mě vedle v Jzd ale ten by mi to tam nedal málo místo okolo na manipulaci škoda noelbarto píše: ↑24. 3. 2025, 8:24Tohle byly cesty našich rodičů. Upravené boudy, přistřešky a jiné pelechy. Dnes už lze za relativně dostupné peníze sehnat i menší montované haly. Za umistění do lesa by měl původní majitel přijít do pekla. Navíc pokud tam vozili maso, tak už navěky bude smrdět a dost smrdět. Koupil jsem v nerozumu řeznické červené přepravky v počtu větším než velkém, všechny nakonec vyhozené nebo rozdané zadara. 10x jsem je vapkoval vařící vodou i chemkou, ale sádlo z toho smrdělo furt.
Ahoj Tiberius : souhlas plechový kontejner je uplně nahovno. V létě na chcípnutí , v zimě zima vlhko voda teče po stěnách.To je k ničemu
Ale ty nečteš celý můj příspěvek !!
Můj kontejner je ocelový rám kompletně stěny strop podlaha zateplený stříkanou pur pěnou !!!!!
Moje podlaha skladba podlahy zespodu : traverzy na nich pozinkovaný silnýplech potom stříkaná pur pěna 8cm v ní rám a potom spešl masiv 5cm dřevotříska a na ni litý epoxid Ta podlaha se ani nehne je stavěna na 12Tun !!
Přikládám foto štítku výrobce
Elbarto čágo : ano máš pravdu masňácké nástavby nebrat to maso tam opravdu smrdí navždy!! Dělal jsem i pro řezníka vím o čem mluvíš
V té moji žádné maso nevozili pouze palety
V tom že je to řešení našich babiček nemáš pravdu ! Dnes je hodně lidí co bydlí v upravených kontejnerech . Neříkám , že je to ideální
Chtěl jsem jen ukázat, jak je možné si rychle pořídit na dvoře u domu šikovnou , celozateplenou , s vysokým stropem, s vysokou nosností podlahy a za pár korun (40t) a bez stavebního povolení !!! krásnou dílničku !! Budou brzo fotky
Jen bych ještě chtěl dodat toto : stavební povolení na výměnu stávajícího oplocení za nový protože sousedíme z obci mi trvalo vyřízení 2roky ! Stavební povolení na garáž mi řekli minimálně 2az 3 roky . Stavební povolení na dům (můj soused vedle ) 5,5roku
A jelikož nám někdo teď v prosinci zapálil garáž !!!
Je toto krásné okamžitě rychlé řešení !!! Mám dílničku a stavební povolení nepotřebuji
Těch nástaveb je spousta druhů a nabízeli mi všelijaké .Já jsem si počkal na tutu konkrétní. Chtěl jsem vyšší strop, kvalitní zateplení , s vysokou nosností podlahy nezničenou. Vybíral jsem ji původně pro kamaráda a nakonec skončila řízením osudu zase u mě. Musím říci , že jsem nad očekávání spokojený
Foto štítku
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
ahoj.
Ja čítam podrobne. a verím že sa to dá len som napísal môj postreh. ja som 7 rokov pracoval zo sústruhom v kontajnery. a prikladám aj údaje . Lodný kontajner je tiež zosilnený s maximálnou nosnosťou 30 ton. aj tam je poriadna podlaha ale ja som nemal poriadny základ len na 4 betónových podstavcoch to stálo. 500x500 betónová kocka / tá z komunistického chodníka/ krútilo sa to aj tak/ keď bola zima dvere sa zatvárali pohode, ako sa zohrialo už sa trošku priečili.
od oka ten lodný je oveľa robustnejší. ale na chodenie podlaha sa ni nepohla , ani vtedy keď som sústruh jedným pajsrom zdvihol na plechu 150x150x10. kým som nepodtlačil rúry na transport
údaje na dverách
celková maximálna váha 30480 kg
užitočná nosnosť 28 140 kg
Ja čítam podrobne. a verím že sa to dá len som napísal môj postreh. ja som 7 rokov pracoval zo sústruhom v kontajnery. a prikladám aj údaje . Lodný kontajner je tiež zosilnený s maximálnou nosnosťou 30 ton. aj tam je poriadna podlaha ale ja som nemal poriadny základ len na 4 betónových podstavcoch to stálo. 500x500 betónová kocka / tá z komunistického chodníka/ krútilo sa to aj tak/ keď bola zima dvere sa zatvárali pohode, ako sa zohrialo už sa trošku priečili.
od oka ten lodný je oveľa robustnejší. ale na chodenie podlaha sa ni nepohla , ani vtedy keď som sústruh jedným pajsrom zdvihol na plechu 150x150x10. kým som nepodtlačil rúry na transport
údaje na dverách
celková maximálna váha 30480 kg
užitočná nosnosť 28 140 kg
našiel som ďalšie foto, len zo sťahovania. ale je vidieť kontajner. dole je poriadny profil aj hore spevnené v rohoch.
treba tam pod kontajner urobiť dobrý základ , len toľko moja rada aby bola spokojnosť. tým som vlastne nič viac nechcel poradiť. myslím to v dobrom. ako radu. ak to nemá byť dočasné.
