Preco nie. Ja mam dost zlu skusenost so spinanym zdrojom z Ali, uz dva mi nefunguju, treti nemam chut kupovat.
A co to vlastne je, poriadny zdroj.
Ja som zdroj vcera vecer len tak na rychlo zbastlil. Trafak s mostikom, k nemu som pripojil vyhladzovaci kondik 2200uF/100V a PWM z Ali.
Pekne to reguluje , mam k tomu zapojeny digi panelovy V-A meter. Trochu je ten zdroj makky, ale inac funguje.
BFW 40/E 10 min chodu max.
- Zdenek Valter
Asi není důvod aby to nefungovalo, ale jak sám píšeš je to měký zdroj.terasky píše: ↑20. 4. 2025, 6:51 Preco nie. Ja mam dost zlu skusenost so spinanym zdrojom z Ali, uz dva mi nefunguju, treti nemam chut kupovat.
A co to vlastne je, poriadny zdroj.
Ja som zdroj vcera vecer len tak na rychlo zbastlil. Trafak s mostikom, k nemu som pripojil vyhladzovaci kondik 2200uF/100V a PWM z Ali.
Pekne to reguluje , mam k tomu zapojeny digi panelovy V-A meter. Trochu je ten zdroj makky, ale inac funguje.
Otázka je zda není problém v tom původním zdroji právě s tím trafem.
Já jsem si téměř na 90% jistý, že jsem ten zdroj už opravoval, nicméně jsem dokumentaci k této činnosti nikde neašel

Nicméně byl tam podle mne problém právě s tím trafem - má pravděpodobně nějakou tepelnou pojistku, která po čase většího zatížení vypne a po ochlazení se vrátí.
Zdá se mi to pravděpodobné, protože jsem asi žádný zásah do elektroniky nedělal.
Schéma jsem si dělal asi někam na papír a už ho dál nepřekreslil třeba do Eagle.

Pavka mi tenkrát na to věnoval i PWM nicméně nakonec jsem si pořídíl SIEG X2,7L a tahle mašinka od Proxxona se dostala na druhou kolej

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Trafko ma jadro cca 3.1 x 3.2 cm = 10,85 cm2, to umocnis na2 a mas tych 100W. Co je podla mna strasne malo, kedze vreteno ma max. prikon 250W.
Mam aj PWM reg a spinany zdroj, ale ten ma len 24 V. Aby mi ruke nezhorela, tak som nastavil oba zdroje na 10 V. Pri tom trafkovom som rukou udrzal vreteno, pri tom spinanom to uz neslo. Uplne iny krutak to malo.
Mam aj PWM reg a spinany zdroj, ale ten ma len 24 V. Aby mi ruke nezhorela, tak som nastavil oba zdroje na 10 V. Pri tom trafkovom som rukou udrzal vreteno, pri tom spinanom to uz neslo. Uplne iny krutak to malo.
- Zdenek Valter
No tak vidíšterasky píše: ↑20. 4. 2025, 8:37 Trafko ma jadro cca 3.1 x 3.2 cm = 10,85 cm2, to umocnis na2 a mas tych 100W. Co je podla mna strasne malo, kedze vreteno ma max. prikon 250W.

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován