Ja jich mam u soustruhu taky neco pres 30ks, ale taky mi uz docela trva nez najdu ten spravny, tak dal uz neprikupuju. Ted si misto toho nadeluju dalsi a dalsi rychlovymenne rucky k Fortiflexu (Foredom). Uz jich mam asi 12ks
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Jak se s takovou úpravou dělají kužely ? Jak se najíždí na čelo a dělají přesné délkové rozměry ? Ten malý suport tam není úplně pro srandu.
Pokud jej nepoužívám, opřu jej proti silonovému špalku a zabrzdím jej, stará jednoduchá a ověřená metoda.
Pokud jej nepoužívám, opřu jej proti silonovému špalku a zabrzdím jej, stará jednoduchá a ověřená metoda.
zabrzdit jasné,
ale opření o silonový špalek je myšleno co ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Pustil jsem se do montáže odměřování na Fn25. Zatím mám hotové osy Y a Z.
Na Y není nic zajímavého, ale takhle jsem vyřešil umístění pravítka na svislý posuv. Udělal jsem na něj kryt a umístil do něj původní pravítko, abych měl přehled o rozsahu pohybu. Ještě musim vyřešit osu X a kabeláž.
Na Y není nic zajímavého, ale takhle jsem vyřešil umístění pravítka na svislý posuv. Udělal jsem na něj kryt a umístil do něj původní pravítko, abych měl přehled o rozsahu pohybu. Ještě musim vyřešit osu X a kabeláž.
-
zverodoktor
Ahoj,
frajersky si to vymyslel! Ja som to pravítko dal na Z-ku nižšie. X os bola vskutku výzva. Cieľ bol, aby pravítko nebolo na prednej časti stola, tak som pravítko celkom prácne montoval do štrbiny na spodnom okraji stola.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
Nezapomněls na nás s tou fotografií?
S tím se kužely nedělají. I když to zamkneš tak tam zůstane slabé místo v tom, kde se to otáčí. Když potřebuji kužel, tak tam dám malej suport zpátky.
-
Sancho Panza
No, upřímně řečeno, na takto zprzněné (tím balvanem
https://youtu.be/3PypweyDO_g?list=RD3PypweyDO_g
Jo a zcela nedůležitá informace pro diskutující soustružníky znalce - ten malý suport bývalo kdysi zvykem nazývat nožový suport - ale samozřejmě to bylo kdysi, dneska je úplně jiná doba.
-
Sancho Panza
no, blokace špalíkem čehokoli (dřevo, silon) je taky nějakým "řešením" - ale praktické to je celkem napikaču - neb délky se dohánějí nožákem furt - a když s ním nemůžu hejbat, tak je to prostě ryzí opruz - honit všechno přes pevný doraz a nebo vložený špalíky.
Podle mě je podstatně výhodnější si ten suport dát mechanicky do pořádku (vymezit vůle a nebo čínskou šíšu v vedení ) popřípadě dodělat (práce asi tak na 15 minut) ten šroobek - "brzdu" z boku (pokud ho někdo nutně potřebuje.
Jinak abych byl upřímný - pokud se na univerzálním soustruhu nefrézuje (přes wingl nebo frézovací suport) tak si za poslední skoro půlstoletí nepamatuju, že bych blokaci nožovýho suportu někdy potřeboval - a mj. i na tý 70 (kde je) si nepamatuju, že bych jí (opět pokud jsem nefrézoval) někdy potřeboval.