Ako vážne to nemyslím zle , nakoniec aj od teba mám radu na tie palety, a hneď ako som sa po prečítaní pozrel. išiel som a hodil som stroje na betón. a fakt boli niektoré len také slabučké.
treba tam pod kontajner urobiť dobrý základ , len toľko moja rada aby bola spokojnosť. tým som vlastne nič viac nechcel poradiť. myslím to v dobrom. ako radu. ak to nemá byť dočasné.
Ako vážne to nemyslím zle , nakoniec aj od teba mám radu na tie palety, a hneď ako som sa po prečítaní pozrel. išiel som a hodil som stroje na betón. a fakt boli niektoré len také slabučké.
Ahoj Tiborius 
Ano máš pravdu . Chce to základ , na čem to bude sedět
Já měl štěstí po odhrnutí hlíny na dvoře , v místě kde jsem chtěl postavit nástavbu,se objevila původní cesta , k bývalé stodole ,co kdysi někdo zboural ale cestu tam nechal
Krásný betonový panel přesně veliký , jak bouda tak jsem ho na nej prdnul a paráda prostě neuvěřitelné štěstí
No vidíš radím ti s paletami a ted nedávno jsem udělal takovou kravinu . Jak jsem přivezl radialku cca2,5t ve spěchu jsem nemohl najít eurovky a tak ji dal na dvě palety napříč a o malinko slabší než klasika eurovky . Tak nevim , nevim nemám z toho dobrý pocit aby to neprasklo. Budu ji muset nějak vzadu pod sloupem opatrně malinko prizvednout a alespoň tam dat kus kotlového plechu , aby se na paletě váha více roznesla

Ano máš pravdu . Chce to základ , na čem to bude sedět
Já měl štěstí po odhrnutí hlíny na dvoře , v místě kde jsem chtěl postavit nástavbu,se objevila původní cesta , k bývalé stodole ,co kdysi někdo zboural ale cestu tam nechal
Krásný betonový panel přesně veliký , jak bouda tak jsem ho na nej prdnul a paráda prostě neuvěřitelné štěstí
No vidíš radím ti s paletami a ted nedávno jsem udělal takovou kravinu . Jak jsem přivezl radialku cca2,5t ve spěchu jsem nemohl najít eurovky a tak ji dal na dvě palety napříč a o malinko slabší než klasika eurovky . Tak nevim , nevim nemám z toho dobrý pocit aby to neprasklo. Budu ji muset nějak vzadu pod sloupem opatrně malinko prizvednout a alespoň tam dat kus kotlového plechu , aby se na paletě váha více roznesla
Ahoj draku
Konečně začínáš otáčet názor

Máš dobrý nápad ! Proč si ke strojařině ještě ve volných chvilkách nepřivydělat žonglováním , nebo prodejem cukrové vaty
Jako stavař víš , jak dlouho trvá vyřízení stavebního povolení a kolik stojí výstavba a jak dlouho trvá
Chtěl jsem ukázat ,že je možné pořídit si dílničku bez stavebního povolení, bez základů, za 40t , zateplenou ,s podlahou s vysokou nosností ( ( znovu zdůrazňuji že u mě je skladba podlahy originální od výrobce zespodu taková : po celé délce boudy dvě traverzy cca 140cm od sebe a na nich jsou po celé délce příčná ocelová žebra.A teprve na nich ,na těchto žebrech je posazeny celý rám boudy který tvoří i podlahu je to zalité v purpěně a teprve následuje nějaká spešl deska a na ni litá podlaha ! Jo ještě je ze spodu je pozink plech ) ) Dilničku máš okamžitě na pozemku klidně ten den co ji koupíš! Musím zdůraznit , že je třeba koupit si ten správný typ! A v žádném případě, jak jsi ostatně sám zmínil ne , z maso průmyslu !
Tak dnes jsem ve stropu vymontoval 3 zapuštěná původní žárovková svítidla 24v
Původní krkavicí se mi podařilo ve stropu protáhnout nové kabely na 230V
Do otvorů po světlech jsem dal pomocnou kovovou mřížku z pletiva ,aby mi pěna , kterou jsem tam nastříkal držela a nespadla dolu .
Zítra ji , až vytvrdne zaříznu zároveň se stropem
Namontoval jsem na strop světla co mi zbyly , takové ty diodové čtverce 60x60cm do podhledu Když se zadaří zítra rosvítím
Ahoj kluci
Já teď měl moc práce a také nemoc
Tak ted jsem finišoval. Nastěhoval jsem ponk a skříně
Tak konečně jsem dnes slavnostně rozsvítil . Zatím na prodlužovák. Zítra dodělám alarm . V týdnu zakopu přívodní kabel 400v a také musim promyslet kam kamery
Po pravé straně mám krásně místo , že projdu kolem zaparkovaného traktoru a dokonce i otevřu dveře skříní do boku .Vyšlo to s tím místem na nachlup jsem moc spokojený i vzadu u ponku mam krásně místo .
Já teď měl moc práce a také nemoc
Tak ted jsem finišoval. Nastěhoval jsem ponk a skříně
Tak konečně jsem dnes slavnostně rozsvítil . Zatím na prodlužovák. Zítra dodělám alarm . V týdnu zakopu přívodní kabel 400v a také musim promyslet kam kamery
Po pravé straně mám krásně místo , že projdu kolem zaparkovaného traktoru a dokonce i otevřu dveře skříní do boku .Vyšlo to s tím místem na nachlup jsem moc spokojený i vzadu u ponku mam krásně místo .