Tak to jsem propasnul. Potřeboval bych jednu 7I97T. Prej se dají koupit někde v Evropě. Nevíte nekdo
Hromadná objednávka MESA karet
eusurplus.com tušímPetr Špůrek píše: ↑26. 3. 2025, 7:59Tak to jsem propasnul. Potřeboval bych jednu 7I97T. Prej se dají koupit někde v Evropě. Nevíte nekdo
Ale cenově to moc levněji nevyjde. Mají to o něco dražší a poštovný min 30E
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 
-
Petr Špůrek
Dík moc. Koukám těd na to. Ono to zas tak drahé nebude. Myslím že s USA bude doprava dost drahá. A neplatí se z USA i clo? A z EU to aspoň bude rychlejší. Spíš by mě zajímalo jestli nemáte s tím evropským obchodem nějaké zkušenosti.Pipik píše: ↑27. 3. 2025, 9:17eusurplus.com tušímPetr Špůrek píše: ↑26. 3. 2025, 7:59Tak to jsem propasnul. Potřeboval bych jednu 7I97T. Prej se dají koupit někde v Evropě. Nevíte nekdo
Na eusurplus jsem nakupoval jednou a vše bez problému, mesa dorazila tuším už do 4dnů. Pak už jsem vše nakupoval z mesanetu a nebo jsem se připojil k hromadné objednávce od pipika. Eusurplus je za mě předražený, jediná výhoda je asi rychlé dodání. CLA bych se nebál, není to tak drahé (co jsem platil naposledy zásilku z čïny tak se clo pohybovalo okolo 3%) spíše je okolo toho trocha vyplňování formulářů ale nic hrozného. Kolik stála doprava už si nevzpomenu ale když jsem koupil dvě mesy tak už byl mesanet se vším všudy o dost levnější než eusurplus.
-
Petr Špůrek
Ještě se zeptám, jak často děláte hromadné nákupy u MESY? Že bych si kdyztak počkal.Pipik píše: ↑27. 3. 2025, 9:17eusurplus.com tušímPetr Špůrek píše: ↑26. 3. 2025, 7:59Tak to jsem propasnul. Potřeboval bych jednu 7I97T. Prej se dají koupit někde v Evropě. Nevíte nekdo
-
Matějsyblik
- Začátečník
Budu objednávat mesa karty, kdo by měl zájem?
Matěji, klidně se toho opět ujmu, jestli nevadí.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 
10 se nas na 7I95T asi nesejde, co? kdyz k tomu pripoctu vsechny dane a cla, $250 je moc 
anebo mi poradte jestli jste nekdo na 7i96 nerozbehl zaroven Mesa SSerial a modbus na dvou sbernicich.....
(teoreticky by mi stacilo prestehovat ve firmware pktuart na jine piny)
anebo mi poradte jestli jste nekdo na 7i96 nerozbehl zaroven Mesa SSerial a modbus na dvou sbernicich.....
(teoreticky by mi stacilo prestehovat ve firmware pktuart na jine piny)
Nemám odzkoušeno, ale mělo by to jít na pinech konektrou P1.
Buď se napíchneš na P1 piny napřímo (nedoporučuji pokud se ti nechce něco bastlit), nebo nakombinuješ:
7i96 + 7I85 + kabel Mesa Electronics DB25M-IDC26
nebo
7i96 + 7I74 + kabel Mesa Electronics DB25M-IDC26
Nebo na modbus RTU použiješ USB dongle.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
posledni post kdyz uz plevelim byznys tema:zz912 píše: ↑21. 11. 2025, 8:37Nemám odzkoušeno, ale mělo by to jít na pinech konektrou P1.
Buď se napíchneš na P1 piny napřímo (nedoporučuji pokud se ti nechce něco bastlit), nebo nakombinuješ:
7i96 + 7I85 + kabel Mesa Electronics DB25M-IDC26
nebo
7i96 + 7I74 + kabel Mesa Electronics DB25M-IDC26
Nebo na modbus RTU použiješ USB dongle.
Diky za nasmerovani, 7i96x +7i78 + 7i84 je presne kombo co by se mi libilo.
Problem je ze neexistuje FW ktery ma PktUART a SSerial moduly zaroven, otazka je jestli to FPGA utahne, a jestli bych si to zvladl zkompilovat.
USB nemam v prumyslovych aplikacich rad
coz original neumi
priklad definice a jak to vypada
Naposledy upravil(a) oscar dne 21. 11. 2025, 10:05, celkem upraveno 2 x.