Propojení servomotoru a LinuxCNC
neviem ,ci sa mi bude chciet -som dost lenivy od prirody
ale mozno sa premozem...zvedavost mi neda
mam to uz namontovane pod sustruhom a dufal som, ze to nebudem musiet davat na stol- ale asi sa tomu nevyhnem, lebo merat to pod stolom nejde - minimalne zmeriam tie realne prudy , ~50 mA na jeden vstup je proste vela a zvlat ma udivuje udaj z manualu:
este pockam , ci to vnutro driveru pozrie oscar. ale svrbia ma prsty a asi to rozoberiem tiez
ale mozno sa premozem...zvedavost mi neda
mam to uz namontovane pod sustruhom a dufal som, ze to nebudem musiet davat na stol- ale asi sa tomu nevyhnem, lebo merat to pod stolom nejde - minimalne zmeriam tie realne prudy , ~50 mA na jeden vstup je proste vela a zvlat ma udivuje udaj z manualu:
pritom sa to toci v realeAll step and direction outputs are buffered 5V signals that can drive 24 mA.
All outputs support differential mode to reduce susceptibility to noise.
este pockam , ci to vnutro driveru pozrie oscar. ale svrbia ma prsty a asi to rozoberiem tiez
Pokud je můj předpoklad správný, tak předpokládám, že v driveru je klasická dioda na ochranu diody v optronu. Tudíž pokud bude na výstupu logická 1, tak diodou v optronu bude protékat pár mA. Pokud bude na výstupu logická 0, dojde na výstupu k přepólování, bude tam -5V. To znamená, že přes tu ochranou diodu ten výstup z Mesy budeš posílat defakto do zkratu.
Chudák Mesa.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
tak je tam 24 Ohm odpor = 24x10^0 (R76)
a je tam D17 - co by teda mala byt dioda, ale vyzera ako tranzistor = asi bude tranzistor - na baze je ten 24 Ohm odpor a az odtial ide z kolektoru do U9 (optocleny)
cize to nebude celkom ako predpokladas s tou diodou, ale daleko nebudes
ta schema z manualu je asi z doby, ked zacinali vyrabat a odvtedy to nechavaju tak..
suciastky nejde poznat, nemaju oznacenie ,alebo su tak kvalitne pokryte lakom
budem to musiet zmerat multimetrom
a je tam D17 - co by teda mala byt dioda, ale vyzera ako tranzistor = asi bude tranzistor - na baze je ten 24 Ohm odpor a az odtial ide z kolektoru do U9 (optocleny)
cize to nebude celkom ako predpokladas s tou diodou, ale daleko nebudes
ta schema z manualu je asi z doby, ked zacinali vyrabat a odvtedy to nechavaju tak..
suciastky nejde poznat, nemaju oznacenie ,alebo su tak kvalitne pokryte lakom
budem to musiet zmerat multimetrom
Já si myslím, že je jedno jak to funguje. Vem multimetr, nastav na mA. Připoj ho na dir. Jed doprava, zmer proud. Jeď doleva a zmer proud. Práce na 10 minut a můžeš mé teorie potvrdit nebo vyvrátit. Nebo to přepoj na single ended a porovnej odber oproti původnímu diferenciálnímu zapojení.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
vyskusam, chvilu to potrva pri mojom dochodcovskom tempe
ale zas tak jedno to nie je- chcem vediet ako to funguje
ten obrazok je iba ilustracny, je tam skrat-asi zle pozeram,alebo je tam pod tranzistorom prepoj do inej vrstvy.ale nepodoba sa to manualovemu zobrazeniu., pisal som cinanom o realnu schemu vstupu , tak snad na Vianoce (2026) to poslu.
ale zas tak jedno to nie je- chcem vediet ako to funguje
ten obrazok je iba ilustracny, je tam skrat-asi zle pozeram,alebo je tam pod tranzistorom prepoj do inej vrstvy.ale nepodoba sa to manualovemu zobrazeniu., pisal som cinanom o realnu schemu vstupu , tak snad na Vianoce (2026) to poslu.