uklidu zdar !
tk.
úplně bych tu korozi nedával za vinu tomu materiálu, mám originál příslušenství k Deckelu v dřevěných lakovaných výplních, potom se dělal i plast a ty věci si tam lebedí roky bez problémů, samozřejmě pokud vzdušná vlhkost v dílně cirkuluje 70-80 procent, tak to bude vytvářet korozi i na broušených površích strojů v kombinaci s kyselým potem na rukou přímo vražednou (vlastní zkušenost ze sklepa)
S tím souhlasím. Spoustu let mám ER a přímé kleštiny v držákách z PLA a žádná rez. V dřívějších dobách byly snad všechny měřidla skladovaný ve dřevěných futrálech a nikdy nebyl problém. V dílně mám pro jistotu odvlhčovač, který mi tam hlavně v létě udržuje vlhkost cca 50-55% a koroze žádná.
Ha, jako bych uzřel cajk pro Fritzovo legendární OB - si to užij - naposledy jsem u ní stál tak někdy 1988, než jí ti tehdejší kxxxxxitumlik píše: ↑26. 12. 2025, 7:31 úplně bych tu korozi nedával za vinu tomu materiálu, mám originál příslušenství k Deckelu v dřevěných lakovaných výplních, potom se dělal i plast a ty věci si tam lebedí roky bez problémů, samozřejmě pokud vzdušná vlhkost v dílně cirkuluje 70-80 procent, tak to bude vytvářet korozi i na broušených površích strojů v kombinaci s kyselým potem na rukou přímo vražednou (vlastní zkušenost ze sklepa)To už je pak celkem jedno jestli to bude v té zásuvce naházené a nebo poskládané
![]()
Mně se to z překližky dělat nechtělo, tak jsem zkusil tohle a zatím spokojenost, dělal jsem to na starší skříň KIND 271/5 zásuvku, tři mám hotové a cca vyskládané, originál výplň ke stroji jsem nikdy ani neviděl a na netu ani nenašel, tak jsem použil pohledy z větší sestřičky +-autobus a vypadá to zatím takhle5.jpg4a.jpg
Ahoj,
...špióneSancho Panza píše: ↑28. 12. 2025, 11:47 Ha, jako bych uzřel cajk pro Fritzovo legendární OB - si to užij - naposledy jsem u ní stál tak někdy 1988, než jí ti tehdejší kxxxxxisešrotovali.