Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
-
zverodoktor
Ja by som povedal, že to je presne naopak. Blbec nieje ten, kto to vyrobí a predá, ale ten kto to kúpi.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
Leccos napoví cena - řídím se tím, že "Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levný věci". Zase ale člověk nesmí být kretén, aby přeplácel přeprodanou Čínu. Jsem asi zvyklej na trochu jinou elektroniku... nechci a nebudu psát co dělám.
Číňan není kretén a dokáže si to spočítat. Ale ten větrák natvrdo připájenej k desce na 5 cm kabelu mě rozsekal. Optimalizace nákladů v přímým přenosu. Mám v oblibě věci kolem roku 1990-2000 - to jsou ještě poctivý stroje - jak tu říká jeden pán - jeste čitelný (třeba ty svářečky Kemppi co mám). Třeba i NC frézky atd. Teď jsem přitáhl takový trochu zajímavý věci - pár robůtků a to je "iné kafe". Na to je radost pohledět. Jednoduchý a funkční.
Tohle stejně nevyřešíme... Ale mám radost z jiný věci - novej raťafák (border teriér) - chudáci kočky
Číňan není kretén a dokáže si to spočítat. Ale ten větrák natvrdo připájenej k desce na 5 cm kabelu mě rozsekal. Optimalizace nákladů v přímým přenosu. Mám v oblibě věci kolem roku 1990-2000 - to jsou ještě poctivý stroje - jak tu říká jeden pán - jeste čitelný (třeba ty svářečky Kemppi co mám). Třeba i NC frézky atd. Teď jsem přitáhl takový trochu zajímavý věci - pár robůtků a to je "iné kafe". Na to je radost pohledět. Jednoduchý a funkční.
Tohle stejně nevyřešíme... Ale mám radost z jiný věci - novej raťafák (border teriér) - chudáci kočky
-
zverodoktor
Máš pravdu, nekuká, ale nebolo by to na škodu. Dnes, keď je od pohľadu skoro nemožné určiť pôvod a kvalitu, obvykle siahnem pred nákupom po nejakej recenzii. Dnes je našťastie bežné, že dakto na YT si dal námahu zariadenie otestovať a nazrieť mu pod sukňu. Obzvlášť som opatrný pri podozrivo lacných verziách (napr. zváračky). Každopádne cena nieje už dnes žiadnym zaručeným merítkom kvality.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
A kolik teda stála? Parkside, co mám u našich, stála asi 1200 a plošňák a vůbec zpracování vevnitř vypadá velmi dobře.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 27. 6. 2026, 5:31, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
To zalezi od koho kupujes. Kdyz jsem kupoval Fronika, prijel prodejce ke mne, svarecku mi predstavil a nechal na tyden doma at si ji vyzkousim jestli mi sedi. Behem toho tydne jsem si ji mohl vyzkouset a prohlednout jak jsem chtel a potreboval.
Tohle dotáhl kamarád, ať se na to kouknu. Cínem na tom fakt nešetřili. Jsou tam KO ty rezistory na vstupu, ale spíš je viníkem nějaký tranďák. Čekal jsem i ty dvě relátka - dělají softstart, ale ty jsou kupodivu v pohodě. Hodil jsem to vedle na ponk, psychicky jsem na to včera v půlnoci neměl...