Co jste dnes vytiskli - aneb 3d tisk do dílny v praktických ukázkách

Pipik

9. 12. 2025, 3:47

Ale jo, všelijaký přechodky, redukce, držáky na kde co.... Přesně proto jsem i koupil tu nejobyčejnější, levnýho Endera 3 za cca 3500,-, a kupodivu tiskne vcelku slušně.

Šikovně široký náhubek na vysávání zbylýho bordelu z portálovky, na ten samý klacek i rukojeť s ukrytým starým ruským mikrospínačem
IMG_1938.JPG
IMG_1939.JPG
Separator bordelu
IMG_1940.JPG
Všelijaký reduce na hadice....
IMG_1941.JPG
...a na závěr, kdyby se k vám chystala BOZP kontrola :lol: :lol:
IMG_1863.JPG
modely...
stp.rar
(270.2 KiB) Staženo 3 x
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
RaS

9. 12. 2025, 3:57

přečetl jsem si to 3x než jsem možná pochopil co je tím myšleno :D
musel bys mít nějakej měkkej plast aby to drželo jak u toho napruženého C, nebo
pokud bys ty dva válečky měl excentrické tak by se ti jakoby svírali, ale musel bys hýbat vzdáleností zajistit správný přítlak atd.. na každý držák jiné šířky - takový diplomka
a slovy klasika .. přitom taková blbost
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Dawe

9. 12. 2025, 4:53

twiister>
Ve Fusionu nevim, nedelam v nem. V Solidworksu jsem podobne prolinani delal bud v toolboxu 'mold tools' a nebo jednoduse pomoci Features->Cavity (odecitani jednoho objemu od druheho).
Kdybych chtel co nejrychleji a relativne nahrubo udelat to cos popsal, udelam si pohybovou studii kontaktu tech rotujicich "segmentu klesti" relativne vyci pohybu tech hlavni casti. A pak bych to v ruznych krocich rotace odecetl jako Cavity. Tak by mi ze segmentu zbylo co odpovida prumetu hlavni casti do nich. Da se v SW naskriptovat ve VB tak, aby to bylo po jemnych krocich. Trochu nepresne to bude, protoze realne odvalovani se nebude realizovat na tom puvodnim myslenem polomeru rotace studie, ale myslim ze to bude akceptovatelna metodika.

Ale neodpustim si poznamku - jedna z mala vyhod FDM tisku je prave nizky modul pruznosti tech polymeru, hlavne teda PETG a TPU/TPE a PEBA. Proto se vylozene nabizi ty poddajne napruzene spoje, namisto toho cos chtel. :)
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Radek335

9. 12. 2025, 6:46

elbarto píše: 9. 12. 2025, 8:38
Charon píše: 8. 12. 2025, 8:39 Kluci davejte k tomu i ty modely :?
.. marný, marný, marný ...
No myslel tím i tebe... :idea:
STL jsem vyhrabal, doplněno.
FA3V_V20_CZ1337G_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
twiister

9. 12. 2025, 8:06

Ano, uz jsem si dal do zalozek scriptovani ve Freecadu...
Reseni jsem hledal v ne-kruhovych ozubenych kolech a jelikoz je mi cizi deskriptivni metoda kresleni/reseni obvyklych ozubenych kol, tak je to i tak marne.

Jak pise Ras, nejde mi o pritlak v prvni rade, ale o fixaci na miste a pak zaveseni. Takove drapaky na chmel :-) Ty polo-pruzne veci mi kolegove prubezne roz...kazi!
Dawe píše: 9. 12. 2025, 4:53 twiister>
...Da se v SW naskriptovat ve VB tak, aby to bylo po jemnych krocich. Trochu nepresne to bude, protoze realne odvalovani se nebude realizovat na tom puvodnim myslenem polomeru rotace studie, ale myslim ze to bude akceptovatelna metodika.

Ale neodpustim si poznamku - jedna z mala vyhod FDM tisku je prave nizky modul pruznosti tech polymeru, hlavne teda PETG a TPU/TPE a PEBA. Proto se vylozene nabizi ty poddajne napruzene spoje, namisto toho cos chtel. :)
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“