Dovoluji si založit nové vlákno týkající se hrotových brusek BU16 a BUA16.
Já osobně mám manuální BU16 , získal jsem ji kdysi z učiliště. Provedl jsem mini GO - mimo vřeteníky vše rozdělat a vyčistit, výměna oleje, elektrika apod.
Dlouho jsem na ní nedělal a nedávno mě kdosi oslovil že potřebuje přebrousit konce hřídele na ložiska. Hřídel je dlouhá cca 600 mm ! takže jsem musel rychle vymyslet upnutí a pohon. Srdíčko nejde použít.
Koník je z nástrojářské brusky, pohon vrtačkou přes řemen. Není to ideální protože řemen skáče po "břitech" a oddaluje a přibližuje hčídel od kotouče, takže vybrušuje 6-ti úhelník. Koník asi nemá dostatečnou pevnost.
Brusky BU16 (BUA16) obecně - zkušenosti a rady
jak se to pak řeší s klientem? když ti někdo donese výrobek kde chce přebrousit uložení pro ložiska a dopadne to takhle
pane kupte si 6hraný ložisko, nebo to dejte rovnou do šrotu a přijďte zas
pane kupte si 6hraný ložisko, nebo to dejte rovnou do šrotu a přijďte zas
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
jergus.balaz
- Kontaktovat uživatele:
Videl som už všeličo, ale dnes to je zas epický príspevok.
BalazKovo.sk
No když už to musíš na tý krátký mašině dělat, za předpokladu že ten koník běží s osou, tak sis na ty konce měl udělat řemeničku, na obou místo je, a netahat to takhle blbě. Tu vrtačku bys akorát otočil. Je to Pakistánskej způsob, ale neměl bys to hranatý. Jinak říct na to nemám mašinu a je po problému.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,KSUH250..
-
Sancho Panza