k tomuto tématu, tedy čelního zapichování, potažmo vypichování otvorů jsem nedohledal žádnou diskuzi ani materiály, tak si dovolím otevřít. Je to docela téma trochu speciální, tak by mě zajímal názor a rady zkušených, jak a co správně nastavit a používat.
1) Především se jedná o nějaké optimální vhodné řezné podmínky, také otáčky a posuv. Není to myslím úplně shodné jako při standardním upichování.
2) Jak nůž optimálně a správně nastavit? Myšleno kolmost a výška od osy obrábění. Případně optimální vybroušení a podbrusy u konvenčního (pro plátky to pochopitelně neplatí)

3) Další bod je, zdali je možné při vypichování plně dojet skrz (podle mého to asi moc vhodné není a mohlo by to zrasovat kudlu nebo vypíchnutý kus by mohl vyletět?

Je to teď pro mě hodně aktuální téma, tak bych rád diskutoval a případně posbíral pár tipů od těch, co už to vychytali. Konkrétně jde třeba o vypichování otvorů v rozmezí od 60 do 120 mm do ocelových placek průměru 180 až 250 mm a tloušťky od 20 do 30 mm. Ale pochopitelně i jiných. A teď babo rad'

P.S. že jde o speciálně do oblouku vybroušené nože/držáky s rozsahem pro různé průměry je jasné. Setkal jste se třeba někdo s tím, že jste něco takového vybrušovali? Třeba na Kameníčku?