mini parni strojek
-
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na tu vrtačku a nebo vzduch při zabíhání.Pára je mazána ,takže když to zabíháš vzduchem, nebo vrtačkou, olej se dosti rychle z válců dostane pryč.Navíc má pára svoji vlhkost což vzduch nemá.To vše může dělat problémy .
Ahoj,
Pepovi moc nerozumím, nicméně mazání parních strojů (lokomotiv, fa Regner, mám vcelku nastudované).
Pravděpodobná příčina neúspěchu bude asi v tom velkém plameni od svíčky. U těch vašich fotek není oheň, takže nevím, jak topíte, ale nezdá se mi, že byste měli prostor mezi svíčkou a kotlíkem nějak výrazně větší (vyšší).
Dělal jsem pokusy se zastřihováním knotu a zkoušením teploty rukou, ale popravdě nemám odvahu tam dát naostro strojek a potřetí rozebírat, čistit a znovu lepit nebo pájet...
Uvažuju o propojení stávajícího kotlíku z jednoho strojku hadičkou s druhým strojkem. Se.. štve mě, že je to tak jednoduché a furt nic a taky že se s tím párám už dva měsíce (ale za to dceruška vůbec nemůže
).
Radek
Pepovi moc nerozumím, nicméně mazání parních strojů (lokomotiv, fa Regner, mám vcelku nastudované).
Pravděpodobná příčina neúspěchu bude asi v tom velkém plameni od svíčky. U těch vašich fotek není oheň, takže nevím, jak topíte, ale nezdá se mi, že byste měli prostor mezi svíčkou a kotlíkem nějak výrazně větší (vyšší).
Dělal jsem pokusy se zastřihováním knotu a zkoušením teploty rukou, ale popravdě nemám odvahu tam dát naostro strojek a potřetí rozebírat, čistit a znovu lepit nebo pájet...

Uvažuju o propojení stávajícího kotlíku z jednoho strojku hadičkou s druhým strojkem. Se.. štve mě, že je to tak jednoduché a furt nic a taky že se s tím párám už dva měsíce (ale za to dceruška vůbec nemůže

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
-
- Kontaktovat uživatele:
No to je jasný ,že mi nerozumíš.Protože já čtu mezi řádky.Nepřečetl jsem si, že to je stirling a tudíž to není na páru .Tak promiiň.Psal jsem to proto, že jsem měl problém s tím zabíháním na vzduch a na vrtačku taky.I když jsem strojky pořádně promazal za chvilku se začaly zadírat.Mám ty oscilační na páru.Teď ,když je zkouším, tak jedině s párou a pořádně promazaný.
Nedavno jsem ho postavil a fungoval téměř napoprvé. Jen jsem místo svíčky udělal spodek jako klasický kahan do kterýho naleju líh. Ta svíčka to výkonově neutáhla. ¨Knot musím vytáhnout tak vysoko aby se plameny dotýkali zespoda toho kotle. I tak to chvíli trvá než se nahřejerawen píše:Pro jistotu:
Chci rozběhnout miniaturní parní strojek od Steamera. Jednočinný oscilační jednoválec.
Radek
Velmi pěkné.
[url=http://www.rex-reklama.cz]Gravír[/url]uji a frézuji [url=http://www.rex-reklama.cz]světelné reklamy[/url] pro Rex s.r.o.
Předně, strojek se mi rozběhnout nepodařilo.
Ke klice - díru na hřídel jsem udělal čtvercovou, nejdřív menší kolo, potom hoblování rohů ve frézce nožem z ulomené frézy. Konec hřídele taky čtvercový a neprotočí se.
Radek
Ke klice - díru na hřídel jsem udělal čtvercovou, nejdřív menší kolo, potom hoblování rohů ve frézce nožem z ulomené frézy. Konec hřídele taky čtvercový a neprotočí se.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
Tak další pokus. Udělal jsem o 1,5mm delší válec, protože se mě zdlálo, že se na horní úvrati vzpříčí a zastaví. Taky na nic. Hřídel jsem na konci udělal s přesahem a na tvrdo narazil a ještě zacínoval. To už drží. Alespoň něco.
Jinak teď už chodí celkem volně i když se zahřeje, jen ho ta pára nedokáže roztočit. A ani když mu pomůžu.
Jinak teď už chodí celkem volně i když se zahřeje, jen ho ta pára nedokáže roztočit. A ani když mu pomůžu.