Granitový trojuholník
-
zverodoktor
Ahoj,
Na farbe asi až tak nezáleží, skôr na štruktúre. Žula by mala byť jemnozrnná a homogénna. Otázka je, aký je cieľ. Ak to iba obrúsiš na magnetke, či výsledok bude v niečom rozdielny od bežného oceľového strojárskeho uholníka.
Na farbe asi až tak nezáleží, skôr na štruktúre. Žula by mala byť jemnozrnná a homogénna. Otázka je, aký je cieľ. Ak to iba obrúsiš na magnetke, či výsledok bude v niečom rozdielny od bežného oceľového strojárskeho uholníka.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
-
zverodoktor
Aby si bol za frajera
. Používa sa to napríklad na presné nastavenie kolmosti osí na strojoch. Výhoda je väčšia teplotná stabilita, podstatne nižšia hmotnosť ako rovnaký blok liatiny, ťukancom si nevyrobíš v jeho okolí val ako pri kovovom a aj časová stabilita bude pri kameni lepšia. Ale všeobecne by som povedal, že na priemerne vybehaných klasikách sa dá prežiť aj s oceľovým.
Otázne ešte je, že keď to vyhlodám doma na brúske, akú geometriu toho bloku som schopný dosiahnuť.
Otázne ešte je, že keď to vyhlodám doma na brúske, akú geometriu toho bloku som schopný dosiahnuť.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel